Başdanışmanlar. Hepsi ile ilgileneceksiniz, yalnız bırakmayacaksınız. Vatandaşın sorunlarını da dinleyeceksiniz. Ziyaretçileriniz çoktur onları ağırlayacaksınız. İşte AK Parti Of ilçe Başkanı Hakan Terzioğlu böyle yoğun bir ortamda çalışmalarını yapıyor. Temayül sürecinde tüm aday adaylarına partiyi açtı. Temayülde de örgütle birlikte tercihlerini yaparak zor dönemi geçti. Of ilçe örgütü mevcut başkan Salim Sarıalioğlu dışında tek başvuru aldı o da meslektaşımız Ömer Lütfi Saral’dan oldu. Terzioğlu ve örgütüne kolay gelsin diyelim.
 
Baro Kadının Yanında
 
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile Trabzon Barosu Kadına Şiddetle Mücadelede İstanbul Sözleşmesi toplantısını gerçekleştirdi. 20 Kasım 2018 Salı günü(Dün) Saat 09:30 Novotel’de gerçekleşen yuvarlak masa toplantısına Trabzon’daki kadına şiddetle mücadelede öncü dernek ve sivil toplum kuruluşları ile konu ile ilgili kamu kurumları katıldı. Trabzon Baro Başkanı çalışmanın sonucuna göre kadının korunması, kalkınması ve iş sahibi olması için projeler geliştirileceğini söyledi.
 
Zam Yapmayacağız, Yatırım Yapacağız 
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da suya zam yapılmayacağını ifade ederken, “Su ücretine zam yapmayacağız ama yatırımlarımıza artırarak devam edeceğiz” dedi.  TİSKİ Genel Müdürlüğünün bu yılsonu itibariyle tamamlanan yatırımlarının 650 milyon TL’ye ulaşacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Ekonomik sıkıntılara rağmen 2018 yılı içinde içme suyu ve atık su ücretlerinde fiyat değişikliğine gitmedik. Büyükşehir Belediyemizin bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü Genel Kurulunu gerçekleştireceğiz. 2019 yılında su hizmetlerine hiçbir şekilde zam yapılmayacağını bütçeye yerleştireceğiz. Bunu şimdiden ilan ediyorum. Bütçeyi buna göre hazırlıyoruz. Ekonomik krize rağmen 2018 yılı içinde suya zam yapmadık. 2019 yılında da su ve atık su hizmetleri zam uygulamadan sürdürülecektir. Buna karşın yatırımlarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.
 
Temayül Bitti Herkeste Bir Merak
 
AK Parti teşkilatlarında önceki gün temayül yoklaması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye başkanlığı ile ilçe belediye başkanlığı için Trabzon teşkilatlarında ki 2 bin 500 delege tablet üzerinden oylarını kullandı. Şimdi aday adaylarını bir merak aldı. AK Parti 2011 seçimlerinin ardından temayül sonuçlarını açıklamıyor. Sadece genel merkezde ki belli başlı kişiler biliyor. Aday adayları dün geceden itibaren genel merkezi yakın markaja aldı. ‘Acaba ben kaçıncı çıktım’, ‘İlçelerden hak ettiğim desteği alabildim mi?’ ‘Teşkilatlar bana yüzde kaç oy verdi?’ gibisinden meraklanmalar başladı.
 
Dikkatli Olmak Mecburiyetindedirler
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon  il  Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım açıklamasında, “ Ülkücü Hareketin mensupları; Liderinden neferine bir bütünlük arz ederler. Düşüncelerini aktarırken parti görüşünü dikkate aldığı gibi, teşkilat mensuplarını da aynı ölçüde riayet ederler. Eleştirileri ülkücü hareketin Ali menfaatlerinin dışında olmayacağını düşünce ve tavırlarıyla ortaya koyar, harici düşüncelere de değer vermezler. Aksine hareket edenlerinde bugün içinde bulundukları durum aşikardır. Bugün ülke gerçeklerini göz önünde bulundurursak; Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Beyin taraflı tarafsız herkesin hakkını teslim etmek manasında ortaya gerek milleti ve devleti önceleyen siyaseti, gerekse devlet adamlığının altını kalın çizgilerle çizerken bizimle yol yürüdüğünü zanneden bazı arkadaşlarımız halen bazı gerçekleri göremiyorlarsa daha dikkatli olmak mecburiyetindedirler” dedi.
 
 
Kadın Girişimcilere Destek Paneli
 

İŞKUR Trabzon, Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi müşterek olarak düzenlediği "Fikir Sizden Destek Bizden" paneli 21 Kasım'da saat 10.00 da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapılacak. Kadın Girişimcilere finansal Destek sağlamak konulu panelin moderatörlüğünü KTÜ öğretim üyesi Dr. Kemal Çakar yapacak. Panelist olarak ise Kobi Uzmanı Kürşat Mazlum, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Samsun Bölge Müdürü Yasin Kandemir, Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl Öztürk, Marka Uzmanı Özcan Ulusoy, Kredi garanti Fonu A.Ş. Trabzon Şube Müdürü Barış Uzun, Türk Patent ve Marka Kurumu Tasarım Uzmanı Seçil Coşkun, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu katılacak. Kendi işini kurmak isteyen, kadın girişimcileri ilham verecek olan panele katılımın yüksel olması bekleniyor.
 
Yılmaz’dan Rektör Zeybek’e Ziyaret
 
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Koordinatörü Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret etti. Partisinin temayül yoklaması için Gümüşhane’de gelen Yılmaz, rektörlük makamında gerçekleştirdiği ziyarette Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’ten Gümüşhane Üniversitesi’nin gelişimi ile ilgili bilgiler aldı. Görüşme sırasında Gümüşhane Üniversitesi’nin geldiği süreçte başarılı katkılarından dolayı Prof. Dr. Zeybek’e teşekkürlerini ve tebriklerini sunan Yılmaz, “Gümüşhane Üniversitesi, bölgede dikkat çeken bir üniversite oldu. Başarılarınızdan dolayı sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınız artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim