Bütün ziyaretçiler etkinlikten mutlu ayrıldı. Trabzon Valiliği ekibi her şeyin kusursuz olması için elinden gelini yaptı. 

Özel Kalem Müdürü Sami Ayan, İdari ve Mali İşler Müdürü Aslan Malkoç, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yalçın Bahçekapılı, Hukuk İşleri Müdürü Ömer Çoban ve ekipleri Ankara’da mükemmel çalıştı. Bütün misafirleri güler yüzle ağırladılar. Bizde, böyle bir ekip kurduğu için Trabzon eski Valisi Yücel Yavuz’a, ekibe destek ve güç verdiği için Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na teşekkür ediyoruz.
 
İçişleri Bakanı Soylu’dan Fındığa Destek
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’daki Trabzon Tanıtım Günleri’nde ziyaretçilere fındık dağıtarak, bu ürünün tanıtımına destek verdi. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından hazırlanan ve “Trabzonspor’un Resmi Yiyeceği Finduk” sloganı ile 10 yıldır sürdürülen kampanya çerçevesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’ne katılan İçişleri Bakanı Soylu küçük paketlerden oluşan fındıklarla birlikte bordo-mavili fularlar dağıttı.
 
TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve TTSO Meclis Başkanı şadan Eren’in yanısıra kendisine eşlik eden milletvekilleri ile birlikte 25’er gramlık paketlerden oluşan natürel fındıkları ziyaretçilere dağıtan Bakan Soylu, “Fındık gibi stratejik ve milli ürünümüzün tüketimini arttırmak için içeride ve dışarıda tanıtım çalışmalarımızı arttırmalıyız. Borsamızın bu kapsamdaki çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Hem ekonomimiz, hem de sağlığımız için çok önemli olan fındığa hak ettiği ilgiyi göstermek, değeri vermek zorundayız” dedi. 5 bin paket olarak hazırlanan natürel fındıklar TTB ile TTSO’nun ortak standında ziyaretçilere 4 gün süre ile dağıtıldı.
 
Ataman’dan Başsağlığı
 
Sri Lanka Karadeniz Fahri Konsolosu Atilla Ataman Sri Lanka’da gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı ile ilgili açıklama yaptı. Ataman: “
Sri Lanka’nın başkenti Colombo ile Negombo ve Batticoala da bu sabah gerçekleştirilen terör saldırılarında bir çok insanın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim.
Paskalya ayininin yapıldığı esnada kiliselerde ve aynı zamanda otellerde gerçekleştirilen bu menfur eylemin insanlık aleminde meydana getirdiği derin elemin tarifi mümkün değildir.

Bu alçakça saldırı tüm dünyaya terörün dini ve milliyeti olmadığı hakikatini bir kez daha hatırlatmalıdır. Yeni Zelanda’da camide müslümanları katleden silahlardan çıkan kurşunlarla Sri Lanka’da ibadet eden insanları hedef alan bombaların, insanlık ailesinin birlik ve beraberliğine yaptığı menfi tesirin birbirinden farkı yoktur.  Bu alçakça saldırıların uluslararası terörizm tehlikesinin ciddiyetle ele alınmasını ve bu hain emellerin sahipleri ile müşterek mücadeleye olan ihtiyacı bir kez daha tüm dünyaya hatırlatmıştır.  Sri Lanka nın masum insanlarını hedef alan bu alçakça saldırıyı esefle konuyor, bu vesile ile  Sri Lanka hükümetine ve halkına başsağlığı, yararlılara acil şifalar diliyorum” dedi.
 
 Başkan Avni Kahya'ya Ziyaretler Sürüyor
 
Anayasa Mahkemesi Üyesi Yıldız Seferinoğlu'ndan Başkan Kahya'ya Hayırlı Olsun Ziyareti

İstanbul eski Milletvekili, Adalet Bakan Yardımcısı ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Ardeşen'li Yıldız Seferinoğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Rize geneli ilçeler arası en fazla ol alarak Ardeşen Belediye Başkanı Seçilen Avni Kâhya'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Aslen Ardeşen'li olan AK Parti seçim işleri Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilliği görevlerinde önemli hizmetleri olan, Adalet Bakanlı Yardımcısı ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Yıldız Seferinoğlu memleketi olan Rize'nin Ardeşen İlçesinde 2019 yerel seçimlerinde önemli bir oy farkıyla Belediye Başkanı olan Avni Kahya'yı makamında ziyaret etti.

Seferinoğlu'nun; Belediye Başkan Yardımcısı Macit Moral, Rize İl Teşkilat Üyesi İbrahim Kutanoğlu, Belediye Meclis Üyesi Fatih Öney ve vatandaşlarla birlikte makamında karşılayan Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, yapılan bu nazik ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür etti.
 
Çaykaralı Yazarlara Plaket
 
Trabzon Yazarlar Derneği, Çaykara adına yazdıkları kitaplarla yörenin kültür ve tarihine büyük katkı sağlayan yazarlar İbrahim Tuncer ile Muhammet Mustafa Tuncer´e plaket takdim etti.  Derneğin Genel Merkez lokalinde düzenlenen ödül töreninde, Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş ´un elinden plaketini alan yazar İbrahim Tuncer, "Büyük mutluluk duydum. Böylesi ödüllere layık olmaya çalışacağım," dedi.

Törende, yazar Muhammet Mustafa Tuncer´in plaketini Araştırmacı-Yazar Mustafa Yazıcı tarafından taktim edildi. Yazarlık zor bir meslek olduğu kadar, insanın heyecanını arttıran bir çalışma olduğunu ifade eden Tuncer,” Çaykara ve yöresi için üretmeye ve yazmaya devam edeceğim,” dedi.
 
Cora’dan Revi’ye Taziye
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, annesini kaybeden Haydar Revi için taziye mesajı yayınlarken, Sri Lanka’daki terör saldırısını da lanetledi AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, annesi vefat eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi için taziye mesajı yayınladı. Cora mesajında şu ifadelere yer verdi: “AK Parti Trabzon İl Başkanımız Sayın Haydar Revi Bey'in kıymetli anneleri Hüsniye Revi Hanımefendinin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim.Merhumeye Allah'tan rahmet, başta Başkanımız olmak üzere kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim.Mekanı Cennet, makamı yüce olsun.”

Milletvekili Salih Cora, dün ayrıca Sri Lanka’da yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak da kınama ve taziye mesajı yayınladı. Cora bu mesajında, “Dünya’nın her hangi bir yerinde saldırı olunca ‘terör’, ülkemizde askerimize ve masum insanlara bir saldırı olunca ‘operasyon’, ifadesini kullanılmamalıdır. Teröre karşı tüm insanlık kenetlenmelidir. Sri Lanka'da, Paskalya Bayramı sırasında masum insanları hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyorum. İnsanlığa kasteden her türlü terörü lanetliyor, Sri Lanka'nın acısını paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşlara Teşekkür Ediyor
 
31 Mart Mahalli İdareler Seçiminden sonra Giresun Belediye Başkanı seçilen Av. Aytekin Şenlikoğlu teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

Yapılan seçiminden zaferle ayrılan Başkan Şenlikoğlu, makamda ziyaretçilerini kabul ederken boş bulduğu zamanlarda da kendisine destek veren Giresun halkının yanında oluyor. Cemal Gürsel Caddesinde esnafları ziyaret eden Başkan Şenlikoğlu, mahalli idareler seçiminde kendisine verdikleri destek için teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim