Terzioğlu: ‘’Sayın bakanımızın katkılarıyla, belediye başkanımızın özverili çalışmaları ile ilçemize adliye sarayı kapalı otopark ve kapalı Pazar yeri ilçemize hayırlı olsun’’ açıklamasını yaptı. Başkent Ankara’ya adeta demir atan Terzioğlu ve beraberindeki heyet, Of’ta sırası geldikçe her projenin hayata geçeceğine vurgu yaparak, ‘’Ak Parti olarak hizmet sevdalısıyız, çıtayı her zaman en üst seviyeye taşımak durumundayız’’ mesajı verdi.
 
Yeniden Refah Ne Konuştu?
 
Yeniden Refah Partisi Trabzon ilçe başkanları İl başkanı Mustafa Durmuş'a geçmiş olsun ziyaretinde siyasette konuşuldu. Ziyaretle ilgili: ‘’Büyük kongreye 20 otobüs ile katılan Trabzon teşkilatlarına il başkanımız Mustafa Durmuş ayrı ayrı teşekkür etti. Vatandaşlarımızın teveccühünü bizlere olan inançları sorumluluklarımızı kat ve kat artırmıştır. Bundan sonraki süreç bizlere çok daha güvenli adımlar atmamız gerektiğini öğretmiştir. Bu vesile ile Trabzon ilimizin tüm ilçe başkanları olarak Mustafa Durmuş'a birkez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletir Rabbimiz’den acil şifalar dileriz’’ ifadelerine verildi.
 
Uzun’dan Güneş’e
 
Şenol Güneş, Türk Milli Takımı’nı yeniden Avrupa’ya taşıdı. Vaktiyle kendisini saçı, kravaı, gömleği, pantolonu ile eleştirenler şimdi sus pus. Pusudalar deyim yerindeyse Milli Takımın tökezlemesini bekleyecekler. Başarıyı takdir etmek yerine İzlanda maçında yine kazanamadık, futbol mu oynadık gibi abuk sabuk şeyler söylüyorlar. Bürokrasinin ardından siyasete de yönelen Mustafa Uzun, Güneş’in geçen günkü açıklamalarından özellikle şunu aktardı: ‘’Ben hiç kaleci eldiveni giymedim. Zonguldak maden işçilerinin eldivenleriyle toprak sahada antrenman yapıyordum. Eskiden fakirler oynuyordu, zenginler seyrediyordu. Yani açlar oynarken, toklar seyrediyordu. Şimdi ise toklar ve zenginler oynuyor, fakirler seyrediyor. Sadece sonuçsal kaygı ve ekonomik beklenti var, o zaman olmazdı. Eskiden yokluktan çıkarırken, şimdi eskisi gibi başarılı sporcular çıkaramıyoruz.’’
 
Tahir Orhan’ın Şikayeti
 
Trabzon-Akçaabat arası minibüslerinden gelen şikayetler eskiye nazaran bir hayli azaldı, şoförler daha duyarlılar. İnsanın bir günü diğer bir gününe uymayadabiliyor. Meslektaşlarımızdan Tahir Orhan kendi sütununda önemli noktalara temas etti, Emniyete de çağrı yaparak şunları yazdı: ‘Akçabaat Yaylacık'a gitmem gerekiyordu. Evimin yakınından dolmuşa bindim. Sürücü, yanındaki yolcu ile sohbet sırasında her gün ceza yediğinden şikayet ediyordu. Bu sırada da, en sağdaki emniyet şeridinden gidiyordu. Dayanamadım ve şöyle dedim: "Siz böyle her gün ceza yersiniz tabii. Çünkü emniyet şeridini ihlal ediyorsunuz. Ayrıca ayakta yolcu almak, kırmızı ışıkta geçmek, polisin ve radarın olmadığı yerde hızlı ve tehlikeli araç kullanmak hepsi sizde. Araçtaki yolcuları da çıldırtmanız cabası." Bir şey demedi. O zaman ceza yemeye devam. Biz yolcular da saç baş yolmaya. Trabzon Emniyeti'ne tekrar hatırlatalım. Bu minibüs sürücüleri, hiç bir kural tanımıyor. Her gün araçlarda hır gür çıkıyor. Aman biraz daha dikkat. Hep ceza yazın demiyoruz. Çünkü belli ki onu da kanıksamışlar. Bunların eğitime, adab-ı muaşeret kurallarını öğrenmeye ihtiyacı var.
 
Yarısı Devletten
 
Trabzon Tarım İl Müdürlüğü yetkilisi Atilla Durmuş, çiftçilerin sigorta konusunda dikkatini çekti ve önemli mesajlar verdi. Durmuş şu acıkmayı yaptı:  “İklim değişikliği bazı yörelerde bitkisel ürünlerin zayi olmasına neden oluyor.Tarımsal ürünlerde özellikle meyve ve sebze yetiştiricileri dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel, su baskını, taşıt çarpma, kar ağırlığı, ve don risklerinin risk unsurlarına göre sigorta yaptırılıyor. Sigortanın yarı parasını devlet ödüyor. Önemli olan çiftçilerin hasar süresi olan 15 gün içinde hasarlarının tespiti için yetkililere müracaat etmeleri. Aynı şartlar altında hayvan yetiştiricileri inek, koyun, kaz, ördek, tavuk gibi canlı ürünleride sigorta yapabilecekler”
 
Meclis’i Trabzon’a Getiriyor!
 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu: 6 aylık Komisyon Çalışmalarının sonunda Trabzon’da bir çalıştay düzenlenip nihai komisyon raporunun açıklanacağı 25 Kasım’da TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti ile İlgili Bireylerin ve Ailelerinin Sorunlarının Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunu Trabzon’a getiriyor.
 
Müdür Ateş Özer’i Ağırladı
 

UND Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Ordu Emniyet Müdürü Doğu Ateş’i makamında ziyaret etti. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Abdullah Özer, Tunceli Emniyet Müdürlüğü görevinden Ordu il Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Doğu Ateş’i makamında ziyaret ederek ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Ordulu işadamları Yücel Binicioğlu ve Kadem Adalı ile birlikte Ateş’i ziyaret eden Özer, görevinde başarılar diledi. Özer, “Tunceli ülkemizin güzel illerinden bir tanesidir Siz de orada görev yaptınız Bölgede terörle kahramanca mücadele ettiniz. Bölgeyi terörden temizleyerek piknik ve mesire alanına dönüştürdünüz turizimle anılmaya başladı sizden  ve tüm kahramanlarımızdan Allah razı olsun. Ordu’daki görevinizde de başarılar diliyorum” dedi. Ateş’de Özer ve arkadaşlarına ziyareti için teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
Muhtarlara Söz

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş, Sayvancık Mahallesi Muhtarı Şaban Kuran ve Vakfıkebir Yalıköy Mahallesi Muhtarı Yüksek Baş, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ı makamında ziyaret ederek mahallelerin sorunlarını görüştü. Müdür Tekataş muhtarların sorunlarıyla yakından ilgilenirken çözüm sözü verdi.
Editör: TE Bilisim