Haziran ayında yapılan TİM Olağan Genel Kurulu’ndaki seçimler ile belirlenen ve 27 sektör temsilcisinden oluşan Sektörler Konseyi’nin,  TİM Başkanı İsmail Gülle başkanlığındaki ilk toplantısında, 12 kişiden oluşan TİM Yönetim Kurulu seçimi de gerçekleştirildi. KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç de TİM Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

 Bilindiği gibi İlyas Edip Sevinç daha önce de 8 kişiden oluşan Türkiye Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilmişti. İlyas Edip Sevinç’in TİM Yönetim Kuruluğu üyeliğine seçilmesi fındık sektörü tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı. Sevinç'in Türkiye ihracatını yönlendiren 12 kişi arasına girmesi, gerek fındık ve mamulleri sektöründe yaşanan sorunların çözümünde daha hızlı kararlar alınmasında, gerekse daha etkili politikalar dizayn edilerek fındık ihracatımızın artırılmasına yapılacak katkı için çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. 

5 Yılda Biter

Muhammet Bülbül. Servis minibüsçülüğü yapıyor. Trabzon’da turistlerin gelmesi ile 20 bin turistinde trafiğe çıkması ile birlikte yoğunluğun arttığını söylerken ‘Trafikte seyretmek çileye döndü. Eğer sorunu çözemez isek 5 yıllık süre içinde körfez ülkelerinden gelen turistlerin ayağı kesilir, şehirde kimse kalmaz’ dedi.

Barodan Açıklama 

 Trabzon Barosu 15 Temmuz ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler paylaşıldı: ‘Demokratik, laik hukuk devletimizi ortadan kaldırmaya yönelik fetö/pdy terör örgütünce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz. Adil yargılanma hakkına ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak bu darbe girişiminden sorumlu olanlarla mücadele etkin bir biçimde sürdürülmelidir. 15 Temmuz 2016’ya gelinen süreçte yapılan hatlarla yüzleşilmeli, aynı hatalar tekrarlanmamalıdır. Devlet idaresinde hiçbir zümre, cemaat, kuruma ayrıcalık tanınmamalı, liyakat ilkesinden taviz verilmemelidir. Ülkemizi karanlığa götürme çabası içinde olanları halkımız hiçbir zaman affetmeyecektir. 15 Temmuz 2016 darbe girişimini engellerken vefat edenleri rahmetle, yaralıları minnetle anıyoruz. Trabzon barosu olarak demokratik, laik, sosyal, hukuk devletimizi yıkmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olduğumuzu, olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor, saygılar sunuyoruz.’

 “Türk Milleti’nin Karşısında Hiçbir Güç Duramaz”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli 15 Temmuz Darbe Girişimi yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı. Kuvvetli, “ 15 Temmuz 2016 hain fetö darbe kalkışması, hainlerin karşısında duran ya istiklal ya ölüm diyen Yüce Türk Milleti’nin eşsiz direnişi ile bertaraf edilmiştir. O gün Türk Milleti devlet ve millet birliğine ve demokrasiye olan bağlılığı uğruna ölümüne bedenini tankların altına atarak kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir. Milli iradeyi hiçe sayan alçaklar bir tek şeyi hesaba katmadı oda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim diyen Yüce Türk Milleti’nin karşısında hiçbir güç duramaz. Bilinmelidir ki Türk Milleti tarih boyunca bu tür olaylar karşısında her zaman esaret zincirlerini kırmayı başarmıştır. 15 Temmuz darbe kalkışmasını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Demokrasi şehitlerine ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi. 

“Uyanık olmalıyız”

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli  15 Temmuz Darbe Girişimi yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Gedikli, “15 Temmuz alçak hain darbe girişiminin üzerinden tam iki yıl geçmiştir. Bu hain darbe girişimi tarihten gelen Türk devlet refleksi ve Türk milleti tarafından bertaraf edilmiş ve hain işbirlikçilere gereken ders halen daha verilmeye devam edilmektedir. Darbenin ilk dakikası itibari ile Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli gereken açıklamayı yapmış, teşkilata gerekli talimatı vermiştir. MHP Ortahisar İlçe Teşkilatı olarak bizlerde Türk Milletinin yani bizlerin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlarız. Bizler her daim uyanık olmalıyız. “dedi. 

Beşikdüzü’nde Bir İlk 

İl ve ilçe müftülerine evlendirme memurluğu yetkisi verilmesinin ardından, evlenme isteğiyle Beşikdüzü İlçe Müftülüğü’ne müracaat eden Hakan Durukan ve Melek Usta'nın, resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından nikahları şahitler huzurunda İlçe Müftülüğü’nde Müftü İbrahim Kadıoğlu tarafından kıyıldı. Emekli Öğretmen Mustafa Durukan ve eşi Hanife Durukan çiftinin oğlu Hakan Durukan ile Merhum Hasan ve eşi Ayşe (Makbule) Usta çiftinin kızı Melek Usta'nın nikahlarının kıyılması ile ilçe müftülüğü olarak ilk resmi nikahı kıydıklarını belirten Beşikdüzü İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, kıyılan nikahın hayırlara vesile olması dileğiyle aile cüzdanını evlenen çiftlere teslim etti ve kendilerine ömür boyu güzel ve mutlu bir aile hayatı temennisinde bulundu.

Başkan Koçhan'tan Teleferik Teşekkürü

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka ilçesi Altındere Vadisi'nde bulunan Sümela Manastırı ve çevresinde inşa edilecek olan teleferik ve seyir terası için ihale süreci Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla resmen başladığını duyurdu. Başkan Gümrükçüoğlu'nun yaptığı duyurunun ardından Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'dan teşekkür mesajı geldi. Başkan Koçhan yaptığı açıklamada, "Projelerimiz arasında yer alan Sümela Manastırı teleferik projesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yapmış olduğu çalışma bizleri sevindirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Gümrükçüoğlu'na ilçe halkım adına teşekkürlerimi sunarım" dedi. 

Sağlık Müdürünün Dede Acısı

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren dedesi Mehmet Bilgi, Gündoğdu’da ebediyete uğurlandı. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin 87 yaşında kanser hastalığına bağlı olarak hayatını kaybeden dedesi Mehmet Bilgi bugün dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Editör: TE Bilisim