Trabzon Ticaret odasının efsane ismi olan Gürhan 2018 yılında rahatsızlanmış ve önce Ankara ardından da Trabzon'da tedavi görmüştü.
 
Başkanlardan Ziyaret
 
İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanı Mustafa Aydın’ı ziyaret eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün eğitime verdikleri büyük destek için teşekkür ettikten sonra yaptığı yatırımların takipçisi olacaklarını da belirttiler.
 
Hayriye Anaya Son Görev
 
Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun Kayınvalidesini son yolculuğuna uğurladı. Bakanlık görevlilerinden Mustafa Seydioğlu'nun annesi olan Hayriye Seydioğlu son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah'tan rahmet kederli Tosun ve Seydioğlu'na sabır dileriz.
 
Mutluoğlu’ndan Açıklama
 
Millet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Mutluoğlu yaptığı açıklamada, “Eğer bir kişi bir ilin belediye başkanı ise o kişi devletin ve milletin mücadele ettiği ve binlerce şehid ve gazi verdiği terör örgütü ve unsurları ile işbirliği yapması mümkün değildir.  Eğer  bu doğrultuda somut bilgiler ve bulgular  varsa İçişleri Bakanı yetkisi gereği bunu derhal açığa alır. Bu son derece yerinde ve doğru bir uygulamadır.  Ancak bundan sonra yapılması gereken şudur: Üç ay içerisinde en geç altı ay içerisinde gerekli mahkeme süreci tamamlanmalı bunlar gerçekten yanlış yapmışlarsa cezalandırılmalı ve üç ay içinde en geç altı ay içerisinde seçime gidilerek; seçimden önce tüm adayların vatana, devlete, millete, yüce dinimize, anayasa ve yasalara asla ihanet etmeyecek kişiler olduğu konusu iyice araştırdıktan sonra adaylığı kabul edilmelidir. Bu adaylarla seçime gidilmeli ve halkın seçtiği başkanın bir daha görevden alınmaması gerekir.  Başta da yapılması gereken buydu; bügün de yapılması gereken de budur. Devlet devlet gibi işlemelidir” dedi.
 
Genel Müdüre Kota Tepkisi

 
Giresun kalitesi fındık alım kampanyasını başlatmak üzere dün Giresun’a gelen TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, alımların yapıldığı Ticaret borsası lisanslı deposunda fındık teslim etmek isteyen üreticilerin kota tepkisi ile karşılaştı. Fındıkta dönüm başına uygulamaya konulan kota nedeni ile üreticilerden tepki gören TMO’nun özellikle Giresun merkezde dönüm başına uygulamaya koyduğu 65 kilo sınırlamasına tepki gösteren üreticiler miktarın artırılmasını istediler. Bir üretici ile kota tartışmasına giren TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, kota uygulamasını savunarak” Biz buna kota demiyoruz, tahmini rekolteye göre dönüm başına fındık alıyoruz” karşılığını verdi.
 
Kanber'in Tatlı Mutluluğu
 
Trabzon'un tek yerli otobüs firması Kanberoğlu Turizm'in patronu Aydın Kanber, bu sıralar tatlı heyecan yaşıyor. Kanber'in oğlu Emre Kanber, bu yıl liseyi bitirdi ve üniversite sınavından başarılı olarak üniversiteye yerleşti. Kanber'de oğlu Emre ile İstanbul'a giderek oğlumun kaydını Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümüne yaptırdı. Oğlu ile gurur duyan Kanber, hem oğluna hem de tüm öğrencilere başarılar diledi.
 
2 Yeni Mahkeme Kuruluyor

 
Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla Rize’de birer adet daha Asliye Hukuk Mahkemesi ile Sulh Hukuk Mahkemesinin kurulacağını belirterek, Rize’de yeni açılacak mahkemelerle Asliye Hukuk Mahkemesi sayısının 4’e, Sulh Hukuk Mahkemesi sayısının ise 2’ye yükseleceğini kaydetti. Av. Peçe, ayrıca tek hakimin görev aldığı İcra Mahkemeleri ve Aile Mahkemesine de ikinci bir hakimin görev alacağını kaydederek her iki mahkemenin de hakiminin ayrı olacağını ifade etti. Peçe, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü’nün girişimleriyle hakim ve savcı lojmanlarının yenilenerek daha modern ve daha kapasiteli lojmanların yapılacağını belirtti.
 
İbrahim Er, Yeniden Danıştay Üyeliğine Seçildi

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Danıştay üyeliğine seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, 2 Mart 2011'de Danıştay üyeliğine seçilen ve Danıştay 1. daire üyesi olarak çalışırken Milli Eğitim Bakanlığına 24 Temmuz 2018 tarihi itibari ile Bakan Yardımcısı olarak atanan İbrahim Er, Danıştay üyeliği görev süresini tamamlamak üzere yeniden Danıştay üyeliğin seçildi. Resmi Gazete'de yer alan karar şöyle: "Cumhurbaşkanlığı'nın 26/7/2016 tarihli ve 2016/48 sayılı Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti Anyasasının 155'inci maddesi ile 2575 sayılı Danıştay Kanununun 8,9 ve geçici 27'nci maddeleri gereğince on iki yıllık süre ile Danıştay Üyeliğine seçilen ve Cumhurbaşkanının 24/7/2018 tarihli ve 2018/40 sayılı Kararı ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atanan İbrahim Er, 2575 sayılı Danıştay Kanunun 9'uncu maddesi gereğince kalan süreyi tamamlamak üzere Danıştay Üyeliğine seçilmiştir." Öte yandan yüksek yargıda düzenlemeler içeren Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, 2016 yılında TBMM Genel Kurulu'nda onaylanmış ve düzenlemeyle, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görev süreleri de 12 yılla sınırlandırılmıştı.
 
Sürmene'yi Yasa Boğdu
 
Araklı Yolgören Mahallesi'nde petrol kavşağında 5 gün önce Trafik kazası geçiren 20 yaşındaki Sürmeneli Genç Orhan Ayar hayatını kaybetti.  Yoğun bakımda 5 gün hayat mücadelesi veren Orhan Ayar yaşam mücadelesini kaybetti. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Sürmene eski cami önünde kılınacak ve dirlik mahallesinde aile kabristanlığında toprağa verilecektir.  Sürmene'de çok sevilen Orhan Ayar'ın vefatı sevenlerini yasa boğdu.
Editör: TE Bilisim