Bir süre siyasi sohbet ettik. Terzioğlu yerel seçimle ilgili bir anekdotunu anlattı. Terzioğlu, geçenlerde bir anket firması tarafından aranmış ve Of Belediye Başkanlığı için adının geçtiğini söylemişler. Terzioğlu’da Of’un kuruluş tarihi cumhuriyetten önce, o tarihten itibaren de belediye başkanlığını Saral’lar yapıyor. Ben İlçe Başkanlığımı yapıyorum aday değilim demiş.
 
Karakaş’a Anjio
 
TAKA Gazetesi’nin yayın danışmanlarından Sadi Karakaş kalp rahatsızlığı yaşamış ve stend taktırmıştı. Önceki gün bir kez daha Tıp fükültesine kaldırıldı ve Anjio yapıldı, yeniden 3 stend uygulandı. Karakaş’ın sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun derken bir de öneri yapıyoruz, tempoyu biraz daha düşür kardeşim.
 
DSİ Trabzon’da Göz Dolduruyor
 

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon’da yürüttü çalışmalarla göz dolduruyor. Bu çalışmaları zaman zaman basınla paylaşan ve sosyal medya hesaplarından aktif olarak vatandaşları bilgilendiren DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, sorumlu olduğu bölge illerinde inşa ettiği baraj, taşkın kontrol tesisi ve içmesuyu isale hatları ile de, hem taşkın risklerini azaltıyor hem de bu illeri kalkındırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, bu yatırımlardan Trabzon’da payını alıyor. Trabzon İlinde 2017 yılı sonuna kadar; 1 Adet baraj inşa edilerek, 1 Adet içme suyu tesisi de iyileştirildi. Ayrıca 89 Adet taşkın koruma tesisi inşa edilerek, Trabzon’da ki taşkın riskleri azaltıldı. Ayrıca Trabzon iline yılda 60,23 milyon m³ içme suyu temin edilmiş, 185 yerleşim yeri ve 9.570 dekar tarım arazisi taşkından korundu. Bu işleri titizlikle takip eden ve hantal bürokrasi anlayışını ortadan kaldıran DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap ve ekibini tebrik ediyoruz.
 
Ticaret Lisesi Mezunları Buluşuyor
 

Trabzon’un en eski eğitim-öğretim kurumlarından biri olan Trabzon Ticaret Lisesi, mezunlarıyla bir araya geliyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘TTL Mezunları Buluşması’ 15 Eylül Cumartesi günü okul bahçesinde yapılacak.  Trabzon Ticaret Lisesi Mezunları Derneği tarafından organize edilen buluşmaya herkesi davet eden Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Şahin önceki iki buluşmaya daha çok eski mezunların iştirak ettiğine dikkat çekerek “Bizim amacımız tüm TTL mezunlarını bir araya getirmek. Gerek sosyal medyadan gerekse basın aracılığıyla duyurularımızı yaptık. Artık yeni mezunlarımızı da aramızda görmek istiyoruz.” Dedi.
 
Emirzeoğlu’ndan Kara’ya Tepki
 

Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, odanın geçmiş dönemlere ait 17 Bin TL borcu olduğunu iddia eden Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara’ya ateş püskürdü. Emirzeoğlu, 24 Ocak’ta yapılan oda kongresinde göreve geldiğini ifade ederek, kongrenin divan başkanlığını yapan Metin Kara’nın odanın borcu olmadığına dair ibranın kongreden geçtiğini savunarak, “Kongreden 8 ay sonra ne oldu da bana 17 Bin TL borç çıktı ve bunu da ivedilikle ödememi istiyor. Kongrede odamızın borcu olmadığına dair ibra edilerek güven oyu aldık. Buradan, kongremizin divan başkanlığını yapan TESOB Başkanımız Metin Kara’ya sesleniyorum; o zaman benim odamızın TESOB’a borcu olmadığını ibra etmişti. Şimdi ne oldu da geçmiş olan borcu istiyor. O dönemin başkanından niçin istenmedi onu da anlamış değilim” dedi. Emirzeoğlu, TESOB’u mahkemeye vereceğini ifade ederek, haksızlık karşısında yasal yollardan pazarcı esnafının hakkını savunacağını sözlerine ekledi.
 
Rize’de Horon Kurultayı
 

Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gültan, yaptığı yazılı açıklamada, 14-15 Eylül arasında Tulum ve Horon Kurultayı düzenleyeceklerini belirtti.
Hedeflerinin bozulmaya başlamış olan tulum ve horon kaidelerinin netleştirilip eski otantik şekilde çalınmasını sağlamak olduğunu ifade eden Gültan, şunları kaydetti: "Tulum ve horondaki dejenerasyonu bir parça engellemek ve insanlara horonun nasıl oynanması gerektiği konusunda bilgi vermektir. Bunun için kurultayımıza bölge için çok önemli olan tulum, horon ve türkü konusunda uzmanlaşmış eski ustalarımızı davet ettik. Onlarla beraber kaideleri kayıt altına alacağımız bir çalışmamız var. Karadeniz Teknik Üniversitesinin Konservatuvar Bölümünden de bu iş için gelecek kişiler var."
 
Derebaşı Yolu Güzelleşiyor
 

Derebaşı Virajlarının da içinde bulunduğu D915 Devlet Karayolu, Karaçam’dan Karaçam Geri Mezra mevkiine kadar olan 5 kilometrelik alan Karayolları ekipleri tarafından asfaltlandı. Mevcut haliyle asfaltlanan yol Derebaşı Virajlarına ulaşmada kolaylık sağladı. Derebaşı Virajlarına ise tarihi özellikleri nedeniyle dokunulmayacak ve orjinal halleriyle muhafaza edilecek. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok sosyal medyada verdiği mesajla yolun asfaltlanmasında katkısı olanlara teşekkür etti. Tok “Karaçam Derebaşı yolu asfaltlama çalışmasını hayırlısıyla tamamladık. Verdikleri destekten dolayı MGK Genel Sekreteri Sn Seyfullah Hacimüftüoğlu’na ,Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’a ve 105. Şube şefliği çalışanlarına ilçemiz adına teşekkür ederim.” dedi.
 
Levent’ten Turana Teşekkür
 

Kurban Bayramı’nın 1. günü Rize’de kaçarak denize giren ve bayramın son günü Trabzon’un Sürmene ilçesinde yüzerken ortaya çıkan danayı Ünlü Sanatçı Haluk Levent satın almıştı. Levent daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklama ile habercilikte büyük bir başarıya imza atan, bu süreci kamuoyuna en güzel şekilde aktaran Trabzon basının önemli isimlerinden DHA Muhabiri Fatih Turan’a teşekkür etti.  Levent’in Ferdinand adını verdiği dana İzmir Kemalpaşa Çiftlik Hayvan barınağında yaşamına devam ediyor. Bizde meslektaşımıza meslek hayatında nice başarılar dileriz.
Editör: TE Bilisim