İşte onlardan birisi. Okurumuz 112 Acil servisi arıyor. Adresini veriyor. Tansiyonunun 21’e çıktığını ve evden gelip kendisini almalarını istiyor. Ancak, 112 acil servisteki kişi diyor ki, ‘Tansiyon hastaları için ambulansımız buradan çıkamaz’ 112 Acilin iyi işlediğine inanan kişi tansiyon hastalığının en ciddi hastalıklardan birisi olduğunu söylemesine rağmen böyle oluyor. Sağlık Müdürü Kemal Süleyman bey ve ekibine seslenelim ve ‘Bazen daha acil olmayan hastalar için giden ambulans bu kez neden gitmedi?’
 
15 Temmuz Kurtuluş Günüdür
 
Yarın 15 Temmuz. 15 Temmuz Türkiye için bir milat. Dün AK Partili iş adamı siyasetçi Yasin Aydın’a uğradık ve çayını içtik. Biraz da 15 Temmuzu konuştuk. Eğitimci olan Yasin Aydın, 15 Temmuz’la ilgili olarak önemli bir değerlendirme yaptı: ‘15 Temmuz bir işgal hareketidir. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Trabzon’un evladı Sayın İçişleri Bakanımız ve tüm güvenlik birimleri ile kahraman halkımız tanklara karşı helikopterlere ve uçaklara karşı göğsünü sipet etti ve bu ülkeye sahip çıktılar. 15 Temmuzun yıldönümünde hala FETÖ’cüler mevcut ve onlar yine fırsat kolluyor. Onlara fırsat vermemek ve bir daha asla geriye dönmemek için Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde  daima uyanık olup çok çalışacağız. 15 Temmuzun yıldönümünde şehitlerime Allah’tan rahmet gazilerimize de sağlıklı yaşam diliyorum.’
 
Hakan Usta Başardı
 
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonuna bağlı Karadeniz Federasyonunun Genel Başkanlığını yapan Hakan Usta Trabzon’da gerçekleştirdiği 1.Uluslararası Trabzon Horon ve Kemençe festivalinde finali dün gece Zağnos Vadisinde yaptı. Sanatçı Göksel’le birlikte final gerçekleştiren Usta ilkini yaptığı festivalde tam not aldı. Siyaseten ve de STK organizasyonlarını iyi yapan Usta’yı kutluyoruz.
 
Beşikdüzü’ne Yeni Başkan
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığından yapılan açıklamada, “27.06.2017 tarihinde hakkın rahmetine kavuşan Beşikdüzü İlçe Başkanımız merhum Kazım ZIP’tan boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna, aynı yönetimin içinden Ümit Yaylı’nın 12.07.2017 tarihli ilçe yönetim kurulu kararı ve il başkanlığının oluru ile ilçe başkanı olarak göreve getirilmiştir” denildi.
 
Çılgınlar Sokakta
 
Trabzonspor ÇILGINLAR Taraftar grubu 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle organize oldu. Dernek basın Sözcüsü Ali Usta, “ Türkler için en uzun geceydi. Bir geceye binlerce destan sığdıran kahraman halk ecdanının kanlarıyla sulanmış vatan toprağını  hainlere bırakmadılar. 15 Temmuz gecesi bir kahramanlık destanı yazdı bu millet. Darbe girişini püskürttü, o vatansızlara, o soysuzlara haddini bildirdi. Demokrasimizi korumak adına, aydınlık geleceğimiz için Türk milleti canını ortaya koydu. Bazılarımız gazi oldu hatta bazılarımız bu topraklar uğruna şehit düştü. Allah onlardan razı olsun. Biz ÇILGINLAR ailesi olarak hiçbir siyasi  düşünce gözetmeksizin devletimizin milletimizin ve demokrasimizin askerleri olarak her daim nöbette olacağız. Bir daha 15 Temmuz gibi bir gecenin yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız…”
 
Tuvaletler Ücretlendi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Meydan Parkı Yeniden Düzenleme projesi kapsamında yenilenen ve vatandaşın hizmetine ücretsiz olarak sunulan tuvaletler, geçtiğimiz günlerde yapılan tadilatın ardından ücretli hale geldi. Tadilatın ardından bu hafta başında hizmete açılan tuvaletler 75 kuruş olarak ücretlendirilirken hemen girişini de güvenlik kamerası koyuldu.
Daha önce ücretsiz olarak kullanılan tuvaletlerden bu kez ücret alınması ise vatandaşlarda ilk olarak şaşkınlığa neden oldu. Tadilatın ardından daha modern bir görünüme kavuşan tuvaletlerin hemen girişine koyulan güvenlik kamerası ile ilgili ise çeşitli iddialar ortaya atıldı. Kameranın ücret konusunda bir kayıp-kaçak olmaması için buraya koyulduğu giren kişi sayısını saydığı kaydediliyor.

Yerine Kim Gelecek
 
AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz kongre sürecinde görevi bıraktığını ve genel merkezleri tarafından belirlenecek isimle kongreye gidileceğini geçtiğimiz gün duyurmuştu. Yılmaz’ın bu tavrı şaşkınlık yarattığı gibi kendisine yakın birçok ismin bile böyle bir şey olacağından haberi olmadığını öğrendik. Yılmaz’a sorduk görevi neden bıraktığını Genel Merkezin elini rahatlatmak için dedi. Yılmaz’ın yaşı da dolduğu için bir dahaki dönem zaten olamayacaktı ve teşkilatımın önünü açmış oldum dedi. Peki Yılmaz’ın yerine kim gelecek? Bu konuda Yılmaz fikrini genel merkeze söylemiş fakat Trabzon’da teşkilatta değişim olacaksa İl Başkanının da fikri alınması gerektiğinden Haydar Revi’de kim bu süreci en iyi şekilde yürütebilir diye isim belirleme çalışmalarına devam ediyor. Kulağımıza gelen isimleri sayarsak mevcut yönetimden bir isim olacağı kesinmiş ve bu da Türker Güner, Osman Çelik, Sinan Aydın gibi Yılmaz’ın A ekibinde bulunanlardan biri olacakmış.
 
İHA Sergisi Açacak

15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından çekilen fotoğrafların yer alacağı sergi, 15 Temmuz Cumartesi günü Can Akengin Sanat Galerisi’nde açılacak. 
 
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu teröristlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları hain darbe girişimini ilk anlarından itibaren takip eden İhlas Haber Ajansı, o gecenin unutulmaz anlarını sergileyecek. 15 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’da Can Akengin Sanat Galerisi’nde İHA muhabirlerinin gözünden 15 Temmuz Millet Zaferi'nin kareleri ziyaret edilebilecek.
Editör: TE Bilisim