Akkaya Ve Asparagas Söylenti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya hakkında dün bir internet sitesinde ‘Akkaya’nın tüm yetkileri alındı’ haberi yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Akkaya ile görüştük. Kendisi bu tür söylentileri kaile almadığını belirterek, “Cevap verme tenezzülünde bile bulunmuyorum” ifadelerini kullandı. İnternet sitesinde neden böyle yalan haber yapıldığı ve kim tarafından yaptırıldığı ise merak konusu oldu.

Akçaabat'ta Plastik Sanatlar Çalıştayı Düzenlenecek

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, 21-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında "Plastik Sanatlar Çalıştayı" yapılacak. Trabzon açısından bir hayli önem taşımakta olan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan çalıştayda, yurdun farklı bölgelerinden ve Trabzon'daki sanatçılar bir araya gelerek doğal ve kültürel birçok değer barındıran ilçemize ve yöremize kısa sürede çağdaş sanat eserlerinin kazandırılması için çalışacaklardır. Çalıştayın temasının "Karadeniz" olarak belirlendiği çalıştaya; Hakan Esmer, Arda Selim, Erhan Lanpir, Gizem Çeşmeci, Hande Ünver, Mehmet Yıldırım, Mevlüt Akar, Nurdan Likos, Özgür Eryılmaz, Sami Gedik, Selda Eren, Tolga Boztoprak, Turgut Akarsu, Ekrem Kutlu, Ceyhan Muratoğlu, Evrensel Baş, Haydar Durmuş, İrfan Bilgin, Kenan Demir, Meher Bayramoğlu, Necati Seydi Ferahoğlu, Osman Zeki Demirkale, Raif Kalyoncu, Rasim Çubukçu ve Yasemin Kalyoncu adlı sanatçılar katılacak. 

Ortada Bir Suç Yoktur

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Enis Berberoğlu’nun tutuklu bulunması ile ilgili  açıklama yaptı; “Erdoğan rejimi her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının, FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir. Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Kurgulanan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu’nu rehin alan anlayış, şimdi de Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP Genel Başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır” dedi. 

TAN Anılacak

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Kurucusu ve Eski Başkanı Mehmet Tan'in olum yildonumu dolayısıyla bugün Beşikdüzü Akkese Köyü’ndeki mezarı başında tören düzenlenecektir. Anma töreni için saat:11.30’da Gazeteciler Cemiyeti önünden araç kaldırılacaktır.

Aileyi Ziyaret Ettiler

Maçka Dayanışma Platformu, Trabzon'un Maçka ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Eren Bülbül'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Maçka Dayanışma Platformu, geçtiğimiz günlerde Trabzon'un Maçka ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinin ardından Maçka Dayanışma Platformu, konu ile ilgili bir açıklama yayınladı.  Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"İlçemizde yaşanan terör saldırısında Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki bir çocuğumuz şehit edildi. Acılarımıza ne yazık ki bir yenisi eklendi. Çocuklarımız için yaşanılabilir bir ülke hayal ederken, ne çok çocuğumuzu aldılar bizden. Şimdi de Eren'imizi... Eren, kendi köyünde katledildi. Eren'imize canımıza kurşun sıkan katilleri lanetliyoruz. 15 yaşında bir çocuk neden terör tehlikesi olan bir alana sokulmuştur? Çocuğumuz neden tehlikeye atılmıştır? 

Herkes gibi bu soruyu soruyoruz...

İhmal iddialarının araştırılmasını talep ediyoruz. Bir canımızı, çocuğumuzu daha kaybetmek istemiyoruz. Eren, canımız, iyi ki varsın... Keşke yanımızda olsaydın, keşke yaşatabilseydik seni.Çocuklarımız için keşke demeyeceğimiz bir gelecek borcumuz var, Eren'lere güvenli bir yaşam borcumuz var. Acılı ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Kalkınmaya Devam Edecek

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, AK Parti’nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. İlçe Başkanı Akgün; “Bundan tam 16 yıl önce, Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partimiz Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur. Partimiz 16 yılda gerçekleştirdiği büyük projelerle Türkiye'nin çehresini değiştirmiş, "Yeni Türkiye Yolunda"  2023 hedeflerini güçlü bir şekilde inşa etmiş ve 2053, 2071 hedeflerine adım adım ilerlemektedir. Eğitimden Sağlığa, Ekonomiden Yerel Yönetimlere kadar bütün alanlarda ülkemiz AK Parti ile yükselmeye ve kalkınmaya devam edecektir"dedi.
 
Editör: TE Bilisim