TSGİAD’da Doğum Günü Sürprizi
 
Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği yönetim kurulu toplantısında sürpriz doğum günü pastası kesildi. Başkan Rıdvan Olgun ve yönetim kurulu, TSGİAD Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İşadamı Abdül Aziz Baş’a doğum günü sürprizi yaptı. Mumlara üfleyen Abdül Aziz Baş, “Yeni yaşıma değerli TSGİAD yönetim kurulu üyelerimizle birlikte girdik. Sürpriz için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
Yılmaz İstifa Etti
 
Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden, Turkuvaz Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Çarşıbaşı Eski Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, bu görevinden istifa etti. Yılmaz, yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı.  İstifa ettiği iddialarını doğrulayan Yılmaz, “Zaten çokta kalmadım. Birilerine batmış,  rahatsız olanlar olmuş” dedi.  Yılmaz, "Birilerini rahatsız ediyorsa bizim 3 kuruşluk yönetim kurulu üyeliği, dedik ki "biz kimseyi rahatsız etmeyelim”  Bugüne kadar etmedik. Adamların işi Trabzon’a hizmet olsun. Hizmet aşkıyla geldiler, o aşkın arasına bizim işimiz girerde, onların morali bozulursa, o aşktan mahrum kalıp gerekli işleri yapamazlar” dedik” dedi.  AK Parti ile bir derdinin olmadığını kaydeden Yılmaz, aktif siyasete devam edip etmeyeceği sorusuna,  "Neticede Şu anda aktif değiliz. Yarın öbür gün olur yarın ola harman ola..” diyerek yanıt verdi.
 
Büyükelçi’den Ustaoğlu’na Ziyaret
 
Avusturya Ankara Büyükelçisi Dr. Ulrike Tılly Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Valilik Şeref Defterinin imzalanmasının ardından yapılan görüşmede Vali Ustaoğlu, Büyükelçi Ulrike Tılly’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında var olan ilişkilerin bu tür ziyaretler ile daha da gelişeceğini ifade etti.

Trabzon’un sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistlik güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken bir il olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu, “Farklı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan tarih ve kültür şehri Trabzon’un Tarihi İpekyolu güzergâhında bulunması münasebetiyle Karadeniz’in de incisi konumundadır. İlimiz turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında olduğu gibi eğitim alanında de önemli bir potansiyele sahiptir” dedi.   Tarih ve kültür şehri olan Trabzon’da bulunmaktan memnuniyetini ifade eden Büyükelçi Ulrike Tılly, göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı Vali Ustaoğlu’na teşekkür etti.
 
Gümüşhane Rahat Nefes Aldı
 
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, dün akşam merkez Karamustafa köyündeki maden işletmesinde bozundurma tankından atık barajına taşıma yapan borunun kopması ve kirli suyun dereye karışmasıyla ilgili laboratuvar sonuçlarına göre siyanür açısından bir problemin söz konusu olmadığını söyledi.

Vali Taşbilek, “Olayın haber alınmasıyla ilgili kurumlar gerekli çalışmayı yaptı. Arkadaşlarımız gece gerekli olan bütün çalışmaları yaptı. Bütün tahlilleri, numuneleri alarak laboratuvarlara gönderdi. Siyanür açısından Koza Altın Madeni bir çalışma yaptı, diğer ağır metaller açısından ise numuneleri Trabzon'daki laboratuvarlara gönderdik. Allah'a şükür yapılan laboratuvar çalışmasında insan sağlığı için belirtilen parametrelerin 10'da 1'i civarından bir şey gözüküyor ama oda önemsenmeyecek boyutta. Biz gece yarısı bütün arkadaşlarımızı da orada görevlendirerek, köylerimizdeki vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Şuan elimizdeki laboratuvar sonuçlarına göre siyanür açısından asla bir problem söz konusu değil.  Diğer ağır metaller ile ilgili de laboratuvarlarımız çalışıyor. Onun sonucunu da vatandaşlarımla paylaşacağız. Şuan itibariyle milletimizi tedirginliğe sokacak, tedirgin olmalarını gerektirecek önem arz eden bir şey yok” dedi.
 
Köprübaşı Üvey Evlat Mı?
 
Köprübaşı sınırları içerisinde bulunan 20’ye yakın yayla ve mezereliği bulunan 3000 Bin yıllık turba bataklığının ana yolu Harmantepe Şehitliğinin anayolu ve Köprübaşı’nı Bayburt’a bağlayan yol tepki topladı.  

Vatandaşlar, “yolların bu çağda bu şekilde kullanılmaz halde olması yayla servis şoförlerinin ve izine gelen misafirlerin ve turistlerin tepkisine neden olmaktadır. Şoförler ve turistler bu yolun çok bozuk olduğunu belirterek bu yolu kullanmamaktadırlar. 20 yaylayı birbirine bağlayan ana yol bir an önce yapılmalıdır. 3 ay olmasına rağmen bir makine dahi yayla yoluna çıkmamıştır. Diğer yaylaların 3 koldan beton olarak yaylalarına çıkış yollarının beton olduğunu belirtiyorlar. Yayla sakinleri tepki vererek bizim taraf üvey evlat mı? Acilen yetkililer bir çözüm bulmalı.” dediler.
 
Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız
 
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu mensubu olduğu, adli tatile giren Giresun Barosunu ziyarette bulunup, yargı mensupları ve adliye çalışanlarıyla sohbet etti. Baro Başkanı Avukat Soner Karademir ve Baro Yönetimi, yapılan ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Şenlikoğlu; ‘’Ben de meslek olarak yıllarca avukatlık yaptım. Hukukun üstünlüğü kavramını her zaman ön planda tutarak hemşehrilerimize yardımcı olmaya çalıştım.  Belediye olarak üzerimize düşen desteği yapmaya hazırız. Hemşehrilerimizin daha kalite ve hızlı hizmet almaları için çalışan meslektaşlarıma ve tüm yargı mensuplarına iyi tatiller diliyor, Baro Başkanımıza ve Yönetim Kuruluna da misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu. Başkan Şenlikoğlu’na ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Osman Öden ve Meclis Üyesi Serdar Demirkan’da eşlik etti.
Editör: TE Bilisim