TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’ya nezaket ziyaretinde bulundu. TTSO heyeti, bugüne kadar yürütülen projelerdeki desteği için Soylu’ya bir kez daha teşekkür ederken, görevinde başarı dileklerini iletti.
 
Hastane çalışanları zehirlendi!
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi’nin 750 çalışanı iddiaya göre hastanede yedikleri yemekten dolayı zehirlendi. Edinilen bilgiye göre önceki akşam başlayan bulantı kusma ve halsizlik şikayetlerinin ardından hastaneye başvuranların sayısı 750’ye dayandı. Çevre hastanelere sevk edilen vatandaşların durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşılırken, zehirlenmelerin hastanede yenilen öğle yemeğinden kaynaklandığı iddiası üzerinde duruluyor. Bizde Taka Gazetesi olarak Ahi Evren Kalp ve Göğüs Hastanesi personel ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Adnan Günnar Sözünü Tuttu
 
Akçaabat Tosun Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alan daha önce verilen söz sonrasında asfalt yapıldı.
 
Akçaabat Tosun Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alan seçim döneminde AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve İlçe Başkanı Emre Akgün tarafından asfaltlama sözü verilmişti. Verilen söz Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince asfalt yapılarak yerine getirildi. Yapılan çalışmanın memnuniyet verici olduğunu ifade eden sanayi esnafı, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Hamzaçebi Yeni MYK’da Görev Aldı
 
CHP'nin yeni yönetimi belli oldu. Buna göre CHP'nin Genel Sekreterliğine Trabzonlu isim Akif Hamzaçebi getirilirken, diğer MYK şu isimlerden oluştu: Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Haluk Koç ise yeni MYK'da yer almadı.  Ekonomi Politikaları - Parti Sözcüsü: Faik Öztrak - Genel Sekreter: Akif Hamzaçebi - Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim: Tuncay Özkan - Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri: Oğuz Kaan Salıcı - Dış İlişkiler: Ünal Çeviköz - Yerel Yönetim Politikaları: Seyit Torun - AR-GE Bilim Yönetim ve Kültür Platformu: Fethi Açıkel - Bilgi ve İletişim Teknolojileri: Onursal Adıgüzel - Doğa Hakları: Gülizar Biçer Karaca - Eğitim Politikaları: Yıldırım Kaya - Gençlik Politikaları: Yunus Emre - Halkla İlişkiler: Gamze Akkuş İlgezdi - Hukuk Politikaları: Muharrem Erkek - İdari ve Mali İşler: Bülent Kuşoğlu - İnsan Hakları: Gökçe Gökçen - İşçi Sendikaları - Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri: Veli Ağbaba - İşveren Sendikaları / Kuruluşları - Esnaf Odaları ve Sosyal Politikalar: Aykut Erdoğdu - Kadın Politikaları: Lale Karabıyık - Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri: Orhan Sarıbal
 
İyi Bir Sezon Bekliyoruz
 
Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, yeni av döneminde iyi bir palamut sezonu beklediklerini belirtti. Arslan, yaptığı açıklamada, 1 Eylül itibariyle başlayacak av sezonu öncesi denizdeki işaret ve emarelerin palamut açısından ümit verici olduğunu söyledi. Bugünlerde kıyı balıkçılarının ağlarına bol miktarda balığın takıldığını belirten Arslan, yeni av sezonun başlamasıyla birlikte av miktarında ciddi artış beklediklerini dile getirdi. Önümüzdeki sezon palamudun hem balıkçının, hem de vatandaşın yüzünü güldüreceğini aktaran Arslan, "Bugünlerde kıyı balıkçılarımızın ağlarına da fazla miktarda palamut takılmakta. Şu andaki tüm işaret ve emareler palamudun bol olacağı yönünde. Karadeniz'in tamamında balık görülüyor. Önümüzdeki sezon palamut hem balıkçımızın, hem de halkın yüzünü güldürecek." ifadelerini kullandı.  Arslan son olarak, hamsi sezonuyla ilgili şimdiden bir değerlendirme yapmanın uygun olmayacağını, av döneminin başlamasıyla birlikte balığın durumuna göre söylemlerde bulunulmasının daha doğru olacağını da sözlerine ekledi.
 
Ayhan Hocayı Uğurluyoruz

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinin sevilen isimlerinden Prof. Dr. Ayhan Demirtaş hayatını kaybetti. Demirtaş’ın ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğarken deneyimli Prof. Dr. Demirtaş’ın cenazesi çok sevdiği memleketi Beşikdüzü’nde bugün son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Demirtaş, ilçe merkezinde bulunan Eski Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Gürgenli Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.
 
Editör: TE Bilisim