Sabah saat 10.30’da Hamamizade İhsan bey kültür merkezinde başlayacak olan seçim içn dün liste renk belirlemesi yapıldı. Seçimlerde TAKA Genel Yayın Yönetmeni  Mevcut Başkan Yusuf Turgut yeniden aday olmadı. Başkanlık için Ahmet Külekçi, Miraç Özağcı, Ersen Küçük ve Halil İleli’nin listeleri yarışacak.
 
Fatih Devlet’e Alkış
 
Fatih Devlet Hastanesi kentin en önemli hastanelerinden birisidir. Bir ara Personel kaybı yaşadı ise de tekrar eski günlerine döndü. Özellikle bunda Başhekim İsmail Ulusal’ın katkısı büyük. Necati Turgut isimli tedavisi tamamlanan ve hastaneden taburcu olan hasta, beyin cerrahi servisine doktorlarıyla birlikte teşekkür etti.

İşte o sözleri: ‘Beyin Cerrahi Ali Eray Söylev, Beyin Cerrahi Mehmet Orbay Bıyık, Beyin cerrahı Mehmet Sevim Gel, hemşireler Nursen Sarı Yılmaz,  Didar  Karadeniz, İlknur Birinci, Nimet Saka Demir, Ayser Çıtlak, Hayriye Mutlu Öztürk, Emel Baş, Kübra Uzundurukan, Sekreter Nalar Hızarcıoğlu, Peronel Volkan Yılmaz Yasemin Okur, Yasemin Peker, Nurdan Taşkara. Bu isimler insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle çalışan isimler. Kendilerine teşekkür ediyor ve meslek yaşamlarında bundan sonra da başarı diliyorum’
 
Coşkun Yılmaz’ın Veda Mesajı
 
Görevini Mümin Nuhoğlu’nda devir edecek olan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmazbir veda mesajı yayınladı. Başkan Yılmaz mesajında şunları söyledi; “10 yıl boyunca doğup büyüdüğüm ilçeme Belediye Başkanı olarak hizmet etme onuruna eriştim. Görev sürem boyunca sizlerin emanetini en iyi şekilde taşıyabilmek, bu güzel ilçeye en güzel hizmetleri yapabilmek için var gücümle çalıştım.  Sizlerin desteğiyle Çarşıbaşımıza güzel hizmetlerimiz oldu. İmkanlarımız ölçüsünde en iyisini yapmak için gayret gösterdik. Yaşamımız gibi mevki ve makamlarında bir sonu oluyor. Artık bu emaneti sizlerin oyu ile seçilmiş olan yeni arkadaşımıza devir etmenin zamanı geldi. İlçemiz için yeni görev alacak olan Belediye Başkanı arkadaşımıza destek olmamız gerekiyor. Kendisine başarılar diliyorum.Veda etmiyorum. Hz. Mevlana, ‘Vedalar gözü ile sevenler içindir. Çünkü gönülden sevenler ayrılmazlar’ demiş. Ömrüm yettiğince bu ilçede yaşayarak sizlerle acı ve mutlu günlerimizde beraber olmaya devam edeceğiz. Çarşıbaşının yararına olan her türlü girişime destek olacağım. Bugüne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İstemeden de olsa kırdığım üzdüğüm hemşehrilerim varsa hepsinden helallik istiyorum. Benimde hakkım varsa sizlere helal ediyorum.”
 
Her Zaman Halkımızın Emrinde Olacağız
 
Cumhur İttifakı AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkanı Adayı Harun Demirci, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek birlik beraberlik mesajları verdi. Demirci; “Öncelikle bizi Cumhur İttifakı Beşikdüzü Belediye Başkanı adayı olarak ilan eden Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, İl Başkanlığımıza ve tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  Demirci: “Adaylık ilanı akabinde Cumhur İttifakının tüm unsurlarıyla beraber kapı kapı dolaştık. Gidilmedik mahalle, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık. Her gittiğimiz yerde halkımızın yoğun bir teveccühü ile karşılaştık. Bu teveccühe karşı nasıl bir sorumluluk altında olduğumuzun bilincindeydik. Gün oldu sabahlara kadar çalıştık. Gün oldu yağmur çamur demeden koştuk. Sözü kısası hem projelerimizi hem de kendimizi anlatarak tercihi Beşikdüzü halkına bıraktık. 31 Mart günü de Beşikdüzü halkı sandığa giderek, tercihini yapmıştır. Her zaman olduğu gibi Beşikdüzü halkının verdiği karara sonuna kadar saygı duyuyoruz. Bundan sonra da hem partimizin ve hem de ilçemizin her zaman yanında ve emrinde olacağız” şeklinde konuştu.
 
