Bu yıl ikincisi düzenlenen Trabzon Günleri’nin amacına ulaştığını ifade eden Durmuşoğlu, “Halkımızın yoğun ilgisi vardı. Özellikle son iki günde bunu daha belirgin bir şekilde gördük. Türkiye’nin çeçim sathında olması nedeniyle tüm belediyelerimiz katılım gösteremedi. Gelecek yıl tüm ilçelerimiz iştirak edecekler. Elbette eksik yanlarımız olabilir ama önümüzdeki senelerde bu eksikliklerin giderilmesi için gayret göstereceğiz” dedi.
 
Hayırlı Olsun
 
Çarşıbaşılı Hemşerimiz, Giresun Şebinkarahisar SGM Müdürü Hasan Çolak, Trabzon SGK  İl Müdürlüğü Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezine,  Merkez Müdür Yardımcısı olarak atandı.


1970 yılında Çarşıbaşı’nda doğan Hasan Çolak ilk, orta ve lise tahsilini Çarşıbaşı’nda, Üniversite öğrenimini ise Ankara’da tamamladı. Memuriyet hayatına 1997 yılında Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürlüğü’nde İcra Memuru olarak başlayıp, sırasıyla aynı kurumda Şef, Beşikdüzü Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra 2015 yılında Şebinkarahisar Sosyal Güvenlik Merkezine Müdür olarak atanmıştı. Buradaki 4 yıllık görev süresi sonunda 5 Şubat 2019 tarihi itibariyle Trabzon SGK  İl Müdürlüğü Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezine,  Merkez Müdür Yardımcısı olarak atanan Çolak’a hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
Halkın İçinde Başkan                
 
Trabzon'da AK teşkilatlar içinde en verimli çalışkanların karnesini yapsak liderliği Akçaabat teşkilatı kimseye kaptırmaz. Partinin kuruluşundan itibaren aynı aşk ve gayretle çalışan teşkilatın başında şu an Ahmet Hüseyin Altıntepe var.

Altıntepe'nin kaptanlığında teşkilat büyük bir heyecanla ilçenin 75 mahallesini karış karış geziyor. Gidilmedik kapı sıkılmadık el bırakmayan teşkilat sadece seçim zamanları değil her zaman halkın içindeler
 
Mahallemizi Birlikte Yöneteceğiz
 
Trabzon'un Ortahisar ilçesinin en büyük mahallerinden Çukurçayır Mahallesi muhtar adayı Mahmut Sarı, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 'Mahalleme yüreğimi koydum sloganı ile ev ziyaretlerini sürdüren Sarı, "Mahallemizi birlikte yönetmek için bir yola çıktık.

Saygıdeğer mahalle halkımızın destek ve duaları ile çıktığımız bu yolda Allah'ın izniyle mahallemize hizmetin en iyisini getirme noktasında yarışacağız. Ekip arkadaşlarımla birlikte 24 saat mahalle halkımızın hizmetinde olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.
 
28 Şubat Bizim İçin ’Fetret’ Dönemiydi 
 
Türkiye tarihine ’post modern darbe’ olarak geçen 28 Şubat’ın 22. yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Kaan  "Bu dönem bizim için adeta bir 'fetret' dönemiydi. Has ile hamın ayrılması adına güzel bir sınav oldu. Bu dönemde MÜSİAD'ın gücünden faydalanmak için gelen birçok insanın MÜSİAD'ı terk etmesi, bizim öze dönmemizi ve tekrar yapılanmamızı sağladı." dedi.

Kaan, 28 Şubat sürecine ilişkin  yaptığı değerlendirmede, yakın tarihe kara bir leke olarak geçen 28 Şubat postmodern darbesinin, MÜSİAD'ın tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı. Kaan, "Çünkü 28 Şubat, sadece dönemin hükümetine karşı yapılmış bir darbe değildi. 
Şanlı bir tarihe ve güçlü bir medeniyete sahip olan milletimizin, bütün kutsallarına, değerlerine, kısacası medeniyetine yapılmış, bizzat askerler tarafından organize edilen ve sivillerin eliyle gerçekleştirilen bir darbeydi. Çorbacıların dahi fişlendiği, ikna odalarıyla başörtülü öğrencilerimize psikolojik baskıların yapıldığı, üniversite kapılarında polis zoruyla başlarının açtırıldığı sıkıntılı süreçlerdi.  Bu dönem bizim için adeta bir 'fetret' dönemiydi. Has ile hamın ayrılması adına güzel bir sınav oldu. Bu dönemde MÜSİAD'ın gücünden faydalanmak için gelen birçok insanın MÜSİAD'ı terk etmesi, bizim öze dönmemizi ve tekrar yapılanmamızı sağladı. 2002 yılından sonra ise Allah'ın yardımı ve lütfuyla hızlı bir yükseliş sürecine girdik. 28 Şubat postmodern darbesi, toplumla onulmaz yaralar açan acı bir hatıra olarak hafızalarımıza kazındı. Allah o kara günleri bir daha milletimize yaşatmasın." ifadelerini kullandı.
 
Her Daim Hizmetinizdeyiz
 
Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Araklı’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Recep Çebi, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, MHP İlçe Başkanı Hasan Demiray, Kadın Kolları Başkanı Emine Tanrıkulu, Gençlik Kolları Başkanı Mesut Çebi, ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.

Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Belediye Başkan Adayı Recep Çebi ve beraberindekiler öncelikle esnaf ziyareti gerçekleştirdiler. Sonra Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesinde Başhekim Op. Dr. Osman Şener, hastane personeli ve hastanede tedavi gören vatandaşlara moral ziyaretinde bulundular. Ak Parti Belediye Başkan Adayı Recep Çebi gittiği her kurumda ve ortamda vatandaşlar tarafından yoğun bir sevgiyle karşılanıyor. 2009 yılından bugüne kadar vatandaş odaklı belediyeciliği her daim ön planda tutan Başkan Çebi, vatandaşa karşı açık kapı çalışmasından dolayı gönül belediyeciliği kavramına oldukça hakim. Başkan Çebi yerel seçimlerde Araklı’da Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek desteği verebilmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, destek ve dualarından dolayı vatandaşlarına teşekkür etti.
 
 ‘Amacımız vergi bilinci oluşturmak’
 
Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni (TESOB) ziyaret ederek Başkan Metin Kara ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Beraberinde Gelir Müdürü Selahattin Atabek, Gelir Müdürü İzzet İdris Erkan, Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü Emine Kavasoğlu, Denetim Koordinasyon Müdürü Ergün Öztürk'le birlikte TESOB'u ziyaret eden Akçay, ‘Amacımız toplumumuzun küçük yaştan itibaren vergi bilinciyle yetişmesidir' dedi.


TESOB Başkanı Metin Kara ise, ‘Vergi ödeme bilinci hızlı bir şekilde yayılırken bunun hizmet olarak bizlere geri döneceğinin farkındayız. Devlete olan yasal sorumluluklarımız arasında olan verginin esnafımızın vatandaşlık görevlerinden biri olduğunun bilincindeyiz. Diğer bir açıdan bizler de kayıt dışı yürütülen işler için gerekli kayıt ve denetim çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim