Hali hazırda piyasada 10 lira 50 kuruş ile 13 lira 50 kuruş arasında seyreden fındık fiyatlarının gerilemesine neden olacaktır. Sanayiciler spekülasyon amaçlı, fındık fiyatları üzerinde baskı yapmak adına açıklamış oldukları 640 bin ton rekoltenin gerçekleşmeyeceğini tahmin ederek, TMO’nun piyasaya girmesi neticesinde fındık fiyatlarının yükseleceği endişesi ile TMO’ya baskı yaparak elindeki stokları satmasını istemektedir. Bu şekilde fındık fiyatlarının düşük seviyelerde gerçekleşmesini beklemektedir.’ dedi.
 
Trabzon Bu Simitler Kocaeli’nden Geldi
 
Ali Osman Bayram, Trabzon Şalpazarılı, Dereköy’den. Kendisi ile Kocaeli’nde karşılaştık. Aynen şu sözleri söylemişti: ‘Burada sizi okumasam rahat edemem.

TAKA benim her şeyim. Her gün Kocaeli merkeze gidip gazetemi alıp eve gelirim. Sizi görmek için Trabzon’a geleceğim.’ Kartını verdi. Türkiye’nin önemli boyacılarından birisi. Ve önceki gün aradı. Biletimi aldım geliyorum. Gelirken de Kocaeli simitini ve Pişmaniyesini getirdi. TAKA’nın ne kadar özel bir gazete olduğunu bir kez daha anladık ve Ali Osman kardeşimize teşekkür ettik. İyi ki varsın.
 
Şarlı Obasından Gelen Telefon
 
Erdinç Uzun. Beşikdüzü Belediyesi’nde uzun yıllar kültür müdürlüğü yaptı. Yazın yaylalarda. Şarlı obasından aradı ve şunu söyledi: ‘Trabzon Büyükşehir Belediyesi belli dönemler de kendi sınırları içindeki yaylalarda çöpleri kaldırırsa çok mutlu oluruz.’
 
Ortahisar’a Kayserili Kaymakam Atandı
 
Diyarbakır Bağlar Kaymakamlığı görevini yürütürken son kararname ile Ortahisar İlçe Kaymakamlığına atanan Tolga Toğan, 02 Eylül 1976 tarihinde Kayseri Pınarbaşı’nda doğdu. İlkokulu Pınarbaşı’na bağlı Sacayağı Köyünde okudu. Lise Eğitimini Ankara’da tamamladı.1999 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu  Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2000  yılında yapılan kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği Mesleği mesleğine girdi.
 
Afyon-Başmakçı, Karabük- Ovacık Kaymakam vekilliklerinde bulundu.9 ay süreyle dil eğitimi için İngiltere’de kaldı. Daha sonra sırasıyla Samsun-Ayvacık Kaymakamlığı, Erzurum-Tekman Kaymakamlığı, Tokat-Almus Kaymakamlığı, Nevşehir-Kozaklı Kaymakamlığı ve Kilis Vali Yardımcılığı yaptı. 3 yıldır Diyarbakır Bağlar Kaymakamlığını ve Vali Yardımcı Vekilliği görevini yürütürken İçişleri Bakanlığının, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle Ortahisar Kaymakamlığına atanan Tolga Toğan evli ve bir çocuk babası olup  iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 
Sarıalioğlu Gayrimenkulü Anlattı
 

Trabzon'da gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından Saral Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, gayrimenkulden nasıl kar edileceğini detaylı bir şekilde anlattı. Sarıalioğlu, herkes satarken alan, herkes alınıp, herhesin aldığı zamanda satılırsa gayrimenkulden kar edileceğini ifade ederek, "Saral Gayrimenkul olarak 19 yıldır Trabzon'a hizmet vermekteyiz. Bu zamanlarda gayrimenkul ticaretinin yapılmasının en doğru zamanı. Herkes satarken alan, herkes alırken satarsanız gayrimenkulden para kazanırsınız. Bugün gayrimenkul sektöründe bir yavaşlama var. Bu sürekli bu şekilde gidecek değildir. 94 ve 2001 krizlerinde de bu durgunluk oldu. Sonrasında gayrimenkul fiyatları artışa geçmiştir. Bugün dolar ve euro fazlasıyla yükseldi. Bugün kuru bozup gayrimenkule yatırırsanız karını ilerleyen zamanlarda göreceksiniz" dedi.

Çebi'den Yılmaz'a Nasihat
 

Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahaddin Çebi, dün genç siyasetçilerden Doğukan Yılmaz'la sohbet etti. İstanbul'da Üniversite eğitimine gitmeden önce Kaşüstü'nde Yılmaz'la yaklaşık 2 saat sohbet eden Çebi, Yılmaz'a tecrübelerini anlatarak nasihat etti. Çebi, "Senin için şu anda önceliğin eğitimin. Ayrıca seni de tebrik ediyorum. Siyasete başlayabileceğin en ideal yaşta ve en doğru yerde başladı. İstanbul'da da Üniversitenin AK kadroları ile ilçede ki gençlik kollarında siyasi faaliyetlerini sürdür. Ayrıca bir sorunla karşılaşırsan beni de ara" dedi.
 
Başarılı Olmak Hepimizin Temel Hedefi
 

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ‘hoşgeldiniz’ mesajı yayımladı.  Rektör Zeybek, “Eğitim; çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir ve bu süreç toplumu yücelten, insanlığa yön veren en önemli etkendir.  Eğitim; emek, sabır, uzun çalışma süreci ve odaklanma gerektiren çok önemli bir uğraştır. Bu uğraşta başarılı olmak hepinizin temel hedeflerinden biri olmalıdır. Üniversitemizde alacağınız eğitim sizlerin mesleki gelişiminizin başlangıç noktası olacaktır. Ailelerimiz çocuklarının bizlere emanet olduğunu bilmelidirler. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler, sizlerin bu psikolojiyi yenmeniz için gereken bütün çalışmaları severek yapmaktayız. Gerçek anlamda tatmin olmanın tek yolu sevdiğimiz işi yapmamızdır.
Gümüşhane Üniversitesi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ülkemize, üniversitemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
 
Sempozyum Düzenlenecek
 

Trabzon'da, "3. Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmaları Sempozyumu" organize edilecek. Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenecek sempozyum, 17-20 Ekim tarihlerinde KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Sempozyumda, "Diaspora, Ulusaşırılık ve Küreselleşme", "Göç ve Sınır Çalışmaları" ile "Kültürel Mirasın Korunması, Arşivcilik, Müzecilik" başlıkları ele alınacak.
Editör: TE Bilisim