Artık babaları kızının ve oğlunun yanında olacak. Dün ziyaretimize geldi. Kendisi ile KTÜ’yü, güzel yılları hizmetlerini konuştuk. Sevgili hocam, Trabzon seni unutmaz. Her şey için teşekkürler.
 
Babaya Veda
 
Trabzon eski İl Genel Meclisi üyesi, Yüksel Coşkun'un babası, Ak parti l Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Coşkun'un Kayınbabası Hasan Tahsin Mangan sevenleriyle birlikte Hakka uğurlandı. Cenaze törenine Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Başkan yardımcısıHasan Çebi, Ak parti il başkanı Haydar Revi ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Rabbim mekanını cennet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.
 
İşte bu olmadı..
 
1999 yılında hayırsever insan Saime Cevahiroğlu tarafından yaptırılan ve kreş olarak Trabzon sağlık müdülüğüne bağışlanan bina içinde aile sağlığı merkezi olmasına rağmen Kanuni bulvarının geçiş güzergahında kaldığı iddiasıyla kapatılmak isteniyor. Bu karara tepki gösteren Sağlık müdürlüğü çalışanları, kararın ancak özel kreş sahiplerine yarayacağını söyledi ve kreşle ilgili kararın bir kez daha düşünülmesini istediler.
 
KTÜ’ye Akademisyen Alınacak
 
Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) akademisyen alınacak. KTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Araklı Meslek Yüksekokulu ile Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu'na 1'er öğretim görevlisi alınacak. Orman Fakültesine 3, Eczacılık Fakültesine 2, Mühendislik Fakültesine ise 1 araştırma görevlisi ataması yapılacak. Kadrolara başvurular 25 Haziran'a kadar yapılabilecek.

Yolcu Sayısı Sürekli Artıyor
 
Trabzon Havalimanı'nda mayıs ayında taşınan yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 arttı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu yıl mayıs ayında Trabzon Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6 artışla 1 milyon 514 bin 710, dış hat yolcu trafiği ise yüzde 34 artışla 35 bin 210'a ulaştı. Havalimanındaki toplam yolcu sayısı da yüzde 7 artarak 1 milyon 549 bin 920 oldu. Mayıs ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı iç hatlarda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 artarak 9 bin 765, dış hatlarda ise yüzde 6 azalarak 808 oldu. Trabzon Havalimanı'ndaki yük trafiği ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 artarak 11 bin 275 tona çıktı.
 
Ödemeler Bayram Öncesi
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, mayıs ayında alınan 212 bin 216 ton yaş çay için 11-14 Haziran'da 519 milyon 930 bin lira ödeme yapacaklarını belirtti. Alim, yaptığı açıklamada, birinci sürgünde toplam 216 bin 800 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini, fabrikaların kapandığını, bazı fabrikaların ise nöbetçi olarak açık tutulduğunu söyledi. Birinci sürgün ödemelerinin planladığını ifade eden Alim, mayıs ayında alınan 212 bin 216 ton karşılığı yaş çay için 519 milyon 930 bin lira ödeme yapılacağını, ödemelerin 11-14 Haziran'da gerçekleştirileceğini bildirdi. İşçi ikramiyelerinin de planlamasını tamamladıklarını dile getiren Alim, "İşçilerimize 12 milyon lirayı 12 Haziran'da ödeyeceğiz. Bayram öncesinde işçilerimiz ve üreticilerimiz emeklerinin karşılığını almış olacak." dedi.
 
Cevahir Sahadan Çekilmiyor
 
MHP Trabzon Milletvekili Adayı Embiya Cevahir arı gibi çalışıyor. Eski Araklı Ülkü Ocakları İlçe Başkanı olan Cevahir gençlerin gönlünü kazanmayı biliyor. Genç seçmenin idolü olan Cevahir MHP'nin Trabzon'daki çitasını yukarıya çekecek gibi görünürken, 6’ıncı sıra olmasına aldırış etmeden, sahadan hiç çekilmiyor. Adeta birinci sıra adayı gibi efor sarf eden Cevahir ilçe ilçe mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlara MHP'yi anlatıyor. Vatandaşların kendisine olan ilgi ve alakasından memnun olan Cevahir, “24 Haziran'da inşallah bu ilgi ve alakanın sandıklara yansıyacağından şüphem yoktur” diyor.
 
Bu İmkânı Kaçırmayalım
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları dün başlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun kapsamında Büyükşehir Belediyesinin alacaklı olduğu 31 Mart tarihinden önceki su, vergi, harç, ücret, harcama iştirak payı ve idari para cezalarının yapılandırılmakta olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, borçlu durumda bulunan vatandaşların bu imkânı kaçırmamasını istedi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Yasa kapsamında 31 Mart tarihinden önceki borçlar yeniden yapılandırmaya tabi tutuluyor. Taksitlerin 2 ayda bir ödeneceği yeni yapılandırmada, belediyemize borcu olan hemşehrilerimize borçlarını 6-9-12-18 taksit seçenekleri ile 36 aya kadar vade ile ödeme imkânı sunuluyor. Yapılandırma işleminden yararlanıp peşin ödeme seçeceğini tercih eden abonelerin ise gecikme bedellerinin yüzde 90’ı siliniyor. Daha önceki yapılandırma işlemleri kapsamında ödemeleri devam eden ve 7143 Sayılı Kanun kapsamında borcunu yeniden yapılandıracak olan abonelere de peşin ödeme indirimi uygulanıyor. Borçlu abonelere oldukça önemli avantajların sağlandığı bu imkândan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz (2018) Salı günü mesai bitimine kadar belediyemiz ilgili birimlerine müracaat etmeleri gerekmektedir” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim