Başkan Av. Sibel Suiçmez yazılı açıklama yaparak olayı kınadı: ‘Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Ceren Damar'ın öğrencisi tarafından öldürülmesinin üzüntüsü ve dehşetini yaşıyoruz. Şiddetin giderek artması ve bu kadar kolay yaşam hakkını ihlal edecek hale gelmesi yetkililerin üzerinde ciddi ve çözüm odaklı çalışılmasını gerektiren bir durum haline gelmiştir. Saldırıyı kınıyor, Ceren Damar'a rahmet ailesine ve Hukuk Camiamıza başsağlığı diliyoruz.’
 
Köpek Ve Kedi Katillerinin Takipçisiyiz
 
Trabzon Barosu Hayvan hakları komisyonu da Söğütlü ile ilgili açıklama, ‘Kamuoyuna da yansıdığı üzere Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü mahallesinde sokak köpekleri ve kedilerinin toplu şekilde zehirlenerek öldürülmesi olayı bizleri derinden üzmüştür. Trabzon Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak bu katliamlar karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kimliği belirsiz kişilerce katledilen sokak hayvanları vakıasında, suçun faillerinin bulunması ve sokak hayvanlarına karşı gerçekleştirilen hak ihlallerinin cezasız kalmaması adına hukuki sürecin takipçisi olacağız.’ denildi,
 
Menfur Saldırıyı Kınadı
 
GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, geçtiğimiz gün yaşanan elim olay sonucu hayatını kaybeden Arş. Gör.Ceren Damar Şenel için yayımladığı taziye mesajında şunları kaydetti:
“2 Ocak 2019 tarihinde eğitim camiamıza karşı çok üzücü bir saldırı haberiyle karşılaştık. Yaşanan saldırıda ne yazık ki Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel'i kaybettik. Böylesi bir olayla karşılaşmak hepimizi derinden üzmüştür. Tek amacının eğitim vermek ve bilgi üretmek olan akademisyenlerimizin karşılaştığı bu olay hiçbir şeyle açıklanamaz. Burada da gösteriliyor ki eğitim sadece okullarda değil, hayatın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Bizler eğitimin sadece okullarda kitaplar okutularak değil, aynı zamanda okurken insani değerlerin erdemliğinin de öğretildiği kurumlar olarak öne çıkmalıyız. Sadece eğitim kurumlarımızda değil, Türkiye’nin dört bir köşesinde görevini yerine getiren doktor olsun, öğretmen olsun, asker olsun, gazeteci olsun bütün çalışanlarımıza yapılan her tür saldırı bizleri derinden üzmektedir.Toplum olarak böylesi olayların bir daha yaşanmaması için birlik olmalı ve çocuklarımızı şiddetten uzak tutmalıyız. Bu ortamı sağlamak için tüm tarafları hoşgörüye, bilimselliğe ve toplum yararını gözetmeye çağırıyorum. Bizleri derinden üzen bu olayı şiddetle kınıyor, buna benzer kötü hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”
 
Bekaroğlu'nun Annesi Toprağa Verildi
 
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun annesi Müzeyyen Bekaroğlu son yolculuğuna uğurlandı. Müzeyyen Bekaroğlu için Rize'nin Fındıklı ilçesindeki Merkez Cami'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Milletvekili Bekaroğlu ve aile üyeleri, burada taziyeleri kabul etti. Bekaroğlu'nun cenazesi namazın ardından Yenimahalle Aile Mezarlığı’na defnedildi.  Cenaze törenine, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İYİ Parti Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Fındıklı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Gençlik Şühedanın İzinde
 
Sarıkamış Harekâtı’nın 104’üncü yıldönümü çerçevesinde 6 Ocak 2019 (Pazar günü) Rize Merkezde “Gençlik Şühedanın İzinde“ anma yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş saat 10'da Rize Gençlik Merkezi önünden başlayacak. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2013 yılından itibaren başlattığı ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ programı çerçevesinde 5 yıldır 81 ilde eş güdümlü düzenlenen program çerçevesinde yapacağımız anma yürüyüşü ile gençlerimiz Şüheda’yı bir kez daha keşfedecek dedelerinin Allahuekber Dağları’ndaki o kahramanlık destanını hatırlayacaklar. İlimizdeki bütün gençlerimizi, halkımızı 7’den 70 herkesi bu anlamlı yürüyüşümüze davet ediyorum” dedi.
 
ÇAYKUR’ da 2019 hazırlıkları başladı
 
Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alım Çaykur’ un bölgede var olan tüm fabrikaların da, 2019yılı yaş kampanyası hazırlıkları geçen 2018 yılının son aylarında başlatılmıştı. Bu hazırlıkların, bakım, onarım, imalat, makine, elektrik, mekanik, teknik, teknolojik, depolama, saha, çevre vs. gibi aklınıza gelebilecek bütün birim ve alanlarda belli plan ve program dâhilinde, bakımları yapılıyor, onarılıyor ve ya yenileri devreye sökülüyor” dedi. Alim gazetemize yaptığı açıklamada, “dönemsellik ve görülen lüzum üzerine daha önceden tebliğ edilmiş olan yöneticilik talimatlara bundan böyle daha dikkatli ve uygun hareket edilmelidir. Yaş çay fabrikalarımızın, çay alımlarının hemen sonrasında mevcut iş gücü imkanlarıyla genel temizlik çalışmalarını ve sezon sonu rutin işlerini bitirmiş olmaları gerektiğinden hareketle, yeni yılla birlikte vakit kaybetmeden derhal 2019 yılı yaş çay sezonu öncesinde yapılacak bakım, onarım, revizyon, inşaat ve her türlü işlerin hızlı bir şekilde tamamlanarak, üretimimizin tam kapasite ile hazır hale getirilmesine çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Âlim, 2019 yılı yaş çay alım kampanyasının, bölgede havaların iyi gitmesi halinde Nisan ayı sonu ya da Mayıs ayının ilk haftasında açılacağını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim