Yomra girişindeki ışıklardan Arsin’e kadar araç kuyruğu var. Diğer taraftan ise Dalçığın yapılacağı Kaşüstü kavşağından tam Havalimanı Yıldız otomotivin önüne kadar da farklı kuyruk. Ambulanslar bile geçemiyor. Ağustos ayında bitecek olan kavşakta hala zemin etüdleri yapılıyor. Bununla ilgili Büyükşehir ve Karayolları Yomra Belediyesi’nin de katkıları ile ortak bir değerlendirme yapılmalı ve nasıl iş hızlanacaksa öyle hızlanmalı. Aksine başka bir gün farklı bir olayda bu trafiğe takılacak acil hastayı yolda kaybederiz.
 
Hasan Çebi Annesini Kaybetti
 
Sürmene Yeniçam Tersanesi’nin Genel Müdürü Hasan Çebi annesi Şaduman Çebi’yi kaybetti. TTSO Başkan yardımcısı ve Arsin OSB Başkanı Erkut Çelebi’nin de Teyzesi olan Şaduman hanım dün Araklı Küçük camiden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasimine Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan vekili Selahattin Çebi, Turizm il müdürü Ali Ayvazoğlu ile Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de katılarak Çebi ve Çelebi ailesinin mensuplarına başsağlığı dilediler.
 
 ‘Onun gibi siyasetçi gelmez’
 
Trabzon Dernekpazarı’nın sevilen iş adamlarından birisi olan Mehmet Çıkrık, Eyüp Aşık’la ilgili değerlendirmelerimizi okumuş. Aşık gibi bir siyasetçinin bir daha gelmeyeceğini ifade eden Çıkrık, ‘Biz onun final yapmasını istiyoruz. Trabzonluların ona ihtiyacı var. Eyüp bey Trabzon’u ama milletvekili ama Bakan olarak bir kez daha temsil etmeli’ dedi.
 
Solak’ın Yönetim Telefonu
 
Murat Zeki Solak. Ak Parti’nin Trabzon il yönetim kurulu üyesi ve Soylu’nun yakın dostu. Solak, yazımız üzerine aradı ve Trabzonspor’da Muharrem Usta’nın kazandığı kongre ile ilgili bir bilinmeyeni açıkladı: ‘Sayın Bakanımız Süleyman Soylu. Muharrem Usta ile birlikte Celil Hekimoğlu’nu bir araya getirmek ve ortak güçlü liste yapmalarını sağlamak istedi. Buna Celil bey yaklaşmadı. Yoksa Sayın Bakanımızın bir ismi tutup birini atmış değil. Onun tek derdi Trabzon ve Trabzonspor’un başarısıdır’ dedi.
 
O Marka İdi
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Kemal Akgün’e yeni dönemde de devam etmesi için büyük baskı var. Ancak kararını vermiş değil ve sektördeki arkadaşlarıyla birlikte plan program yapıyor. Akgün ile dün Dernekpazarı’na cenazeye gittik, döndük ve giderken Of İrfanlı mahallesinden geçerken Ali Osman abiyi anımsadı. Ve şöyle dedi: ‘O Türkiye markası idi. Onun yeri asla dolmaz. Hiç beklenmeyen bir dönemde yaşama veda etti. Ali Osman Abiyi rahmetle minnetle anıyorum. Onunla yıllarca çalışan Meclis Başkanımız Şadan abiye, Tayfun abiye nice sağlıklı yıllar diliyorum’ dedi.
 
Yorulan Varsa Müsaade Vereceğiz

AK Parti Akçaabat İlçe Başkan Yardımcısı olan ve aynı zamanda teşkilat başkanı  Ahmet Altıntepe, mahalle başkanları ile bir araya geldi. AK parti İlçe Başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Altıntepe, mahalle başkanlarına gözdağı verdi. Altıntepe " Milletimize hizmet en itibarlı makamlardandır. Bunu böyle bilen herkesle her zaman yolumuza devam edeceğiz. Bu unutulmasın. Böyle düşünen herkese ama herkese kapımız daima açıktır, açık olacaktır. Ancak ben yoruldum, bana müsaade diyenlere de hiç bekleme yapmadan müsaade vereceğiz ki kısa zamanda daha kuvvetlenelim. Çünkü bir an durmaya zaman yoktur" dedi.
 
Yaz Saati Uygulaması TBMM'de
 
Yaz saati uygulaması TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın imzasını taşıyan önergede, 26/12/1925 tarihli ve 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saat Takvimine Dair Kanunun 2. Maddesinin 2. Cümlesi 'Bakanlar Kurulu bir saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkilidir' şeklinde değiştiriliyor.
 
Kandemir’e Geçmiş Olsun
 
17 Ekim 2017 Tarihinde Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi doktorlarından Operatör Dr. Hasan Üçüncü tarafından kapalı yöntemle ameliyat maliyet edilen AK Parti Akçaabat Eski Yönetim
Kurulu üyesi Muhammet Kandemir hızla iyeleşme aşamasına gelmeye başladı. Muhammet Kandemir’in doktoru operatör Dr. Hasan Üçüncü yaptığı değerlendirmede ameliyatın çok başarılı geçtiğini, yaklaşık 15-20 gün bir tedavi ve dinlenme sürecinin olduğunu bu süre içerisinde kendisini yormaması gerektiğini söyledi.
 
Editör: TE Bilisim