Maç öncesinde de Sami Karaman ‘Tribündeyiz ve takımımızı destekliyoruz’ mesajını verdi. Trabzonspor bastırdı ama atamadı. Hekimoğlu futbol kulübünün Başkan yardıcısı olan Karaman da üzüldü.
 
Müdür Oğlunu Evlendiriyor
 
Rize’nin İyidere ilçesi Çay fabrikası müdürü Halil İbrahim Kurnaz  oğlu Onur’u evlendiriyor. Düğün Cumartesi günü Sürmene Beyyaz restorantta 19,00 da gerçekleştirilecek. Şimdiden mutluluklar diliyoruz.
 
Yolları Yaptı Gönülleri Buluşturdu
 
Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, turizm ilçesi olan Maçka’ya hizmet için kolları sıvadı. ‘Memleketim olan Maçka’nın güzel insanları hizmetin en iyisine layıktır’ diyen Başkan Koçhan, ilçede ki turizm deklorasyon alanlarını sil baştan yapmayla kalmayıp yeni yeni yerleri de turizme kazandırarak Maçka’da turistlerin bir gün daha zaman geçirmesi için elinden geleni yapıyor.
 
İlçe de ciddi ölçüde yol hamlesi de başlatan başkan Koçhan, Maçka’nın yayla yolları dahi asfalt ve betonsuz yol bırakmamakta kararlı. Önceden çamur deryasında evine giden vatandaşların ayaklarına toz değmeden evlerine gitmesini sağlayan Koçhan’a Maçkalılar da teşekkür ediyor.
 
Gençsoy İş Dünyasını Yasa Boğdu
 

Trabzon Bayram yoğurtlarının Genel Müdürü  iş dünyasının sevilen ismi Coşkun Gençsoy yaşamını yitirdi. Yerel bir markayı ulusal bir markaya taşıyan, ticaret dünyasında tanınan, sevilen çalışkanlığı ile bilinen ve işine ailesine bağlı biri olarak örnek gösterilen Gençsoy anı bir kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Gençsoy’un ölümü sevenlerini yasa boğdu.  Bizde Taka Gazetesi ailesi olarak, Gençsoy ailesine başsağlığı, merhuma da Allahtan rahmet dileriz.
 
Sürpriz Ziyaret
 
Trabzon’da balık denince akla ilk gelen yer Akçaabat İlçesi Akçakale Mahallesidir. Balıkçılar burada kendi aralarında bir de kooperatif kurarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Kimi büyük motorla denize açılırken kimi balıkçı da kayık ile denize açılarak rızkının peşine gider.
 
Akçakale Balıkçılar Kooperatifi’ni dün sabah erken saatlerde bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, sürpriz bir şekilde ziyaret etti. Gece denize açılıp dönen balıkçılarla limanda oturdu, uzun uzun sohbet etti. Ticaretle ilgili istişarelerde bulundular. Ticaret tecrübesini balıkçılarla paylaşan Güneş, insanın mesleği ne olursa olsun severek yapmasını ve çok çalışarak evinin rızkının helalinden götürmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
 
 “Evrensel değerlerle yetiştirilmeli”
 
Okulların açılması nedeniyle, yöneticilere, eğitimcilere ve öğrenci ve öğrenci ailelerine, hitaben bir açıklama yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Sevgili çocuklarımız, aydınlık yarınları bilgi ve sevgi ile inşa etmek ve sonraki nesillere yaşanılabilir bir dünyayı müjdelemek üzere 17 Eylül itibariyle yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın sevincini ve heyecanını hep birlikte paylaşıyoruz. Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak, dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmek ve bireysel anlamda her açıdan mutlu olabilmek ancak eğitimle mümkündür.Hiç şüphesiz yeni eğitim-öğretim yılına başlayan sadece çocuklarımız değil, onların değerli velileri, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, tüm eğitim çalışanlarımız, hepimize düşen sorumluluklar var.
 
Ahlakı ve insana faydalı olmayı merkeze alan bir eğitim-öğretim anlayışı ile çocuklarımızı hem milli hem de evrensel değerlerle yetiştirerek, bilimsel veriler ışığında, özgüvenleri yüksek, sorumluluklarının bilincinde ve toplumsal yaşama yön veren bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiamıza, öğrencilerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde açıkladı.
 
Görevine Başladı
 
Güce Kaymakam Vekili Hüseyin Aydın, görevine başladı. Kahramanmaraş'ın Göksun Kaymakam vekilliğinden Güce Kaymakamlığı'na vekaleten atanan Aydın, ilçeye gelerek görevi devraldı.

Aydın, kendisini ziyaret eden gazetecilere yaptığı açıklamada, önceliğin vatandaşa ve millete hizmet etmek olduğunu söyledi.  Güce'de bulunmaktan ve halka hizmet etme imkanı bulmaktan kıvanç duyduğunu ifade eden Aydın, "Görev sürem boyunca vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu yaşamaları ve sorunlarını çözme konusunda elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. Kapımız ve gönlümüz tüm Güceli hemşehrilerimize her zaman açıktır." dedi.
 
Aileler Ve Öğrenciler Bilinçlendiriliyor
 
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Gümüşhane Üniversitesinde öğrenim hakkı kazanan ve Gümüşhane’ye yeni gelen öğrencilerin ve ailelerinin, yaşanabilecek terör olaylarına karşı bilinçlendirilmesi ve şehrin tanıtılabilmesi amacıyla otobüs terminalinin ardından ve üniversite yerleşkesinde de bilgilendirme standı kurdu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan stantlarla ilgili açıklama yapan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, “İlimize yeni gelen öğrencilerimiz ve ailelerinin uzman arkadaşlarımızca karşılanarak gerek ilin konumu gerekse karşılaşabilecekleri terör vb. riskler hakkında bilgilendirildiğini, öğrencilerimize ve ailelerine yaşayabilecekleri her türlü sorunlarda emniyet teşkilatınca yardımcı olunacağı hususu hatırlatılarak, tüm öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dilediğini” dedi.
Editör: TE Bilisim