İstanbul’da 3 arkadaş, TİMKA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ayyıldız, Yıldırımhan hafriyat inşaat yönetim kurulu Başkanı İlyas Yıldırım ve Genç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç Antalyaspor Trabzonspor maçını Aydos ormanlarında birlikte izlediler. Trabzonpor’un 3-0’lık zaferi ile de mutlu oldular. Trabzonspor’un Avrupa kupalarına katılma adına yeniden iddialı pozisyona geçmesinden dolayı mutlu olan 3 işadamı hemşehrimiz, Başkan Muharrem Usta, Ersun Yanal ve tüm oyuncu kadrosunu tebrik ettiler.

Haydar Hocanın Abla Acısı

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş’ın ablası Sevim Akbulut vefat etti. Cenazesi dün (23.04.2017 Pazar günü) ikindi namazına müteakip Akçaabat Sarıtaş Mahallesinde defnedildi. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli Akbulut ve Baş ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Köksal’dan Ziyaret

Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi(TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal Trabzon Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu. Başkan Yusuf Turgut ve Cemiyet üyeleriyle bir araya gelen Köksal, Trabzonlulara da önemli mesajlar verdi.
Köksal, ‘TİSKİ, Alo 185 ile her zaman yanınızda. 7 gün 24 saat evlerdeyiz. Trabzon’un her ilçesinde bir şefliğimiz mevcut. Bu şefliklerden bazılarında 15 bazılarında ise 20 işçimiz mevcut. Ortahisar bölgesinde ise 600’a yakın çalışanımız var. Trabzon’a güzel bir su veriyoruz hatta Eynesil’e bile su veriyoruz. Şebeke suyunu rahatlıkla içebilirsiniz ama bazı şebekelere köy suyu karışıyor ve hastalık vakaları oluyor.’
Köksal, Trabzon’un çok güçlü bir yerel basını bulunduğunu ifade ederek, ‘hem gazeteler hem internet siteleri. Anında sorunları önümüze götürüyor. Ve bir dakika bile geciktirmeden müdahale ediyoruz. Çok interaktif bir sistem kurduk. Her zaman Trabzon’daki vatandaşarımızla birlikteyiz’ diye konuştu.

Emiroğlu Aday

Haberimhamsi.com internet sitesinin sahibi Bekir Sami Emiroğlu Ortahisar kent konseyi engelliler meclise başkan adayı olduğunu açıkladı. Emiroğlu dünkü açıklamasında listesini de önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi. Emiroğlu’nu cesaretinden dolayı tebrik ediyoruz.

Yıldırım, Vatandaşın Ricasını Kırmadı 

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburtlu Nahide Kaya'nın ricasını kırmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Yıldırım, Nahide Kaya ile Erdoğan'ı telefonda görüştürdü. Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Hacı Bayram Veli Camii'nde kıldı. Daha sonra vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, Bayburtlu Nahide Kaya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşmesini sağladı. "Bir hanımefendi ısrarla sizin sesinizi duymak istiyor, Bayburt'tan Nahide Hanım" diyen Yıldırım, telefonu Nahide Kaya'ya verdi. Erdoğan ile telefonda görüşen Nahide Kaya, "Nasılsınız, iyi misiniz? Allah razı olsun ellerinizden öpüyorum. Sesinizi duydum daha iyi oldum" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın, "Kaç çocuk var?" demesi üzerine ise Kaya, "3 kızım bir oğlum var" diye cevap verdi. Yıldırım, daha sonra başka bir vatandaşı da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştürdü. 

Son Rötuşlar 

Akçaabat Belediyesi’nce hazırlanan proje doğrultusunda inşa edilen Hamam Çimeni Çarşı'nda son rötuşlar devam ediyor. Her geçen gün biraz daha cazibesi artan çarşının avlu kısmında yapılan çalışmalar ile inşa aşamasında zeminde taşlar altında kalan su birikintileri de temizlenmiş olacak. 

Öte yandan duvarlarda daha önce konulan taşların kaldırılması nedeniyle oluşan nahoş görüntü de ortadan kaldırılıyor. Su kalırsa gereği yapılacak. Çarşının avlu içerisinde konulan taşların altında  kalan su birikintilerinin taşların sökülmesi ile giderildiği ve tekrarlaması halinde ise aynı şekilde sökülerek bu sorunun giderileceği öğrenildi. Hamam Çimeni  Çarşısı içerisinde 100 adetten fazla iş yeri, yaklaşık 4000 m2’lik kapalı otopark ile kültürel ve sosyal tesisler yer alıyor. 

2 Farklı şirket tarafından inşa edilen ve yaklaşık 10 milyon liraya mal olan çarşının eksiklerinin her geçen gün giderildiği öğrenildi. Otopark kapalı fakat açılacak. Öte yandan yaklaşık 2 ay önce yıllık 95 bin lira bedelle bir şahıs tarafından kiralanan otoparktaki eksikler için ise girişimlerin yapıldığı eksikliklerin giderilmesi sonrasında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye müdürlüğünün izin vermesi ile hizmete açılacağı bilgisine ulaşıldı.

Büyük Başarı

2013-2014-2015-2016 YGS ve LYS de Trabzon´da ilk dereceleri kazanan Trabzon Fen Lisesi öğrencileri, 2017 YGS ‘de başarı geleneğini devam ettirerek Trabzon´da ilk dereceleri kazanma başarısı gösterdiler. Trabzon´da İl Birinciliğini kazanan Trabzon Fen Lisesi Türkiye 15.si çıkararak büyük bir başarıya imza attı. 

Ayrıca ilk binde 18 öğrenciyle 62 derece elde ederek tarihi bir başarı yakalamıştır. Mezun verdiği 3 yılda; 295 öğrenciden 210 Trabzon Fen Lisesi mezunu üniversiteli olurken; öğrencilerin 109´u Tıp, 13’ü Diş Hekimliği, 7’si Eczacılık, 3’ü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 2’si Beslenme ve Diyetisyenlik 66´sı Mimarlık-Mühendislik ve birçok öğrencimiz de diğer Fakültelere yerleştiler. 

Trabzon Fen Lisesi hafta sonu kursları, hafta içi etütleri ve güçlü öğretmen kadrosuyla öğrencilerini başarılı bir geleceğe hazırlıyor. Bölgemizin eğitim çınarı Trabzon Fen Lisesi, şanlı tarihinden de aldığı güçle YGS 2017 başarılarıyla Trabzon’un gururu olmaya devam ediyor. Bu başarıda emeği geçen öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve tüm paydaşları tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz.
 
Editör: TE Bilisim