SGK’ya Prim Borcu Olanların Dikkatine!
 
SGK İl Müdürü Aydın Gedikli, 7143 sayılı Kanuna göre Sosyal Güvelik Kurumuna olan sigorta prim borçlarını yapılandıran ancak süresinde ödeme yapmadığı için yapılandırması bozulanların haklarının, 28 Şubat'a kadar ödeme yapmaları halinde devam edeceği açıklamasında bulundu. İl Müdürü Gedikli, 2018 yılının Aralık ve 2019 yılının Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının da gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna kadar ödenebileceğini aktardı. Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemi yapılmayacağını belirten Gedikli, "Yapılandırma haklarını devam ettiren işverenlerimiz, 'Borcu yoktur' belgesi alabilecek, istihdam teşviklerinden yararlanabilecekler." ifadelerini kullandı. Bağ-Kur'lu sigortalıların hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceklerini anlatan Gedikli, hem Bağ-Kur'lu hem de genel sağlık sigortalılarının yapılandırma kapsamına giren borçları dışında 60 günü geçmeyen prim borçlarının da bulunmaması kaydıyla bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini kaydetti.
 
Kartal Beraat Etti
 
Trabzon’un Beşikdüzü ve Sürmene ilçelerinde Kaymakam olarak görev yapan, Mersin Vali Yardımcılığı görevi sırasında silahlı terör örgütüne üyelik ile suçlanarak tutuklanan Eyüp Sabri Kartal yargı sürecinin ardından suçsuz bulunarak beraat etti. Eyüp Sabri Kartal yeniden görevine dönebilmek için başvuruda bulundu.
 
Coşkun Yılmaz Aday Oluyor
 
Uzun süredir aday olup olmayacağı sıkça konuşulan ve aday olması yönünde vatandaşların çok yoğun baskısı altında kalan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ın kararını verdiği ve önümüzdeki hafta içi adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Güçlü bir oluşumla yola çıkması beklenen Coşkun Yılmaz’ın bağımsız mı yoksa bir siyasi parti çatısı altında mı aday olacağı henüz kesinleşmedi.
 
Görele Örnek Oluyor
 
Görele Belediyesi, engelli vatandaşların yaşam şartlarını daha elverişli hale getirebilmek amacıyla Cumhuriyet Meydanına engelli ulaşım araçları için şarj istasyonu kurdu. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Bölgede bir ilke daha imza atarak, dezavantajlı engelli vatandaşlarımız için erişebilir ve yaşanabilir engelsiz bir kent için çalışıyoruz. Engelli hemşehrilerimiz evlerinden çıkarak yaşama katılabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir yasam alanı sağlamak amacıyla Cumhuriyet Meydanına akülü şarj istasyonları kurduk. Akülü tekerlekli araç sahibi bedensel engelli kardeşlerimizin en büyük beklentileri arasında yer alan şarj istasyonumuzun montaj çalışmaları tamamlanarak, hizmete sunuldu.
 
Feyzioğlu Geliyor
 
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Rize Baro Başkanlığının daveti üzerine 30 Ocak Çarşamba günü Rize’de bazı ziyaret ve programlara katılacak. Salı akşamı Rize’ye gelerek kentte konaklayacak olan TBB Başkanı Feyzioğlu, Çarşamba günü stajını tamamlayan avukatlar için Rize Barosu tarafından düzenlenecek ruhsat törenine katılacak. Feyzioğlu, aynı gün kentte bazı ziyaretlerde bulunduktan sonra gece saatlerinde Rize’den ayrılacak.
 
Beşirli’de Cuma Buluşmaları
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesinde vatandaşlar her Cuma günü Emriye Hatun Camiinde buluşuyor. Trabzon’un önde gelen işadamlarından Halis Güneş ile Nevzat Özer’in katıldığı programda mahalle halkı önce sabah namazını kılıyor ardından hep birlikte kahvaltısını yapıyor. Camii cemaati de yapılan uygulamadan memnun kalarak, programda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
Neden Olmasın

Trabzon’da şehrin en çok yükünü çeken kesim esnaflardır. Vatandaşla sürekli de iç içe olan esnaf grubu şoförler, fırıncılar ve pazarcılar. Her esnafın olduğu gibi şoförler, fırıncılar ve pazarcıların da gözle görülecek kadar ciddi sıkıntıları var. Zaman zaman bu sıkıntılar ilgili yerlere de aktarılıyor. Bu sıkıntıların daha iyi çözüme kavuşması için Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde bu üç grup esnaftan da birer temsilci ilçe belediyesinde en az bir esnaf grubundan da büyükşehir belediye meclisinde olsa hem esnafın hakkı daha iyi savunulur hem de sıkıntılar ilgili mercilere daha çabuk iletilir. Başkan adayları bunu dikkate alsa iyi olur.
 
TTSO’dan Destek

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle oda personeli, Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek vererek kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının girişinde bağış merkezi kuruldu. 

TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle oda personeli, kan bağışında bulunarak Kızılay’ın kampanyasına destek verdi. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da kan bağışı noktasını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Hacısalihoğlu, “Kan bağışını önemsiyoruz ve herhangi bir engeli bulunmayan herkesin hayat kurtarmak adına kan vermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi. Kızılay yetkilileri de, TTSO’ya bağış kampanyasına destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Yılmaz Artık Bağımsız
 
AK Parti’den Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na Aday Adayı olan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Fatih Yılmaz bağımsız aday olmak üzere partisinden istifa etti.Fatih Yılmaz istifasını AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanlığı’na sunduktan sonra yaptığı açıklamada; “Şalpazarı Belediye Başkanı adayının açıklanmasından sonra beklentilerine karşılık bulamayan kamuoyundan yükselen tepkilere kayıtsız kalmam imkansızdı. Siyasi hesaplar uğruna Şalpazarı’nın her geçen gün kan kaybetmesine artık seyirci kalmak istemiyorum. Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na aday olabilmek için partimden istifa ettim. Güzel İlçemizi hep birlikte modern ve yaşanabilir bir yerleşim merkezine dönüştürmek, öncelikli sorunlarımızı acilen çözmek için elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünerek Belediye Başkanlığı görevine talibim. Binlerce seçmenin iradesini sandığa yansıtacak bu girişimde hep yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim