Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen yol yeni yerleşim yerlerini Yıldızlı Mahallesi ve Düzköy yoluna bağlıyor. Vatandaşlar, göllerin oluştuğu yola çözüm beklediklerini ifade ederek okulların tatil olduğu bu süreçte yolun düzeltilmesini istiyorlar.
 
Nihat Hoca Ve Sağlık
 
Birkaç gün önce Trabzon Diş Hastanesinin mükemmelliğine vurgu yaparken Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak Prof.Dr. Nihat Tosun'dan da söz etmeliyiz. Hastanenin yer tespiti..Kaynak aktarımı..Takibi..Hepsinde büyük emeği var. Türkiye'nin neresinde yok ki? Bir kez daha Emeklerine sağlık Nihat hocam…
 
Muhtar Can’dan Sitem
 
Yıldızlı Mahalle Muhtarı Ufuk Can sitem etti. Can, “Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Murat Zorluoğlu soy ismi gibi zor cıktı. Üç kez randevu talep etmemize ragmen bizimle görüşme gereğini kale almadı. Aslında bizim görüşme talebimiz milletin talebidir milletin sıkıntısıdır ama ben mahallem adına randevu talebine yine gideceğim. Hem de bugün ben mahallem adına beni kabul edene kadar. Ben üşenmem, kibirlenmem, gururlanmam. Bilirim ki bu koltukların asıl sahibi bu millettir başkanım Bende zoru severim bilesin.” dedi.
 
Bu Muhtar Farklı   

Trabzon'un Ortahisar İlçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Mahmut Hayır, mahalle halkı için adeta gecesini gündüzüne katıyor. Mesaisinin ardından direk mahallesinde soluğu alan Hayır, mahallesinin sorunlarını yerinde tespit edip ilgili kurumlarla istişare yaparak sorunların çözümü için çare arıyor. Mahalle halkı tarafından da çok sevilen Hayır, mahalle sakinlerinin de takdirini topluyor.
 
Erdem’den Vali Çeber’e Ziyaret
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erdem, Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret ederek, her iki ülke arasında bölgede yürütülen projeler ve planlanan faaliyetler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Başkonsolos Zalihe Erdem, Başkonsolosluğun sorumluluk alanında bulunan illerin idarecileri ile sürekli iletişim içerisinde bulunduklarını belirterek; “Bu illerden bir tanesi de Rize. Bu anlamda şuan Rize’de olmaktan ve Sayın Valimiz Kemal Çeber’in nazik ev sahipliğinden dolayı çok mutlu olduk” şeklinde konuştu. KKTC Trabzon Başkonsolosu Erdem’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çeber, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de bir bütün olarak ortak hareket edeceklerine vurgu yaptı. Karşılıklı hediyelerin takdim edildiği ziyaretin son bölümünde Rize Valisi Kemal Çeber tarafından Başkonsolos Zalihe Erdem’e ‘Rize Çayı’ hediye edildi.
 
Arsin’de İmzalar Atıldı
 
KTÜ Arsin Meslek Yüksekokulu öğrencilerine eğitim, staj ve işe yerleşme konularında destek vermek, üniversite sanayi işbirliğine katkı sağlamak, üniversite ve sanayiciler arasındaki iletişimi artırmak amacıyla imzalanan protokol törenine, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Köksal Yavuz, Hasan Küçükarslan, Okan Gündoğdu, Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı, KTÜ Arsin Meslek Yüksekokulu  Müdürü Doç. Dr. Şükrü Özşahin ve KTÜ Arsin Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Hasan Öztürk katıldı.

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Arsin OSB ve KTÜ Arsin Meslek Yüksek Okulu arasında imzalanan protokolle Üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlayacaklarını, ve de sanayicilerin ara eleman ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi. Protokol töreninde üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinen Çelebi, protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını diledi.
 
Çocuklardan Meclise Ziyaret
 
Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin devam eden temmuz ayı toplantılarına katılan merkeze bağlı Övündü köyünden bir grup çocuk, futbol oynadıkları sahanın düzenlenmesini istedi.

Köy Muhtarı Celal Milet'le birlikte İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu'yu ziyaret eden çocuklar daha sonra meclis toplantısına katılarak taleplerini dile getirdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda çocuklar köylerinde futbol oynadıkları alanın düzenlenmesini talep etti. Çocukların taleplerinin en kısa zamanda yerine getireceğini kaydeden Meclis Başkanı Erdoğdu, "Çocuklarımız köylerinin daha yaşanılır hale gelmesi için bizlere taleplerini iletti. Bizlerde çocuklarımızın talebini not aldık. Onları kırmayacağız ve taleplerini en kıza zamanda yerine getirmek için çaba göstereceğiz" dedi.

Geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi şartlarda yetişmelerini istediklerini ve bu yönde çalışacaklarını kaydeden Erdoğdu, "Bizler meclis olarak meclis üyelerimizle çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir ve ülke bırakmak için çalışacağız. Onları geleceğe hazırlamak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Çocukların vatana ve millete yararlı bireyler olmaları için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bizler bunun için varız" diye konuştu.
 
Torul Belediyesi Vatandaşları Dinliyor
 
Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, vatandaşların görüş ve önerilerini dinlemek, sorunlarına çözüm bulmak amacıyla her ayın ilk Salı gününü 'Halk Günü' yaptı. Başkan Özdemir, "Halk Günü" toplantıları adı altında bundan sonra her ayın ilk Salı Günü saat 13.00 ile 15.00 saatleri arasında vatandaşların talep ve önerilerini dinleyecek.

Zamanının büyük bir kısmını ilçenin öncelikli sorunlarını çözmeye ayırdığını dile getiren Özdemir, halk gününde vatandaşları dinlemek, dertleriyle dertlenmek, neşeleriyle neşe bulmak, istek ve taleplerini öğrenmek istediğini söyledi. Başkan Özdemir, “Çalışmalarımızı verimli ve etkili bir şekilde yürütmek ve hizmet kalitemizi artırmak için plan ve programlarımızı yapıyoruz. Halk günü toplantılarımızla, vatandaşlarımız ile bir araya gelmek, sorunlarımızı planlı, sağlıklı ve hızlı bir şekilde çözebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
Editör: TE Bilisim