Kadınların Sorunlarını Çözmeyen Toplumlar Hedeflerine Ulaşamaz

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yayınladığı bir mesajla kutladı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, kadınların eğitim ve şiddet sorunlarını çözemeyen toplumların hedeflerine ulaşamayacağının altını çizerek yayınladığı mesaj ile tüm kadınların bu anlamlı gününü tebrik etti:
 
Salih Cora mesajında şu ifadeleri kullandı: “AK Parti  olarak 2002 yılında iktidara geldiğimiz ilk günden bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda konumlarını kuvvetlendirdik. Ancak bunları yeterli görmüyoruz ve kadın haklarının gelişmişliğinin toplumsal huzurumuzu etkilediğini düşünüyoruz. Mutlu kadınlar güçlü nesiller yetiştirir diyerek hareket ettiğimizde kadınlarımıza vermemiz gereken değeri daha rasyonel bir şekilde ortaya koyabiliriz. Bu maksatla hükümetimiz kadın hakları konusunda gerekli çalışmaları yapmaktadır.  Kadınlarımızın iş hayatına adaptasyonu konusunda AK Parti hükümetleri döneminde önemli gelişmeler yaşanmış ve sürekli kadın istihdamı yükselmiştir. Son verilere göre kadınlarımızın istihdam oranı artmıştır.
 
Kadınlarımıza toplumda hak ettiği saygınlığı kazandırmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.  Kadına şiddetin son bulması için gerekli adımlar atılıyor ve atılmaya da devam edecektir. Annelerin ayaklarının altına cenneti seren bir dinimiz varken kadına şiddeti makul görmemiz, seyirci kalmamız mümkün değildir. Bu konuda da hükümetimiz ayrı bir çalışma içerisindedir. Kadınların eğitim ve şiddet sorunlarını çözememiş bir toplumun hedeflerine ulaşamayacağını çok iyi biliyoruz. Çünkü kadın sosyal, siyasal ve iktisadi alanda yoksa toplumun yarısı yok demektir. Hiçbir yarımdan da bir tam çıktığı görülmemiştir. Bu vesileyle fedakarlıkları, emekleri ve sevgileri ile insanlığın umudunu diri tutan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.’
 
Araklı’dan Başladılar
 
Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuş ve Başkan Yardımcısı Salih Şahintürk Trabzon'un Araklı ilçe Belediye Başkanı Recep Çebi'yi ziyaret ettiler. Kocaeli'de gerçekleşen Trabzon Tanıtım Günlerinde Araklı standının yoğun ilgi gördüğünü belirten Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuş etkinliğin oldukça faydalı ve verimli geçtiğini ifade etti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi desteklerinden ve ilgilerinden dolayı Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuş ve Başkan Yardımcısı Salih Şantürk'e teşekkür ederek şilt taktim etti. Kocaeli'de gerçekleştirilen Trabzon günlerinde Araklı'nın; turizmiyle, örf ve adetleriyle, yöresel kıyafetleriyle, mutfağıyla ve tarihiyle ziyaretçilere kendini en iyi şekilde tanıttığını ifade eden Başkan Çebi güzel bir etkinlik olduğunu belirtti.
 
Türkiye Kazanacak
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önderliğinde büyük bir terörle mücadele veriyor. Mehmetçik Afrin’e doğru ileriyor. Mehmetçiğe Türkiye’nin dört bir yanından ve Avrupa’daki gurbetçilerden büyük destek yağıyor. AK Parti’nin Trabzon’daki önemli isimlerinden eğitimci, iş adamı Yasin Aydın’dan da Afrin operasyonuna destek geldi. Şehit olan mehmetçiklere Allah’tan rahmet dileyen Aydın, ‘Mehmedim hangi görevi yarım bıraktı ki. Terörle mücadeledeki başarısını hendek zaferi ile zirveye çıkardı. Şimdi de hem PKK, hem YPG hem de DAEŞ’e bölgeyi dar ediyor. Türkiye’nin güvenliği için nereye kadar gidilecekse canı pahasına oraya kadar gideceklerdir. Onların yanındayız. Bugün hepimizin yüreği yarın reisimiz talimat verdiği an canımız pahasına oradayız ve vatanamız için savaşacağız. Milletimizin ve ülkemizin geleceği için, terörle mücadele için  yaşasın Afrin kuşatması’ dedi.
 
