Yurdagül Aydın’ın program yapımcılığında Yiğit Yavuz’la söyleşi yapan ve vizelerin kaldırılmasıyla ilgili soruları cevaplayan Özoral, ‘Azerbaycan’ı, tarihi ve doğal güzelliklerini, şehitliklerimizi görmeyen varsa mutlaka gelsin ve Azerbaycan’ı Bakü’yü, Gence’yi görsün. Türkiye’nin devletimizin en fazla şehitliği yurtdışında Azerbaycan’da mevcut. İmki kardeş ülke birbirlerine daha da yakın olacaklar.’ dedi.  
 
 
Yalıncak premium park..

 
Trabzon’da İş dünyasında dikkatli ve disiplinli ilerleyen isimler başarılı olurlar. Bu isimlere Makine Mühendisi ve Sanayici Turgay Gümüş’ü sık, sık örnek veririz. Gümüş, Plastik sektöründe Trabzon’da uzun yıllar üretti. Ve birkaç yıl önce de Yalıncak’ta aldığı arsalar üzerinde inşaata başladı ve Yalıncak Premium Park evlerini inşa etti. Gümüş dün öğleyin dostlarını Yalıncak’ta sitenin giriş katında ağırladı. Tepside yaptırdığı kuzu buğulamayı tam 5 saat pişirdi ve servis açtı. Yakın dostlarının katıldığı yemek bahane sohbet şahane  buluşmasında Trabzon ve Türkiye konuşuldu. Ekonomideki daralmanın daha da artacağı ifade edilirken, İnşaat sektörünün 2019 yılında kıpırdadığını ancak ayağa kalkamadığının altı çizildi.
 
 
Ahmet Kurt’un Çabasına Destek


 
Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü Trabzon’un Esentepe Mahallesinde ve ulaşılabilir bir yerde değil. Trabzon İskenderpaşa mahallesi Ganita mevkiindeki Milli İstihbarat Teşkilatının da uzun yıllar kullandığı binayı isteyen İl Müdürü Ahmet Kurt ve arkadaşları sonunda olumlu sinyalleri aldılar. Devir için yazışmaların başlaycağını öğrendik. Sevgili Ahmet Kurt’un elinin değeceği o bina hem ulaşılabilir hem de en güzel hizmeti verebilecek hale getirilecektir. Hayırlı olsun.
 
Tebrik Etti
 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun oğlu İlker ile Mina’nın düğününe Trabzon’da her kesimden insan katıldı. Davetliler arasında Başkanın seçim çalışmalarına destek veren Gülten Acınan da vardı. Arkadaşları ile gelin ve damadı tebrik eden Acınan  hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
 
 
Vakfıkebir’de Hüzün


 
Vakfıkebir’in sevilen simalarından Hacı Seyfi Garip hastalığı nedeniyle yaşamını kaybetti. Vakfıkebir’in önemli esnaflarından İsmet ve Erol Garip’in babası olan Seyfi Garip dün öğle namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Yeni Camiinde kılınan cenaze namazının ardından İshaklı Mahallesi’ndeki aile kabristanlığından toprağa verildi. Merhum Seyfi Garip’e Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
 
 
Gazileri Ziyaret Ettiler



 
Beşikdüzü Ülkü Ocakları Başkanı Doğukan Zıp, arkadaşlarıyla birlikte ilçede ikamet eden gazileri ziyaret etti. Ziyaretlerle ilgili bir açıklama yapan Doğukan Zıp, “Ülkü Ocakları Beşikdüzü İlçe Başkanlığı olarak 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle; Memleketimizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için canı pahasına vatanını korumayı vazife edinen, devletimizin ve milletimizin teminatı kahraman gazilerimizin günlerini tebrik ederek kendilerine Milli Mücadele Dönemini temsilen Ayyıldız işlemeli kalpak hediye ettik” dedi.
 
 
Dualarla Uğurlandı


 
Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın dedesi Nazım Ersin, son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün hayatını kaybeden Ersin için Hayrat İlçe Merkez Camiinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Koçhan’ın yanı sıra ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Kılınan namazın ardından Ersin’in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Bayram Yolda Yürüyemiyor


 
Trabzon siyasetinin sevilen siması Peugeot Bayram Otomotiv’in sahibi Adnan Bayram’la dün Uzunsokak’ta karşılaştık. Bayram, yolda yürümekte bayağı zorluk çekti. Bayram’ı tanıyanlar uzun süre kendisi ile sohbet edince Uzunsokak’tan ayrılması bir buçuk saati buldu diyebiliriz. Herkese selam veren ve halini hatrını soran Bayram, uzun uzun da sohbet etti.
 
 
Cora Yalnız Bırakmıyor


 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi  Ahmet Seyit Alışkan'ın eşi  Meryem Alışkan rahatsızlık geçirdi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Alışkan ailesini yalnız bırakmadı ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Cora Seyit Alışkan ve Meryem Alışkan’a moral verdi, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Editör: TE Bilisim