Başkan Gürsoy görevi devraldı!
 
Arsin Belediye Başkanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Cumhur İttifakı AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Muhammet Sait Gürsoy, Arsin Belediye Başkanlığı görevini tamamlayan Erdem Şen’den görevi devraldı.  Törende konuşma yapan Şen, “Gece karanlığında değil gündüzün aydınlığında görevimizi devrediyoruz. 15 yıl boyunca milletimize hizmet ettik, bilerek hata yapmadık. Milletin malını çarçur etmedik ve haram yemedik. Bu süreç boyunca bize verdikleri destek ve ilgileri için milletimize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Sait Bey buyur diyordum bundan sonra da Sait başkanım buyur diyeceğim, hayırlı uğurlu olsun” dedi. Şen’den görevi devralan Gürsoy, “Belediye Başkanımız Erdem Şen’e 15 yıl boyunca hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımızın yarım bıraktığı ne varsa inşallah biz tamamlayacağız. Bizlere teslim ettiği hizmet bayrağını aynı aşk ve heyecanla taşıyacağız. Bize oy veren veya vermeyen diye bir ayrım içinde kesinlikle olmayacağım ve her kesimin belediye başkanı olacağım. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu. Başkan Gürsoy’un Belediye Başkanlığı mazbatasını aldıktan sonra makamında olacağı ve bu süreçte ilçe merkezinde teşekkür ziyaretleri yapacağı kaydedildi.
 
MHP Türkeş’i Anıyor
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli MHP’nin Kurucu Lideri Merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı. Gedikli, “ Ne mutlu bizlere ki,
Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi bugün taraflı tarafsız birçok insan tarafından takdir toplayan merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in fikirleri; Türk milletinin birliği, Türkiye’nin dirliği için çok ciddi mesajlar içermektedir. 1944 yılından 1997 yılına kadar uzanan meşakkatli yolculuğu bunun ispat ve ilanı, bizim ise vefa duymaktan imtina etmeyeceğimiz şerefli mazimizdir.
Emanetini emin ellerde yükseltmeye olan sözümüz son nefesimize kadar bakidir. Yarım asırlık kutlu davamızı devletimizin ve milletimizin bekasına adadık. İhanetlere direndik, çok şükür ki üzerimize kurulan tüm oyunları bozduk. Ümitsizlikleri yendik, karamsarlıkları aştık. Merhum Başbuğumuz hiçbir zaman kolay bir başarı vaat etmemiş, menfaat tekliflerine, tehditlere boyun eğmemişti. Biz de aynısını yapıp önümüze bakacağız, mücadelemizi yüksek bir şuurla sürdüreceğiz. Bu vesileyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in aramızdan ayrılışının 22.yılında Başbuğumuzu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.  Türkeş’i  için bugün akşam namazından sonra  Gülbahar Hatun Camii’nde  Kuran’ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacak. Mevlide bütün vatandaşlar davetli.
 
TRT’den Radyo Sanatçıları Konseri
 
TRT Trabzon Radyosu THM Gençlik Korosu’nun hazırladığı ve TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Münevver Özdemir’in de konuk olarak katılacağı türkü gecesi, 06 Nisan Cumartesi akşamı KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  TRT Trabzon Radyosu’nun deneyimli spikerlerinden Seza Turgut’un sunuculuğunu yapacağı programın birinci bölümünde şef Emine Yıldız’ın yöneteceği koro ve solistler, ikinci bölümde ise konuk sanatçı Münevver Özdemir sahne alacak.
 
 “Biz Venezuela Değiliz İşinize Bakın”
 
İyi Parti’nin Trabzonlu İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yerel seçimlerle ilgili yorumlarına, “15 Temmuz alçak darbe girişiminin elebaşını koruyan bir devlet, bize demokrasi ve hukuk dersi verme cüretinde bulunamaz! Türk Devleti, her problemini kendi kurum ve kanunları ile çözebilecek tarihî birikime ve demokrasi tecrübesine sahiptir. Biz Venezuela değiliz. İşinize bakın” şeklinde cevap verdi.
 
Çubuklu Mahallesi’nde Şok İddia
 
Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Çubuklu Mahallesinde seçimlerde şok iddia. Muhtar adaylarından Barış Akay, diğer muhtar adayı H.U.'nun oylarda usulsüzlük yaptığını iddia ederek YSK'ya şikayette bulundu. Oyların sayımında 12 tane geçersiz oy olduğu tespit edilirken YSK kararı önümüzdeki günlerde verecek.
 
 
 
Editör: TE Bilisim