Önceki akşam naaşı Trabzon Havalimanı'na getirilen şehit Çelebi için Ortahisar ilçesindeki Gülbahar Hatun Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Çelebi’nin cenazesi, törenin ardından toprağa verildi.  Şehit Çelebi’nin, cenaze töreni sırasında Türk Bayrağına sarılı tabutunun üzerine Trabzonspor forması koyuldu.

Bordo-Mavili futbolcuların imzalarının bulunduğu Trabzonspor Forması cenaze töreninin ardından cenaze namazına katılan omuz omuza beraber görev yaptığı arkadaşlarına gönderileceği kaydedildi.  Arkadaşlarının ise Trabzonspor formasını Şehit Çelebi’nin görev yaptığı müdürlüğe asacakları belirtildi.
 
Kuvvet’e Geçmiş Olsun
 
Akçaabat AK Parti İlçe yönetim kurulu üyesi Gülşen Kuvvet, çıktığı çatıdan düşerek yaralandı. Alınan bilgiye göre, yönetici Gülşen Kuvvet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan mitinge davet etmek için arkadaşlarını aramak istedi.

Cep telefonu çekmeyince evin çatısına çıktı ve görüşme yapmaya başladı. Bu esnada ayağı kayan Kuvvet yaklaşık 5 metrelik yüksekten merdiven boşluğuna düştü. Yaralanan Gülşen Kuvvet Akçaabat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. AK Parti yöneticisi Kuvvet’i Başta İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve diğer yönetim kurulu üyeleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
 
Bu çileye kim dur diyecek?
 
Giresun sahil yolu şehir içi geçişinde her gecen gün artan trafik Giresunluları adeta çileden çıkartırken yetkililerin bu konuda olumlu bir adım atmaması ise tepkilere neden oluyor. Özellikle sahil karayolunun Gemilerçekeği ile şehir merkezi girişi arasında tıkanan ve adeta kilitlenen trafik nedeni ile vatandaşlar 2 kilometrelik yolu 35 dakikada ancak alabiliyorlar. GESOB Başkanı Ali Kara’da bu konuya büyük tepki gösterdi. Kara, karayollarının adaletsiz davrandığını belirterek iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile tüm siyasileri göreve davet etti.

Kara” Giresun’un acilen çözüm bekleyen sorunlarının yaşında trafik sorunu gelmektedir, kim ne yapacaksa bir an önce yapmalıdır” dedi. Şehir içi geçişinde sürekli trafik kazaları meydana geldiğine de dikkat çeken Kara, “Giresunluya çile çektirmeyi reva mı görüyorlar” diye konuştu.
 
Emine Erdoğan, Kadınları Ziyaret Etti
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kentteki balıkçı eşleri ve ev hanımlarının su ürünleri sektörüne kazandırılması ve ekonomik kazanımlar elde etmesi için hazırlanan "Av araçlarının kadın eliyle donamı ve tamiri konusunda uzman iş gücünün Rize İl’ine kazandırılması" projesi kapsamında eğitim alan ve yine bu proje kapsamında Pazar İlçesi Melyat-Balıkçı Köyünde oluşturulan atölyede balık ağı donamı ve tamiri yapan kadınları ziyaret etti.

Sarp’tan Samsun’a kadar tüm balıkçılardan sipariş alarak ekonomiye katkı sağlayan kadınları girişimciliklerinden ve emeklerinden dolayı tebrik eden Emine Erdoğan, “Türk kadını yeter istesin, istedikten sonra başaramayacağı hiç bir şey yok” dedi ve atölyede çalışan kadınları kutlayarak başarılarının devamını diledi.
 
Kılıçdaroğlu'ndan ‘Başsağlığı’ Telefonu
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak ve Gümüşhane'de şehit düşen güvenlik güçlerinin ailelerini telefonla arayarak "başsağlığı" dileklerini iletti. CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar'ın babası Haşim Uçar'ı, Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Ferdi Güntekin'in annesi Nesrin Güntekin'i ve Jandarma Uzman Çavuş Ayhan Yanık'ın babası Sadullah Yanık ile Gümüşhane'de şehit olan Polis Özel Harekat Hamdullah Kırtay'ın babası Nazım Kırtay'ı telefon ile aradı. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, ailelerine sabır ve başsağlığı temenni etti.
 
Mustafa Varank Trabzon'da 2 Müjdeyi Duyurdu!
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Trabzon’da ki her bir projenin bizzat takipçisi olan sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bugün 1. 3 milyon TL değerinde 216 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm bu eserlerin hayata geçmesinde emeği olanlardan Allah razı olsun. Son 10 yılda 30 milyon lirayı aşkın yatırım yaptık. Bu yatırımların mimarı sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon’a olan ilgi ve alakasını benim Trabzonlu hemşerilerim hiçbir zaman karşılıksız bırakmadı. 31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon kendine yakışanı yaptı. Trabzon’un bu dik duruşu elbette bizleri daha da şevklendiriyor. Trabzon’un ihtiyaçları bizim için önceliklidir. Trabzon bölgenin lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. Burada atılan adımlar tüm bölgeye sirayet eder. Trabzon’a verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında olduk.  Bizde Trabzon’a 2 önemli müjdeyle geldik.  bölgesel gelişmişlik farkını Cazibe Merkezleri Programları ile ilgili. Yatırım ortamını canlandırmak, üretimi ve istihdamı arttırmak için Trabzon’u cazibe merkezi destekleme programına aldık.  Diğer müjdemiz yatırım adası” dedi.
 
FKB Yüz Güldürecek
 
Geçen yıl 15 bin ton fındık alımı yapan birlik bu yıl daha fazla alım yaparak üreticinin yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Alımları peşin ya da emanet sistemi ile yapan FİSKOBİRLİK, üreticiden gelecek tüm fındığı almayı hedefliyor. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı açıklamada, tüm bölgelerde fındık alımlarına başladıklarını söyledi.

Üreticiden gelen tüm fındığa talip olduklarını belirten Bayraktar, “Piyasa fiyatının 25 kuruş üzerinden fındık alıyoruz, günlük olarak piyasa fiyatını takip edeceğiz ve her gün oluşan fiyatın üzerine en az 25 kuruş koyacağız. Herhangi bir limitimiz veya kotamız bulunmamaktadır. Birliğe bağlı 50 kooperatifin tamamında ekipler oluşturuldu ve ürün kabulüne başladık. Peşin ve emanet sistemi üzerinden alım politikası uyguladık. İsteyen çiftçimiz ürün bedelini hemen alacak, isteyen de daha sonra değerlendirilmek üzere fındıklarını depolarımıza emanet olarak bırakabilecek” dedi.
Editör: TE Bilisim