Mülkiyeti Karayolları’nda olan taş ocağının mülkiyeti, bedeli karşılığında Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda yetki alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu“Trabzon’un batı ilçelerine hizmet için bazı istasyonlar kurmak gerekiyor. Bu mülkiyeti o yüzden devraldık” ifadelerini kullandı.
 
Hacısalihoğlu’ndan Barış Pınarı Açıklaması
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Barış Pınarı Harekâtı’nın bölgeye barış ve huzuru getirmek için başlatıldığını söyledi. Hacısalihoğlu, Barış Pınarı Harekatına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla harekatı başlattığını ifade etti. Hacısalihoğlu, “Rabbim, Barış Pınarı Harekâtı’nda görev alan şanlı ordumuzun mensubu tüm Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçiklerimizle. Sefer bizden, zafer Allah’tan” ifadesini kullandı.
 
Çebi’den Açıklama
 
Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Suriye’de terör örgütlerine yönelik barış pınarı harekatı başladı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi barış pınarı harekatıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Çebi mesajında; ”Bu harekatla inanıyorum ki, sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridoru yok olacak, ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen bertaraf edilecektir. Barış ve istikrarı sağlamak, huzur, kardeşlik, sınır güvenliğimiz ve bölge halkını terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatında Allah, Şanlı Ordumuzun yar ve yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.
 
Tugay'dan Ziyaret

 17. Komando Tugay Komutan Vekili ve Garnizon Komutanı Albay Burak yürüten Trabzon Emniyet müdürlüğü atanan Metin Alper’e Hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, bir müddet görüştü. Komutan Burak ile Müdür Alper fikir alışverişinde bulundular.

Örs, Gündeme Taşıdı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Artvin Cerattepe ve Hatila Vadisi Milli Parkı'nda yapılacak olan madencilik faaliyetlerinin ve ihale süreçlerinin incelenmesi için Genel Kurula sunulan araştırma önergesi ile ilgili TBMM’de konuştu. Örs, konuşmasının başında Anayasa’nın 169. maddesini hatırlatarak; "Türkiye'de ormanlar Anayasa'nın 169. maddesiyle korunmaktadır. Bu maddede özetle "Ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez." denilmektedir" dedi.

Halil Şen’e Veda

Mardin İl Jandarma Tugay Komutanlığına atanan Tuğgeneral Halil Şen’e veda yemeği düzenlendi. Trabozn’daki bir otelde düzenlenen veda yemeğine İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Türk Telekom Bölge Müdürü Muharrem Katmer, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Gazeteci Hakkı Emiroğlu katılarak Şen’i Mardin’e uğurladılar.

Başkomserin Damadı İlbank Müdürü
 
Trabzon Trafik Ekipler amirliğini 15 yıl aralıksız yürüten Başkomser Faik Baba’nın damadı Trabzon’a İlbank Müdürü oldu. İlbank’ın yeni müdürü olan Cafer Bilgin, pazartesi günü görevine başladı. Orman Bölge Müdürlüğüne atanan Emin Yılmaz’da pazartesi günü görevine başladı. Bilgin ve Yılmaz’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Trabzon’a Demir Albay

İçişleri eski bakanları Efkan Ala, Sebahattin Öztürk, Selami Altınok ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emir subaylığını yürüten Albay Erhan Demir, Tuğgeneral rütbesi ile Trabzon İl Jandarma Tugay Komutanlığına getirildi. Göreve başlayan Demir’e görevinde başarılar diliyoruz.
Editör: TE Bilisim