Kendi memleketine konut projesi yapmaması nedeniyle eleştirilen Ağaoğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlunun nikah töreni için geldiği Haliç Kongre merkezinde yaptığı açıklamada, ‘Her işin bir süreci vardır. Yeri ve zamanı vardır, ben asla memleketimi ihmal etmem. En kısa sürede Trabzon’a bir yatırım yapacağım. Bu yatırım şimdilik konut yatırımı gibi duruyor. Güzel bir proje için Trabzon’a ekip gönderdim inceleme sürüyor. Uygun yer bulunduğunda, Ağaoğlu ismine ve Trabzon şehrine yakışır bir projeyi hayata geçirmeyi bende çok arzuluyorum’ dedi.
 
Saral aday olacak mı?
 
Türkiye genelinde erken seçim çanları çalarken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de önemli isimler gündeme gelmeye devam ediyor. Bu isimlerden kuvvetli biri de Of eski belediye başkanı Cumhurbaşkanı Danışması Oktay Saral.  Saral Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili kesin bir dille adayım veya değilim diyemeyeceğini belirterek ‘Biz reisimize tabiiyiz. O nerede git derse oraya gideriz. Nerede görev verirse onu yaparız. Belediye başkanı mı ol der, milletvekili mi ol der, veya bir şey demez. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bize işaretidir.  Tabi ki ben memleketime hizmet etmekten memnuniyet duyarım, hizmet etmek millete hizmet etmek bizim şiarımız, bizi en çok mutlu eden şeydir. Halka hizmet hakka ibadettir. Fakat bizim partimizde görev istenmez verilir. Verilen görevde layıkıyla yerine getirilir ifadelerini kullandı.

Köseoğlu Sert Çıktı
 
Bu sezon oynadığı  futbol ve  aldığı kötü sonuçlar sonrası taraftarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor’a tepkiler devam ediyor. Özellikle Teknik Direktör Ersun Yanal’ı eleştiren ve istifaya davet eden Trabzonspor taraftarlarına siyasetten de  destek geldi.  Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ligin 8. Haftasında Akhisar’ı sahasında ağırlayan Trabzonspor’un 6-1 yenilgisi sonrası adeta ateş püskürdü. Trabzonspor’un bütün maçlarına giden ve fanatik olduğu bilinen Köseoğlu, sosyal medya hesabından yenilgi sonrası “Bunca desteğe rağmen Trabzonspor’umuzu bu hallere koyanlar utansın. Ersun yanal; kovulmayı bekleme, derhal istifa et...! “ paylaşımında bulundu. Köseoğlu’nun bir çok takipçisi yaptığı paylaşımı desteklerken, kimisi de Trabzonspor’un 2010-2011 yılında çalınan şampiyonluğu hatırlattı.
 
Çebi’den Ziyaretler
 
Trabzon’un Araklı ilçesi Belediye Başkanı Recep Çebi çeşitli hastanelerde tedavi gören hemşerilerini ziyaret etti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi öncelikle damar tıkanıklığı sebebiyle ciddi bir operasyon geçiren Yazı İşleri Müdürü Yakup Çebi’yi ziyaret etti. Başkan Çebi Yazı İşleri Müdürü Yakup Çebi’nin durumunun son derece iyi olduğunu ifade ederek acil şifalar diledi. Belediye Başkanı Recep Çebi sonra belediye meclis üyelerinden Ekrem Reis ile birlikte yine belediye meclis üyesi Hüseyin Kalaycı’nın abisi Mahmut Kalaycı’yı, belediye başkan vekili Hasan Çebi’nin babası Dursun Çebi’yi ve belediye personellerinden Fatih Bektaş’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Başkan Çebi tüm hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak geçmiş olsun dedi. Başkan Çebi hemşehrilerini ziyaret ettikten sonra Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mustafa Yılmaz’ı ve Başhekim Yardımcısı Ali Çelik’i ziyaret ederek görevlerinde kolaylıklar diledi.
 
Bilim Adamı Yağacak
 
Türk Farmakoloji Derneği ‘nce KTÜ’de düzenlenen 24.Ulusal Farmakoloji Kongresi bugün (17 -20 Ekim 2017) saat 09.45’de Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde başlayacak. Biyobenzer ürünler ve Klinik Araştırmalar,Hücresel ve Moleküler Farmakoloji,Kanser Farmakolojisi, Kardiyovasküler Farmakoloji,Nörofarmakoloji, Rejeneratif Farmakoloji ve yeni tedaviler,Uyuşturucu ile Mücadelede Farmakologların Rolü ve Akılcı İlaç Kullanımı konularında bilgi sunulacak.
 
8.Klinik Farmakoloji  ile 7.Klinik Toksikoloji Sempozyumularının da yapılacağı kongreye ülkemizin çeşitli üniversitelerinden 300 dolayında bilim insanı katılacak.
 
Öğretmenler Şok Yaşadı

Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanlığı'nın ilgili biriminin mali nakit akış sisteminde teknik bir sorun yaşandı. Bu sorun nedeniyle Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, 13 Ekim Cuma günü konuyla alakalı olarak okul müdürlerini bilgilendirdi. Yaşanan olaydan haberi olmayan öğretmenler de bu sabah maaşları çekmek istediklerinde ve hesaplarını boş gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadı. Trabzon'da 23 okulda hizmet veren öğretmenlerin mağdur olduğu iddia ediliyor.  Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, teknik sorunun çözüldüğünü ve öğretmenlerin ücretlerinin hesaplarına aktarılacağını söyledi.

Sel Vurdu

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde en kalabalık nüfusa sahip mahallelerinden olan Çukurçayır’a gidiş için kullanılan Özkaymaklı Mahallesi bağlantı yolunda geçtiğimiz aylarda büyükşehir belediyesi tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmaları nedeniyle kazılar yapılmış kazıların ardından çukurlar toprakla kapatılmıştı.  Güzel havalarda ne yazık ki zamanında beton dökülüp asfaltlanmayan bu yollar bugün başlayan sağanak yağmur ile birlikte çamur deryasına döndü. 
Çukurçayır’dan Kaymaklı Mahallesi’ne adeta büyük bir dere gibi Çamur suları akarken oluşan çukurlar araçların yolda seyretmesini yayaların da o bölgelerden geçmesini tamamen engellemiş durumda olduğu gözlemlendi. Vatandaşlar ve sürücüler yetkililerin bölgede güzel havalarda betonla ve asfaltlama çalışmaları yapması gerekirken yapmadığını ve şimdi bu manzaranın ortaya çıkmasına neden olduklarını belirerek sorumluları göreve davet etti.
Editör: TE Bilisim