Yönetimin görev bölümünde ise Sultan Göktaş Teşkilat Başkanı, Ömer Tosun ise İl başkan yardımcısı oldu. Bakanlar kurulu gibi bir yönetim yaptılar ve iyi de gidiyorlardı. Yönetimden Ömer Tosun il Genel Meclisine Mahmut Aksu ve bazı isimler de Belediye Meclisine aday oldu ve seçildiler. O yönetim 2004 yılının Haziran aylarında da görevden alındı ve Ahmet Metin Genç yeniden göreve getirildi.
 
Hem Sultan Göktaş hem de Ömer Tosun kısa da olsa birlikte görev yaptıkları il yönetimini asla unutmadılar ve ‘Böyle bir yönetim  bir daha gelmedi’ değerlendirmesini yaptılar. İki gün önce Ankara’da mecliste buluşan Tosun ve Göktaş birlikte yemek yedi ve Kızılay’a kadar da yürüdü sohbet ettiler.
 
UÇK’nın Yeni Başkanı Mehmet Erdoğan Oldu
 
Ulusal Çay Konseyi(UÇK) 11. Olağan Genel Kurul sonrası yapılan Yönetim Kurulu toplantısı Genel Kurul’da seçilen yönetim kurulu üyelerinden;Mehmet Erdoğan,Turgay Turna,Resul Okumuş, Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Mustafa Demirci, Erdal Saral, Dilaver Demir, Sadık Yıldızbayrak ve UÇK Genel Sekreteri Oğuzhan Civelekoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Yeni dönem görev yapacak yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan görev dağılımında üyelerin tam desteğini alan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ErdoğanUÇK Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.
Yönetim Kurulu toplantısında; 2019 çay sezonunun sıkıntılı geçmesinin beklendiği dile getirilirken ivedi bir şekilde Mayıs ayı içerisinde sektör paydaşlarının katılımı sağlanarak müstahsil ayağının ön planda tutulacağı bir çalıştay gerçekleştirilmesine karar verildi.Ayrıca sektörün önemli sorunları olan yaş çay alım fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın önüne geçilebilmesi için referans fiyat konusunda çalışmalar yapılmasına karar verildi.
 
Başkan Ekim Sahalarda
 
31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini kazanarak Akçaabat Belediye Başkanlığı görevine gelen Osman Nuri Ekim, sahalara çıktı. Projeleri tek tek yerinde inceleyip değerlendirmelerde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Göreve başladığım günden bugüne tebrik için bizleri ziyaret eden herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

Hafta günü olması sebebiyle Salı pazarını ve pazarcı esnafları dolaşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Her zaman halkla iç içe olacağız. Adımlarımızı, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ortak akıl, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atacağız. Halk hizmet Hakk’a hizmettir. Hizmet için bu göreve talip olduk ve bunu en iyi şekilde icra etmeye özen göstereceğiz. Akçaabatlının faydasına olacak her projenin arkasında olacağım. El ele, omuz omuza kültür, sanat ve turizm şehri olan Akçaabatımızı daha yüksek noktalara taşıyacağız. Belediyemizin gücü; halkımızın desteği doğrultusunda artacaktır.” İfadelerini kullandı.
 
Genç’e Hayırlı Olsun Ziyareti
 
Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan ve yönetim kurulu üyeleri Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e hayırlı olsun ziyaretin bulundu. Gündeme dair sohbetin gerçekleştiği ziyarette Başkan Genç seçim sürecinde Ülkü Ocaklarının desteğini sürekli gördüğünü ve hissettiğini söyledi. 

Bu sebeple Trabzon'daki Ülkücü Gençlik adına Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan’a teşekkür etti. Emirhan Bostan Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in emir ve talimatları doğrultusunda bizler üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz dedi. Ziyaret sonunda Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in kaleme aldığı Hedef Turan kitabını Metin Genç'e hediye etti.
 
Turizm Sezonu Öncesinde Tarife Uyarısı
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, turizm sezonu öncesinde başta turizm bölgeleri olmak üzere tarife denetimlerine yeniden başlayacaklarını vurgulayarak, 'Turizm hareketi sıkıntıda olan esnafımızın bir nebze nefes almasını sağlıyor. Bu nedenle turistlerin şehrimizden memnun ayrılması için her kesim üzerine düşeni yapmalı. TESOB olarak yine iki ekibimizle sahada olacağız ve başta turizm bölgeleri olmak üzere tarife denetimleri yapacağız' dedi.

Başkan Kara,  'Çeşitli projelerimizle turizm sektörünün kalifiye ve yabancı dil bilen eleman ihtiyacına katkıda bulunduk. Ayrıca en çok önem verdiğimiz konuların başında başta turizm bölgeleri olmak üzere fiyat istikrarını sağlamak var. Bu nedenle 4 kişiden oluşan iki denetim ekibimiz tarife denetimlerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürecek. Bugüne kadar 4 bine yakın esnafımıza tarife denetimi yaptık. Bazı münferit olayların Trabzon'un turizm hareketini gölgelememesi için her kesimin duyarlı olması gerekiyor. Tarifesi olmayan esnaflarımıza yeniden uyarıda bulunmak istiyorum. Her esnaf komşusuna karşı da bu sorumluluk içinde davranmalıdır. Tüm çabamız esnafımızın rekabet ortamı içinde müşterisine en iyi hizmeti vermesini sağlamaktır. Tarifesi olmayan esnaf ve sanatkâr, hem müşterisine hem de meslektaşına karşı sorumludur ve vebal altındadır. Oda başkanlarımızın da en önemli sorumluluklarından biri tüm üyelerine tarifelerin dağıtılmasını sağlamalarıdır. Türkçe'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce dillerini de eklediğimiz tarifelerin dağıtılması, esnaflarımız tarafından kullanılması, sadece yerli değil yabancı müşterilerimizin de memnuniyetini artıracaktır. Dengesiz fiyat politikasının önüne geçilmesi için tüm esnaflarımızın tarife alması şarttır.'
 
Saraçoğlu, Rize’de Bilgilendirmelerde Bulundu
 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Vali Kemal Çeber’in daveti ile Rize’de bir konferans verdi. Bitkisel tedavileriyle dünya çapında tanınan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde “Sağlıklı yaşam, bitkiler ve Anadolu’ya özgü sebze meyve tohumları”nı anlattığı bir konferans verdi. Rize Valisi Kemal Çeber’in davetiyle gerçekleşen konferansın ilk bölümünde; sağlıklı yaşam, bitkiler ve Anadolu’ya özgü sebze meyve tohumları konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Konferansın ikinci bölümünde ise Prof. Dr. Saraçoğlu’nun, konferansı takip eden misafirlerin sorularını cevapladığı söyleşi bölümüne geçildi. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde ki konferansın ardından Rize Valiliğine geçerek Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ilk bölümünde Valilik Şeref Defterini imzalayan Prof. Dr. Saraçoğlu, daha sonra Vali Çeber’in makamına geçerek bir müddet karşılıklı sohbet ettiler.
Editör: TE Bilisim