Aydoğdu kurar mı kurdurur mu?

Meral Akşener’in partisinin adının Demokrat Parti olmayacağı kesinleşti. Bu konuda isim önümüzdeki günlerde belli olacak. Trabzon’da ise Süleyman Aydoğdu öne geçti. Ancak Aydoğdu’nun il Başkanı olma yerine maddi ve manevi destek vererek Partinin kurulmasına yardımcı olacağı ayrıca il yönetimini oluşturmak için isim önermeyi daha çok arzuladığını belirtelim.

15 Temmuz Sergileri

Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri15 Temmuz’la ilgili hassasiyetlerini ortaya koyuyor. Ortahisar Forum AVM’de hem fotoğraf sergisi hemde Harun Yavruoğlu’nun kaleminden karikatür sergisi açıyor. Ve Büyükşehir Belediyesi de İHA ile birlikte fotoğraf sergisini Atatürk alanında Trabzonluların gezintisine sunacak.

Meydan Parkı İsmi Değiştirildi 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugün gerçekleştirilen oturumunda Atatürk Alanı’nda bulunan Meydan Parkı’nın isminin “15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı” olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı üçüncü oturumunda ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Buna göre Ortahisar ilçesindeki Atatürk Alanı içinde belli bir bölgeyi ihtiva eden Meydan Parkı isminin “15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı” olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Valilikten Kıyı Talimatı

Trabzon ili genelinde bulunan kıyı ve dolgu alanlarında müteşebbisler tarafından yapılan ve binlerce insanın dinlenme alanı olarak kullandığı geçici tesis ve parklara Valilikçe gönderilen bir genelge ile elektrik ve su verilmemesi istendi Trabzon Valiliği tarafından TİSKİ Genel Müdürlüğü, ÇORUH (EDAŞ) Elektrik İl Müdürlüğü, Çoruh (EPSAŞ) A.Ş. ve TEDAŞ Bölge Müdürlüklerine gönderilen genelge ile izinsiz yapılara su, elektrik, kanalizasyon v.b. altyapı hizmeti verilmemesi istenerek, emirlere uyulmadığı takdirde yetkililer hakkında yasal işlem yapılacağı hatırlatıldı.  775 Sayılı Gecekondu Kanunu, 3194 Sayılı İmar Kanunu, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve 5216 Sayılı Büyükşehir Kanununun ilgi tutularak talimat gönderildi

Üstün’ün Hassasiyeti

Trabzon Sürmene ilçesinde plansız projesiz işlere Başkan Rahmi Üstün’den izin yok. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene sahil şeridine yapılmak istenen büfe işletmesini aynı gün kaldırarak sahildeki yağmaya izin vermedi. Sabahın erken saatlerinde Üstün’e sormadan bir şahıs tarafından gece konan büfenin Üstün'e bilgisi aktırıldığı gibi kaldırılması bir oldu. Başkan Üstün tarafından acilen kaldırılması talimatı verilen büfe için Üstün “Ya kaldırın, kaldıramazsanız ya da ben geldiğimde o büfeyi yakıp denize atarım O güzelim sahili kimseye yağma ettirmem o güzelliği bozdurmam. Plansız. projesiz yapılan ne varsa karşısındayım” diyerek büfenin kaldırılmasını sağladı. Üstün “Fakir fukaranın haklarını başkalarının hatalarını kaptırmak için neden kullanalım” diye konuştu.

Tarihi Eser Üzerine İnşaat Merdiveni

Her yıl binlerce vatandaşın ziyaret ettiği özellikle son yıllarda turistlerin ilk uğrak yeri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün köşkünde çekilen fotoğrafta skandal ortaya çıktı. Fotoğrafta restorasyon çalışmaları kapsamında köşkün salonunda bulunan avize tamir edildiği görülüyor. Ancak tamir işlemi sırasında çevrede bulunan bir çok turist gördükleri karşısında şaşkına döndü. Vatandaşların dokunarak tarihi esere zarar vermemesi için etrafı çevrili olan bilardo masasının üzerine inşaat merdiveni koyularak avizeye ulaşılmaya çalışıldığı görüldü. Turistlerinde tepkisi çeken bu çalışmanın en yoğun olduğu dönem eleştirilirken ayrıca tarihi esere karşı yapılan saygısızlık ise büyük tepki çekti.

Hayali Örnek Oldu

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu geçen yıl şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün, Trabzon ve Mardin arasındaki kardeşlik hayalinin gerçekleştirilmesinin ardından bir diğer proje de Artvin ile Bitlis arasında uygulamaya konulacak.  Kardeşlik projesi kapsamında, 17 Temmuz Pazartesi günü Artvin'de "Bitlis buluşması" programı gerçekleştirilecek. Proje ile ilgili Trabzon Artvinliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı makamında ziyaret etti.
 
Editör: TE Bilisim