İstanbul’da, Acıbadem Hastaneler Grubu'nda hizmet veriyor. Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak geleceğin doktorlarını yetiştiriyor. Yıldız’ı marka yapan sadece bu özelikleri değil. Sosyal medyada yurdun her köşesindeki kanser hastalarının, hasta yakınlarının sorularına yanıtlıyor, yol gösteriyor. Özellikle yeni nesil tedaviler hakkında toplumun gerçek bilgileri öğrenmesini sağlıyor. Doç Dr. İbrahim Yıldız’a insanlık adına teşekkür ediyoruz.
 
Şişko DHA Bursa’ya Atandı
 
Demirören Haber Ajansı (DHA) Trabzon Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Osman Şişko DHA Bursa Bölge Müdürlüğü görevine atandı. Aynı zamanda Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Mali Saymanı olan Şişko, önümüzdeki hafta Bursa Bölge Müdürü olarak görevini devralacak.  Bizde Meslektaşımız Osman Şişko’ya yeni görevinde başarılar dileriz.
 
Vatandaş Sitem Etti
 
Trabzon Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi’nden arayan bir vatandaş bize şikayetini bildirdi Yaptığı açıklamada, “Canım Sitesi sakinlerindenim sitemizin alt katında ruhsatları olmadığı halde müzikli eğlence programları yapılmakta. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen ne bu işletme bu fiilinden vaz geçiyor nede zabıta vasıtasıyla belediyeye yaptığımız uyarılardan sonuç çıkmıyor.

Ben yaşlı biriyim bir türlü uyuyamıyorum, namaz kılıyorum şaşırıyorum. Ayrıca benim gibi çeşitli nedenler ile rahatsız olanlar var. Allah aşkına burası dağ başımı yeter artık” dedi.
 
Şoförlerin Taleplerini Dinledi
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Araklı’da şoför esnafını ziyaret etti. Şoförler ile sohbet eden Çebi talepleri dinledi. Başkan Çebi yaptığı açıklamada, “Kaşıkçı Durağı Yöneticisi aynı zamanda turizmci olan İslam Baytürk tüm duraklarda bulunan araçların yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Birkaç aracın yenilendiği haberini aldık. Araklı’da bu denli yenilikçi düşünceyle işini yapan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Vatandaşımızın yolculuklarını en konforlu şekilde gerçekleştirmesi gerekir. Bu hususta herkesin duyarlı olması gerekmektedir” dedi.
 
Festival Sponsorlarına Plaket Verildi
 
28. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivaline katkı sunan sponsorlar için plaket töreni düzenlendi. Düzenlenen plaket törenine Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in yanı Akçaabat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Osman Nuri Ekim ve festivale katkı sunan sponsor firmalar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Akçaabat Basını katıldı.  Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, plaket töreninde yaptığı konuşmada sponsorlara katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Türkmen, “ İş ve ticaret hayatımızın değerli mensupları hepiniz hoş geldiniz. Festivalimizin amaçlarından biri insanlarımız arasından kaynaşmayı sağlamaktır. Kültür aktivitesi olan festivalimiz insanların kaynaşması açısından oldukça önemlidir. Bölgemizin güzellikleri, özellikleri, farklılıkları, kültürel ve tarihi zenginlikleri var. Akçaabat’ta horon bir başkadır. Horonun başkenti Akçaabat ifadesi çok doğrudur. Bizler bu kültürümüzü yaşatmak ve ülkemizin diğer yörelerindeki insanlarla paylaşalım istiyoruz. Turizm bizim bölgemiz için çok önemli. Her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz. Sizlerin de katkılarıyla festivalimiz barış ve kardeşlik havası içerisinde geçti. İş birliği halinde bölge turizmini daha da geliştireceğimize benim inancım tamadır.” dedi. 28. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin sponsorlarına plaketlerini Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Osman Nuri Ekim tarafından takdim etti.
 
Bayramdan Önce Ödeme Yapılacak
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, "Temmuz ayında alınan 213 bin 633 ton yaş çay karşılığı üreticilere 495 milyon 629 bin lira Kurban Bayramı öncesi ödenecektir." dedi. Alim, yaptığı açıklamada, üreticilerin birinci sürgün ve ikinci sürgünden olan haziran ayı ödemelerinin yapıldığını belirtti. Temmuz ayı ödemelerinin yapılması için gerekli çalışmaların tamamlandığını vurgulayan Alim, "Ödemeler 13 Ağustos tarihinden itibaren üreticilerin hesaplarına aktarılmaya başlayacak ve dört günlük süre içerisinde 17 Ağustos Cuma gününe kadar tamamlanacaktır. Ödeme bilgisi tüm üreticilerimize mesaj yolu ile bildirilecektir. Temmuz ayında alınan 213 bin 633 ton yaş çay karşılığı üreticilere 495 milyon 629 bin lira Kurban Bayramı öncesi ödenecektir." diye konuştu.
 
Üreticinin Yüzü Gülsün
 
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar fındık fiyatları ile ilgili açıklama yaptı ve şu çağrıda bulundu, “Stres hat safhada. Fındık üreticisi bir taraftan fındığını toplarken, diğer taraftan kulağı açıklanacak fiyata odaklanmış. Baronların at koşturduğu bu piyasada, Karadeniz ağlamasın diyoruz. Bizde stresimizi atmak için kalemimizi elimize aldık duygularımızı kağıda döküyoruz. İnşallah kalemimiz kırılmaz bu sezon bu son çağrımdır. Bu çağrıya kulak verin. Üreticinin yüzü gülsün.”
Editör: TE Bilisim