"Bedenimiz Arsin'de” "Ruhumuz Afrin'de"
 
 
Arsin Atatürk İlk/Orta Okulumu yeni bir etkinliğe hazırlanıyor. Afrin Bölgesi’nde Mehmetçik için her daim el ele veren Arsin Arsin Atatürk İlk/Orta Okulu öncülüğünde kermes düzenliyor. Mehmetçik Vakfı’na destek için düzenlenen “Bedenimiz Arsin’de Ruhumuz Afrin’de” konulu kermes 28 Mart Çarşamba günü Arsin Ulu Cami Kutlu Doğum gerçekleşecek.
 
Güçlü Türkiye Güçlü Kadınla Olur
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 8 Mart’ın cinsiyet ayrımcılığı, şiddet, çalışma hayatı ve siyasette kadın oranı gibi meselelerin ele alınması bakımından son derece kıymetli olduğunu belirtti. Milletvekili Köseoğlu, “Kadını ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz. Daha güçlü Türkiye’ye daha güçlü kadınlarla ulaşacağız. Kadın olmak, sadece kadın meseleleriyle ilgilenmek demek değildir. Kadın, hassasiyeti ve duyarlılığı ile toplumsal tüm konularla yakından ilgilenir. Kadının, sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yeri olduğunu gösteren, dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum’u kuran Fatma Bacı gibi kıymetli kadınlarımızı örnek alarak yol almaktayız. Kadını ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz. Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız, kalmayız” dedi.
 
 “Kadınlar güçlükleri aşacak”
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti kadın Komisyonu Başkanı İpek Cansel Şahin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Şahin yaptığı açıklamada; “ Evet, insan olmak, hele hele kadın olmak zordur. Ama bilinen bir gerçek daha vardır ki, zor olan güzeldir. Güzel olanlardan da dünyayı da güzelleştirenlerdir. Dünya da kadına seçme ve seçilme hakkını bugün demokrasi ve insan hakları konusunda "gelişmiş" olarak adlandırılan pek çok ülkeden önce, Türkiye'de 1930'lu yıllarda verilmesinin önünü açan, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 95 yıl öncü şöyle demiştir: 
 
"Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir." Dünya'da ve Türkiye'de, kadınlar önlerine konan bu suni güçlükleri de aşacak ve tüm güzelliklerin temel taşının kendileri olduğunu gösterecek kadar donanımlıdırlar. 161 yıl önceki dayanışma ruhu içinde olmamız dileğiyle, hepinizi sevgi ile kucaklıyorum” dedi.
 
Kültür Envanteri Çıkarılacak
 
Kültür Bilimleri Akademisi (KÜBAK) ve KTÜ Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Üçüncü ve Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi İskender Keleş, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'yı ziyaret ettiler. Prof. Dr. Üçüncü Vakfıkebir’le ilgili yapılması planlanan Vakfıkebir Kültür Envanteri, Vakfıkebir Sempozyumu ve müzecilik çalışmaları konusunda Belediye Başkanı Muhammet Balta'yla görüş alışverişinde bulundu. Üçüncü:  "Saha araştırmasında elde edilecek etnografik veriler ile gelenek kültür ürünleri ve halk bilgisi verilerinin kişi arşivlerinden alınarak belgelerle Vakfıkebir İlçesinde bölgede örnek olacak bir etnografik müze kurulabilir." dedi.Vakfıkebir ilçesinin tarihi ve kültürel önemine dikkat çekerek ilçede Kültür Bilimleri Akademisi ve Vakfıkebir Belediyesi öncülüğünde Vakfıkebir Tarih-Kültürü adlı bir sempozyum düzenlemesi konusunda ilke kararına varıldı. Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Prof. Dr. Kemal Üçüncü'nün ileri sürdüğü projelere belediye olarak t destek vereceklerini söyledi. 
Editör: TE Bilisim