MÜSİAD heyetine Meydan Parkı kentsel yenileme alanını gezdirerek alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, yaptıkları çalışmalarla Trabzon’u ismine layık hale getirdiklerini ve Trabzon’u dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirmek hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. MÜSİAD Genel Başkanı Kaan ise Trabzon’daki değişim ve dönüşümün net olarak görülüğünü ifade ederken Başkan Gümrükçüoğlu’nu başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.
 
 ‘Asla itibar etmeyin’

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sosyal medya üzerinden MHP Trabzon Milletvekili adaylarının listesinin bazı hesaplar tarafından yayınlanmasına tepki göstererek, “İtibar etmeyin” dedi. İşe Tarım’ın o açıklamaları: 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı olmak isteyen çok sayıda insan genel merkezimize müracaat etmiştir. Bu kapsamda Trabzon ilimizle ilgili olarak bir önceki İl Başkanımız Sayın Nihat Birinci il yönetimimizin, ilçe başkanlarımızın ve kadın kollarımızın tam desteğini alarak milletvekili aday adayı olmuştur.  Eski İl Başkanımız Sayın Nihat Birinci’nin listede iyi bir yerde olması samimi arzumuzdur. Buda bizim doğal hakkımızdır.  2007 seçimleri öncesi MHP teşkilatları o dönemin il başkanı Sayın Süleyman Latif Yunusoğlu’nun arkasında nasıl durmuşsa, bu dönemde Eski İl Başkanımız Sayın Nihat Birinci’nin arkasında aynı kararlılıkla durmaktadır. Genel Merkezimizin adaylık sıralamasını belirleyene kadar, kamuoyunda ve sosyal medyada paylaşılan ve söylenen sözlere itibar edilmemesini rica ederiz”

Araklı’daki STK’lardan M. Vekili’ bildirisi

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Trabzon’un doğusunu temsil edecek bir milletvekilinin Araklı’dan çıkmasını istiyor. Bu kapsamda Araklı Muhtarlar Derneği Başkanı, Araklı Şoförler Odası Başkanı, Araklı Spor Kulübü Başkanı, Genç Araklılar Derneği Başkanı, Araklı Ziraat Odası Başkanı, Araklı Esnaf Odası Başkanı ve Araklı İmam Hatipler Derneği Başkanı olmak üzere STK başkanlarının imzalı bildirisi yayımlandı. Bildiri de şu ifadelere yer verildi: “Bizler Araklı’nın sivil toplum örgütleri olarak 24 Haziran seçimlerinde Trabzon’umuzun 2’inci büyük ilçesi Araklı’mızdan bir milletvekili olmasını istiyoruz. Araklı, olarak bizimde ilçemizin havasını solumuş dağlarında köylerinde bizim gibi yaşamış caddesi ve sokaklarında hatıraları olan dertlerimizi ve kederlerimizi birinci elden sahiplenen bir milletvekili en büyük dileğimizdir”

Kalyoncu Başkanlığında İlk Toplantı
 
26 Nisan 2018 tarihinde yapılan seçimli Genel Kurul toplantısı ile göreve getirilen Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetimi, yeni Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu Başkanlığında toplanarak, Yönetim Kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yapılarak faaliyetlerine resmen başladı. Yapılan görev dağılımında DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Trabzon’dan Ahmet Hamdi Gürdoğan ile Rize’den Şaban Turgut getirildi. 11 kişiden oluşan DKİB Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı: Başkan Saffet Kalyoncu, Başkan Yardımcıları Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Şaban Turgut, Yönetim Kurulu Üyeleri; Atila Kesim, Cemil Yılmaz, Ali Can, İsmail Kobya, Şaban Ali Biberoğlu, Mustafa Bulut, Semih Hekimoğlu ve Erdal Özer.
 
Türkmen Anneler Gününü Unutmadı
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Türkmen mesajında, anneliğin karşılıksız ve şartsız bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir görev ve yüce bir duygu olduğunu belirterek “Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen anneler, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Sevgi ve şefkatin sembolü olan annelerimiz hoşgörünün, merhametin, saf bilginin tükenmez kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle fedakarlık ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor; sağlık ve mutluluklar diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Paylaştığı Fotoğrafla Duyurdu
 
Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmalarıyla ilgili fotoğraf paylaşarak, “Durmak yok, hizmete devam” mesajı verdi. Şen’in paylaştığı fotoğraf Arsinliler tarafından onlarca kez beğenilirken, Başkan Şen notunda şu ifadelere yer verdi: “İlçemiz Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin tamamında ve Şehit Asteğmen Halil Albayrak Caddesi’nin kalan kısmında elektrik hatlarının yer altına alınması için TEDAŞ İl Müdürü Selman Nair, İşletme Şefi Fatih Macit ve Okan Alptekin ile birlikte son hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Bir ay içerisinde, doğalgaz hattı geçerken elektrik hatlarının da yoğun bir tempoyla yer altına alınması gerçekleştirilecek. İlçemize hayırlı olsun.”
 
Demirtaş’ın ‘devam’ kampanyası!
 
AK Parti Trabzon’un etkili isimlerinden biri de Halil İbrahim Demirtaş’tır. Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden ‘devam’ kampanyası başlattı. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Milletim ‘tamam’ derse bırakırım” ifadesini kullanmış bu sözlerin ardından CHP, İYİ Parti ve HDP başta olmak üzere bir çok muhalif kesim twitter da ‘tamam’ kampanyası başlatmıştı. Demirtaş’ta ‘tamam’ diyen kesime karşılık vererek, “Arakan için devam, Kudüs için devam, Saraybosna için devam, Türkiye için devam…” dedi. Demirtaş’ın Facebook üzerinden başlattığı ‘devam’ silsilesi dakikalar içinde hızla yayılması dikkatlerden kaçmadı.
Editör: TE Bilisim