Tam 15 yıl süreyle o makamda kaldı. Arsin ilçesine eğitimden sağlığa kadar sahilden alt yapıya kadar inanılmaz hizmetler yaptı. Arsin göç veren ilçe idi göç alan ilçe oldu. Bir taraftan Gölcük diğer taraftan ise Kendirli ve Yeşilyalı’ya kadar büyüdükçe büyüdü. Organize sanayi bölgesi biraz daha derli toplu hale geldi. Yatırım adası ile ilgili de süper çalışmalar yaptı.
 
Genel merkez 3 dönem kuralını delmek için uğraştı ama olmadı. Şimdi 31 Mart seçimleri için çalışıyor. AK Parti Belediye Başkanı adayı Sait Gürsoy’a tam destek veriyor. Köy programlarına katılıyor, ilçe merkezinde dolaşıyor ve ‘Sait kardeşimi koltuğa oturtmadan belediyeden çıkmam’ diyor. Dr. Erdem Şen’in önünde siyasette ve bürokrasi de bir 25 yıl daha var. Yani Üst düzey bürokrat da olabilir ve Gelecekte milletvekilliğine de aday gösterilebilir.
 
‘Müracat et dediler rencide ettiler’
 
CHP’nin Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği için müracat eden ancak listenin 16’ıncı sırasına bırakılan Mustafa Muhçu istifa ettiğini açıkladı. Muhçu’nun açıklaması şöyle: ‘Yıllarımı verdiğim ve ömrümü adadığım partimin her kademesinde oldum ama hiçbir yere kendim talip olupta koşmadım. Son gelinen Belediye seçimlerinde ilçe başkanımız Ömer Hacısalihoğlu, ‘Mustafa abi sende meclis üyeliğine aday ol’ dedi. Ben de ‘Ömer bizden geçti peşimizden gelenler girsin’ cevabını verdim. Israrla ‘abi sen aday olacaksın’ dedi ve aday oldum. Yapılan istişarede 10.sıraya düştüm ve ona da ‘eyvallah’ dedim. Sonra tepeden aranıyor ve 1.sıraya listede olmayan arkadaşımız konuluyor. İl itiraz ediyor, ilçe itiraz ediyor. Genel merkezin ‘ listelerle oynanmayacak’  talimatına rağmen milletvekilimiz de listeye bir ismi koyuyor. Ben Pazar günü 15’e, Pazartesi 16’incı sıraya gidiyorum. Dün toplantı yaptık. Arkadaşlara durumu anlattım. Benim talebim yoktu dedim. Böyle bir şeyi hak etmediğimi söyledim. Daha fazla kendimi ezdirmemek ve polemiğe girmemek adına listeden istifa ettim ve CHP’den de istifamı veriyorum. Bunu yapanları da kınıyorum.’
 
Ortahisar Listesinin Analizi

 
Trabzon Ortahisar AK Parti Belediye Meclisinin 37 kişilik isim listesini analiz ettiğimizde 37 isimden 17’si Mimar Mühendis ve Listenin yüzde 40’ına tekabul ediyor.25 isimde  üniversite mezunu ve listenin yüzde 60’ını oluşturuyor. Bu paylaşımla ilgil olarak ‘Mükemmel’ yorumları yapılıyor.
 
İşte Tonya’nın Listeleri
 
Tonya’da Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı belediye meclisi üyesi listeleri kamuoyuna yansıdı.  Cumhur İttifakının adayı olarak AK Parti’den seçimlere katılacak olan Osman Beşel’in Başkan adayı olduğu listede şu isimler yer alıyor: 1-Ahmet Seyit Alışkan, 2-Ahmet Esmer, 3-Mehmet Emin Birinci, 4-İsmail Turan, 5-Özlem Bahadır, 6- Ömer Tan, 7-Tahsin Arslan, 8- Ahmet Birinci, 9- Ahmet Beşel, 10-Adnan Kurt. Kontenjan: Murat Güney.  Millet İttifakı adayı olarak CHP’den Şuayip Aydın’ın Belediye Başkan Adayı olarak katılacağı seçimlerde belediye meclisi üyesi listesi şöyle oluştu: 1-Mevlüt Sağlam, 2-Ali Kurt, 3-Cemal Bayrak, 4-Rasim Köksel, 5-Ahmet Öztürk, 6-Davut Bahadır, 7-Osman Günaydın, 8-Mihriban Genç, 9-Cemil Kalyoncu, 10-Ali Küçük Kontenjan: Ali Durmuş.
 
Çarşıbaşında Beklenen Başvuru
 
 Çarşıbaşı siyasetinin önemli isimlerinden, il genel meclisi üyeliği ve MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Halil Kul bağımsız belediye başkan adayı oldu. Daha önce gazetemiz aracılığıyla duyurduğumuz adaylık haberi resmileşti. Hem Millet İttafakı hem de Cumhur İttifakından belediye meclis üyeliği teklifi alan Halil Kul vatandaşlardan gelen yoğun isteklere kayıtsız kalmayarak bu talepleri kabul etmedi. Kul, Vakfıkebir’de Seçim Müdürlüğüne müracaat ederek bağımsız belediye başkan adayı olarak bende vardım” dedi.
 
1 Nisan’da Şalpazarı Güzel Olacak
 
İYİ Parti Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Mehmet Öngöz, “31 Mart Şalpazarı için bir dönüm noktası olacak. Şalpazarı’nda hizmet ve siyaset anlayışını değiştireceğiz. Birilerine değil, topluma hizmet edeceğiz. Şalpazarı Belediyesi’nin kaynaklarını vatandaşın lehine verimli kullanacağız. Eksiklerimizi Şalpazarı’ndaki vatandaşlarımızla birlikte tespit edeceğiz. Önem sırasına göre sorunlarımızı bir bir çözeceğiz. Şalpazarı’nı turizmde marka haline getireceğiz” diyerek, 1 Nisan’da Şalpazarı’nda her şeyin değişeceğini söyledi. Mehmet Öngöz Şalpazarılı seçmenlerden oylarını siyasi kaygılardan uzak, hizmete kullanmalarını istedi.
 
Vali Ustaoğlu’na Ziyaret
 
Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşmede Vali Ustaoğlu ile Batum Başkonsolosu Makbule Çolak, Trabzon ile Batum  arasındaki turizm, kültür ve ticaret ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.
 
İlyas Gör, Bu Kez Bağımsız Aday
 
Üç dönem AKP’ den Rize milletvekili aday adayı olan son olarak AKP’ den Kendirli Belde belediye başkan aday adayı olan İlyas Gör, aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek Kendirli’ den Bağımsız Belediye başkan adayı oldu. Rize siyasetinin sevilen simalarından olan İlyas Gör üç dönem Rize milletvekilliği için AKP’ den aday adayı olmuş ancak aday olamamıştı.

Son olarak 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde Kendirli Belediye başkanlığı için AKP’ den tekrar aday adayı olan Gör, aday yapılmayınca partisinden istifa ederek Kendirli’ den bağımsız belediye başkan adayı oldu. Amacının beldesine hizmet olduğunu kaydeden Gör,  “Beldem olan Kendirli’ de bir çok sorun var. Bu sorunları çözmek için yola çıktım. Akrabalarım ve hemşerilerim yoğun baskısı nedeniyle aday oldum. Kazanacağıma ve beldeme hizmet edeceğime inanıyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim