Aslında ABD'nin bu davranışları, çaresizliğinin bir sonucudur. Yıllarca ülkelerin kaynaklarını sömüren ABD şimdiler de eskisi gibi rahat sömüremiyor. Artık Dünya ülkeleri uyandı, kendi kaynaklarını kendi vatandaşlarının refahı için kullanmakta ısrarcı davranıyorlar. Ülkemiz bu ülkelerin başında geliyor, o sebepten dolayı bizleri açıktan, sürekli tehdit ediyor. Bu işin bir bedeli olur mu? olur, bu bedeli ödemeyi göze alamıyorsak kaybederiz. Hiç bir zafer yoktur ki arkasında bir bedel olmasın. Bu mücadeleyi zaferle sonuçlandırabilmek için ülke olarak girdiğimiz yoldan asla taviz vermeden Türk milletini muzaffer kılmalıyız. Başka da yolumuz yoktur.”
 
 “Üreticiyi koruyun”
 
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar fındık ile ilgili açıklama yaparak üreticinin zor bir sürece girdiğini söyledi. Bekar açıklamasında,  “Benim gibi binlerce fındık üreticisi, bu meşakkatli çileli ve de yorucu bir sürece girdi. Bu süreç alın teri el emeğinin zirve yaptığı bir süreçtir.Bu süreç sonunda bir kâbusa inşallah dönüşmez.Fındık üreticisinin tek gayesi emeğinin sömürülmemesidir.Devlet serbes piyasanın yok edildiği,alıcısı tek olan bir piyasada emek sömürücülerinin eline fındık üreticisini bırakmaması gerekir. Devlet Fındık fiyatını 15 liradan hemen açıklamalı. Devletin güvencesi fındığı, fındık baronlarının eline düşürmekten kurtarmalıdır. Fındık üreticisi sabırla ve dört gözle devletin açıklamasını bekliyor.Aksi halde üreticinin alın terini gasp edecekler. Bu da üreticimizi daha etkili hak aramaya itecektir. Biz samimi ve gerçek uyarımızı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkan’ımız bizde Fındık üreticisini koruyun diyoruz” diye konuştu.
 
Acar Of Teknoloji Fakültesi Dekanlığına Atandı
 
Of Teknoloji Fakültesi Dekanlığına fakültede Öğretim Üyesi ve Dekan Vekili olarak görev yapan Oflu hemşerimiz Prof. Dr. İrfan Acar atandı. 20 Temmuz 2016 tarihinde YÖK tarafından tüm fakültelerin dekanlarının istifasının istenmesinin ardından OF Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Birinci de görevinden istifa etmişti.

Prof. Birinci’nin istifasının ardından Dekan Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. İrfan Acar, Dekan Vekili olarak görevlendirilmişti. Yaklaşık İki yıldır vekil olarak görev yapan Prof. Acar, Dekanlığa asaleten atandı.
 
Alim Diyarbakır’da Bayilikler İle Bir Araya Geldi
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Diyarbakır Pazarlama Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunarak, burada bayilerle bir araya geldi. Diyarbakır’da ÇAYKUR bayileriyle değerlendirme toplantısı düzenleyen Alim, bayi toplantısında 2017 ile 2018’in ilk yarısını değerlendirdiklerini ve 2018 hedefleri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. ÇAYKUR ürünlerinin satışlarının artırılmasına yönelik bayilerle görüşmelerinin sık sık tekrarlanacağını belirten Alim, “Bu kapsamda Diyarbakır’da bayilerimizle bir araya gelerek hedef ve stratejilerimiz konusunda durum değerlendirmesinde bulunduk. Bayilerimizle birlikte neler yapabiliriz anlamında karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak yapılacak olan çalışmalar ve uygulanacak satış uygulamaları konusunda bayilerimizin görüşlerini aldık. Bayilerimizin görüşleri bizim için önem arz ettiğinden dilek ve temennilerini dinledik. Biz de görüşlerimizi ve hedeflerimizi ortaya koyduk. Bundan sonra da bayilerimizle sık sık bir araya gelerek değerlendirmelerimiz devam edecektir.” dedi.
 
"Anne Ve Bebek Dostu Hastane"Ye Yeni Unvan
 
Anne ve Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım" unvanı verildi. Hastane, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi çalışmalarının Sağlık Bakanlığınca başarılı olarak değerlendirilmesi neticesinde "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım" unvanı ile ödüllendirildi. Bunun yanı sıra Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin de Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım unvanı alabileceğine karar verildiğini ifade eden Bulut, şunları kaydetti"Bu kapsamda hastanemiz ülkemizin tamamında 'Anne Dostu, Bebek Dostu, Yenidoğan Bebek Dostu Hastane' olarak bu 3 unvanı tamamlayan ilk 5 hastane içine girerek alanında ülkemizin başarılı hastanelerinin arasına girmiştir. Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bölgemizde tek 'Anne, Bebek ve Yenidoğan Bebek Dostu Hastane' unvanını almanın gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim."
 
 “Her türlü önlem alınmıştır”
 
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, fındıkta fiyat istikrarı ve TMO müdahalesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Pakdemirli, “2018 yılı fındık hasadı bugünlerde başlamış bulunmaktadır. 700 bin ha alanda 500 bin civarında üreticimizi doğrudan ilgilendiren ve ülkemizin en önemli tarımsal ihracat ürünü olan fındık hasadının bereketli geçmesini temenni ediyorum. Hasatla birlikte piyasa fiyat istikrarı ve TMO müdahalesi hususunda tereddütlerin ortaya çıktığı görülmektedir.
Görevlendirildiği tarımsal ürünlerle ilgili piyasa düzenleme görevini başarıyla yürüten Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından; 2018 yılı ürünü fındık piyasasını düzenlemek için gerekli hazırlıklar yapılmış ve fındık üreticilerimizin mağduriyet yaşamaması için her türlü önlem alınmıştır.

Alım politikalarına ilişkin açıklamalar önümüzdeki günlerde ayrıca yapılacaktır” dedi.
 
Şoförlerden Ziyaret
 

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Öngüner ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.  Ziyarette, Başkan Öngüner, kentte yürüttükleri faaliyetler ve projeler hakkında bilgi verdi. Vali Doğanay ise şoför esnafının hayatta önemli bir yere sahip olduğunu ve karşılaştıkları sorunların giderilmesi noktasında ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Şoförlerin fedakar ve cefakar olduklarını ve alın teriyle ekmeğini kazandıklarını ifade eden Doğanay, yönetim kuruluna çalışmalarında başarı diledi.
Editör: TE Bilisim