Burada Muş’lu Mehmet Salih Güler ile tanıştı. Mehmet Salih Güler ile öyle bir dost oldu ki, Trabzon ile Muş arasında bir köprü kuruldu. Yavruoğlu, ‘Şunu hep söyledik. Doğudaki kardeşlerimiz merttir, merhametlidir. Ben Mehmet Salih’te bunu bir kez daha gördüm. Yardımsever ve fedakar.

Aynı zamanda da Karadeniz ve Trabzonluları çok seviyor. Son yıllarda Trabzon ile birlikte Muş arasında gelişen dostluğu Mehmet kardeşimle biraz daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum ve kendisine buradan Sağlıklar selamlar gönderiyorum.’ dedi.
 
Yıldızlı İstila Altında
 

Dün Yıldızlı’dan arandık. TOKİ konutlarının olduğu bölge köpek istilasına uğramış. Muhtar Ufuk Can’ın telefonu sabaha kadar susmuyormuş. Şimdi köpeklere müdahale kim edecek? Büyükşehir Belediyesi mi? Yoksa Akçaabat Belediyesi mi? Mahallede çocukların parkta oynamayamaz hale geldiği sürece müdahale edilsin.
 
Yıldız’ın maçka planı var mı?
 
Hikmet Yıldız. Maçka Belediye Meclis Üyesi. AK Partinin Trabzon’da yıllarca duayen yöneticisi. Yerel seçimler yaklaşırken gözler yeniden kendisine çevrildi. Maçkada yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Yıldız’a yakın çevresinden ve ekibinden Belediye Başkanlığı için aday adayı olması yönünde baskı var. Hikmet Yıldız belli bir plan ve program yapacak ve buna göre Maçka Belediye Başkanlığı için de adaylığını açıklayıp yola girecek. Şimdilik kulisler bunlar.
 
Karadeniz Acılı
 
Ak Parti’nin Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ahmet Karadeniz’in babası Halit Karadeniz yaşama veda etti. Cenazesi dün İskenderpaşa camiinden ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Özkaymaklı mahallesinden son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet sevgili arkadaşımız Ahmet Karadeniz ve ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Fehmi Cengiz Açıkladı
 
Şalpazarı eski Belediye Başkanı Fehmi Cengiz önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’den aday adayı olacağını açıkladı. Fehmi Cengiz, “Belediye başkanlığım dönemimde ilçemize çok önemli hizmetler kazandırdım. Yaptığımız bu hizmetler halkımız tarafından biliniyor ve takdir ediliyor. Bu dönemde ilçe halkımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda yeniden elimi taşın altına koyarak ilçem için hizmete devam etmem gerektiğine karar verdim. Şalpazarının bana ihtiyacı varsa ben yokum diyemem. Yüce Allah’ın izni ile AK Partimizden aday adayı olarak hizmet için yeniden kolları sıvayacağım” dedi.
 
Tonya’da Heyecanlı Bekleyiş
 
Tonya ilçemizde yerel seçimler öncesi kimlerin aday olacağı sorusu en çok konuşulan gündem maddelerinden birisi. AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Osman Beşel yola devam etmek için ‘Varım’ diyecektir. Tonya’da üç dönem Belediye Başkanlığı yapan eski Belediye Başkanı Ahmet Kurt geçtiğimiz dönem Osman Beşel’e destek vererek seçimi kazanmasında önemli bir etken olmuştu. Ahmet Kurt’un halktan gelen talepler doğrultusunda bu dönem AK Parti’den aday adayı olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Ahmet Kurt, AK Parti’den aday gösterilmezse bağımsız olarak seçime girer mi? Sorusu şüphesiz seçimin kaderini tayin edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Dr. Dilaver Yıldırım’ın aday olabileceği sıkça dillendiriliyor. Dr. Dilaver Yıldırım Tonya’da sevilen ve potansiyeli olan güçlü bir isim. Geçtiğimiz dönem aday olan Hasan Kalyoncu’nun kararı da merakla bekleniyor. MHP ve İYİ Parti’nin adaylarının kimler olacağı da seçimin kaderini etkileyecektir. Sonuçta Tonya’da çok heyecanlı ve çekişmeli bir seçim yarışının yaşanmasına kesin gözü ile bakılıyor.
 
Beşikdüzü’nde CHP’nin adayı kim olur?
 
Beşikdüzü’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanı Adaylığı için dört ismin başvuru yapması bekleniyor. Bu isimler eski Belediye Başkanı Ramis Uzun, CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Şakir Yenigün, Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem ve Cemil Bozbaş.

Dört isimde partinin sevilen ve ağırlığı olan önemli isimleri. CHP’nin Beşikdüzü’nde aday belirlemede nasıl bir yola başvuracağı net değil. Ancak sokağa inip halkın isteğine baktığımızda eski Belediye Başkanı Ramis Uzun’un adaylığa daha yakın olduğunu görüyoruz.
 
Köse’ye Ziyaret
 

Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse’yi Makamında Ziyaret etti. Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar ve Ak Parti Kendirli Belde Başkanı Âdem Köse, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse’yi makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler.
Editör: TE Bilisim