Hastanede tedavisine devam edilen Nazım Terzioğlu’nu sevenleri yalnız bırakmıyor. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Nazım Terzioğlu’nu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu ziyaretle ilgili Bakan Soylu’ya teşekkür ederek, çok büyük moral oldu. Bakanımız onca işinin arasından çıktı geldi. Bizim için büyük moral oldu. Kendisine çok teşekkür ederim. Ayrıca Trabzon’dan gelen akrabalar, siyasiler, bürokratlar, iş adamları ve herkese çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız” dedi.
 
Duygulu Anlar Yaşadı
 
Dernekpazarı İlçesinin Kurucu Kaymakamı Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala  24 yıl 5 ay 24 gün sonra ziyaret ettiği ilçemizde duygulu anlar yaşadı. Beraber çalıştığı Belediye Başkanı Ahmet Türk ‘ü arayıp “Çay içmeye geliyorum” dedi. Akşam saatlerinde Dernekpazarı’na gelen Ala sıcak bir karşılama ile duygulu anlar yaşadı. Çay ocağında bir süre oturup anılar dile getirildi. Eski İçişleri Bakanı Ala; “Dernekpazarı insanı yaylalardan akıp gelen berrak su gibidir. Aynı zamanda o suyun temizlediği parlak çakıl taşları kadar da temizdir. Yıllar sonra size bu görüş ve duygularımı açıklama fırsatı bulduğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. Ziyarette Dernekpazarı Holo Birliğinin Almanya da düzenlediği geceye davetli olarak katılan Murat Yıldız’a vekalet eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı’nın ev sahipliği yaptığı ziyarette Ala’ya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ın babası Sadık Albayrak eşlik etti.
 
İŞKUR 208 İşyerini Ziyaret Edecek


 
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2018 yılı İşgücü Piyasası Araştırmasının (İPA) alan çalışması Trabzon İl Müdürlüğünce 2 Nisan-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda İŞKUR, Trabzon genelinde İş ve Meslek Danışmanları bin 208 işyerini ziyaret edecek. Gerçekleştirilecek olan ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin "4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa işgücü piyasası araştırması gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, 2018 yılı İşgücü Piyasası Araştırmasının (İPA) alan çalışması İl Müdürlüğünce 2 Nisan-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İŞKUR olarak yapmış olduğumuz ilgili saha çalışmaları kurumumuzca sunulan birçok hizmete girdi sağlamaktadır. Nitekim İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından İPA alan çalışması kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler kurum sistemine kazandırılmaya çalışılacak" dedi.
 
Görev Öztorun’a

 
Trabzon Araklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı belli oldu. Seçimde ipi göğüsleyen Hüseyin Öztorun oldu. Seçimde mevcut Başkan Lokman Günay Hüseyin Öztorun ve Mustafa Solmaz ‘ın listeleri yarıştı.
 Seçim sonunda Hüseyin Öztorun 275, Mustafa Solmaz 207, Mevcut Başkan Lokman Günay 261 oy aldı. Hüseyin Öztorun yeni Araklı Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Oldu.
 
Otizmli Çocuklar İçin Yürüdüler

 
Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) tarafından nisan ayı içinde kutlanan Dünya'da Otizm haftası nedeniyle kentte "Sevgiyle ve Sporla Farklı Hayatlara Dokunalım" adlı bir yürüyüş etkinliği düzenlendi. Tuzcuoğlu Memişağa Parkı önünden başlayıp Sahil dolgu alanındaki lunaparkta sona eren yürüyüşe, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Er, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı İshak Alim, ROMED Başkanı Resul Usta ile Gönül Elçileri Derneği, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Plaket Takdim Ettiler

 
Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve İlçe Milli eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ile birlikte Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu’nu ziyaret ederek Gönül Elçileri projesi kapsamında giyim ve oyuncaklar toplayarak Güney Doğu’daki öğrencilere ulaştırılmasında emekleri olan Gönül Elçilerine plaket takdim etti.
Editör: TE Bilisim