Yıldız Mahalle Muhtarı Ufuk Can konuyla ilgili, “Bölge halkına bu zamana kadar bize göstermiş oldukları anlayış ve yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. Gerek Karayolları gerek yüklenici firmamız olan Mapa’nın gece gündüz çalışarak bölgedeki trafik akışını bütün alternatifler değerlendirilerek en hızlı şekilde aksatmamak adına çalışmalar yapılıyor. 

Bir takım sorunlar yaşanmaktadır. Bizim çalışmalarımızın daha hızla hale gelebilmesi için bazı tedbirler aldık. Vatandaşımıza bu zamana kadar gösterdikleri hassasiyet adına minnettarız. Bu trafik yoğunluğu 2 hafta kadar devam edecektir. Bizim ricamız vatandaşımızın mecbur kalmadıkça özel araçlarını trafiğe çıkmaması bizim işimizi o kadar daha hızlandıracaktır. Bölge halkının bu çağrımız ilgi göstereceğine şüphemiz yoktur. İnşallah iki hafta gibi bir zaman da işimizi bitirip trafiği normal döndüreceğiz şimdiden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Tarihi Anlatılacak

Trabzon Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen ve Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Yazıcı’nın konuşmacı olarak katılacağı ‘Muhteşem Trabzon Tarihi’ adlı konferans 7 Ocak Cumartesi Günü Saat 13.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Şanlı’nın Yengesi Öldü

Gazeteci yazar Halil Şanlı’nın amcası Mustafa Şanlı’nın eşi Ayşe Şanlı İstanbul’da vefat etti. Cenazesi bugün Trabzon Arsin’e getirilerek Işıklı köyünde Cuma namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz

Hamsiyi Özleyenler!

Trabzon Makine Mühendisleri Odası Yönetimi her yıl olduğu gibi bu yılda hamsi şenliği yapacak. 6.’sı olacak olan şenlik Makine Mühendisleri odasının merkez binasında yapılcak. Başkan Şaban Bülbül, ‘Bütün üyelerimizi ve hemşehrilerimizi bekliyoruz’ dedi. 

Bölgenin Önünü Kapattı

Ak Parti Eski İl Yöneticisi Ümit Çakmakçı, “Karayolları denince akla içerisinde uzman, dürüst kişileri barındıran çok güçlü ve büyük bir camia akla gelir, gelir ki öyledir de, bölgeler içerisinde de 10.bölge müdürlüğü bu camianın mihenk taşlarından, okullarından biridir. Burada yetişen görev yapan arkadaşlarımız ağabeylerimiz ülke genelinde hep üst düzey ve etkin görevlere gelmişlerdir, şu anki Bölge müdürümüz Selahattin bey ve ekibi konularında uzman, dürüst, projeci ve kaliteli arkadaşlarımızdır yaptıkları projeler ve çalışmalar taktire şayandır. 

Allah hepsinden razı olsun. Fakat tek anlayamadığım veya yanlış anladığım Bölge müdürlüğünün hemen önünde yapılan küçük bir viyadük ve bağlantısı olan devasa toprakarme duvarlar hem bölgenin önünü kapatmakta denizle irtibatını kopartmakta hem de çok çirkin bir görüntü oluşturmaktadır. Bunun muhakkak ki daha güzel ve teknik çözümleri olabilirdi (örneğin hemzemin kavşak vb.)...İş biraz ya aceleye getirildi yada kurum dışından teknik bilgisi yetersiz kişi veya kişiler olaya müdahale ettiler kanısındayım... Tam Temel fıkrası gibi diyeceğim Temel'e haksızlık etmiş olurum.”

Beşikçi Görevine Başladı

Akseki İlçesi Kaymakamlığı görevinden, Şalpazarı Kaymakamlığı’na atanan Murat Beşikci görevine başladı. Eşi de Çarşıbaşı Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Murat Beşikci, Şalpazarı’nın 5’inci görev yeri olduğunu ve bu şirin İlçeye hep birlikte güzel hizmetler yapmak için çalışacağını söyledi. Aslen Çorumlu olan Kaymakam Besikci’nin eşi de Çarşıbaşı Kaymakamlığı görevine atandı. 12 yıllık bir mesleki tecrübeye sahip olan Kaymakam Beşikci‘ye Şalpazarı’ndaki görevinde başarılar diliyoruz.

Eynesil’e Trabzon’dan Müdür

Eynesil Milli Eğitim Müdürlüğüne, Trabzon Dumlupınar İlkokulu Müdürü İsmail Hakkı Güven atandı. Görele’nin Yeğenli Köyünden olan İsmail Hakkı Güven, ilkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi ise Görele’de tamamladı. Marmara Üniversitesi sınıf öğretmenliğini bitiren Güven 1994 yılında Yomra Demirciler ilkokulunda öğretmenliğe başladı.  

Sırasıyla Yomra Kaşüstü İOO, Trabzon merkez Kutlugün, Atatürk ve Okçu İOO’nda görev yapan Güven bir süre Çarşıbaşı İlçesindeki Öğretmenevi Müdürlüğünde de bulundu. Son olarak Trabzon Dumlupınar İlköğretim Okulunda müdür olarak görev yapan İsmail Hakkı Güven Eynesil Milli Eğitim görevine atanması nedeniyle ilçeye gelerek buradaki görevine başladı.  Eynesil Milli Eğitim Müdürülüğüne, önceki müdür Mehmet Göl'ün Görele Anadolu Lisesindeki Müdür Yardımcılığı görevine geri dönmesinden sonra, yerine Müdür Yardımcısı Adem Şahin vekalet etmekteydi.

Araklı’yı Yasa Boğdu

Araklılı hayırsever İşadamı Mehmet Ali Derya’nın ağabeyi 59 yaşındaki Ali Osman Derya beyin kanaması geçirmişti. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Ali Osman Derya kurtarılamadı. Araklıyı yasa boğdu. Özgen Mahallesinden babaları Ali Kemal Derya’nın adına yapılan sosyal tesis mahalleye ailenin kazandırdığı önemli bir ihtiyaçtı. 

Başkan Midesini Küçülttü

Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Yılmaz Katmer, şeker hastalığından kurtulmak amacıyla İstanbul’da mide küçültme ameliyatı geçirdi. Florence Nightingale Hastanesinde başarılı geçen mide küçültme ameliyatının ardından Katmer, servise alındı. Ziyaretçi yasağı bulunduğu öğrenilen Katmer’in birkaç gün daha serviste tutulduktan sonra taburcu edileceği öğrenildi.
 
Editör: TE Bilisim