Derneğin Genel Yönetim Kurulu Üyesi Engin Mandıralı Karadeniz Bölgesi’nin örgütlenmesi ve Trabzon’un kurulmasına yönelik aktif görev aldı. Mandıralı, ‘Genel Başkanımız Ali Yücelen ile birlikte Karadeniz’siz olmayacağına kadar verdik ve bölgemizde de organize olduk. En kısa sürede Başkan adaylarımız ve yöneticilerimiz belli olacak’ dedi.

Terörün, Dini Ve Milliyeti Yoktur

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı’nın Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru yazılı açıklama yaparak terörü kınadı: ‘Her toplumun yaşadığı coğrafyası ve vatanı vardır. Türkiye, coğrafyasının özelliği gereği hassas bir bölgede yer almaktadır. Dolayısıyla, geçmişten günümüze yaşadığı tarihi tecrübeleri bulunmaktadır. Terörün alçakça saldırıları sonucu İstanbul’da, yabancı ve Türk vatandaşları hayatlarını kaybetmişlerdir. Kamu görevini yaparken şehit düşenlerin yanında, Mustafa Sezgin Seymen’de, Sürmene ilçesinden terörün kahpeliği ile hayatını kaybetti. 

Allah’tan rahmet, ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum. PKK ve İslamcı terör diye addedilen anlayışlara, Müslüman Ortadoğu’da, Türk devletinde maddi, manevi kayıplar verilmektedir.  İstanbul’da terörün ortada olan alçaklığına farklı bir mekânda, din ve milliyetleri farklı olanlar seçilerek bir yenisi eklenmiştir. Milletimizi derinden yaralamıştır. Türk devleti, piyonların ve bataklığın temizlenmesi gerektiğini ifade etmektedir.  Batı terörle ikiyüzlülük içindedir. Müslüman ve Türk dünyasında devam eden şiddetinin her geçen gün arttığı, saldırılarındaki amacın, bir dini, tarihi ve milleti yok etmek istediği ortadadır. Türkiye’ye karşı taşeron kullanma girişimlerinin olduğu anlaşılmaktadır. Terörü İslamcı terör diye ileri sürebilenler, Hâlbuki terörün, anası, babası, dini, ülkesi ya da milliyeti olmadığını anlamalıdırlar.’  

Beşikdüzü CHP’nin Kararı

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun 15 meclis üyesinin tümüne yeni yıl hediyesi olarak İpone 7 telefon hediye etmesi ilçede gündem yarattı. Hediyelere en sert tepki Cumhuriyet Halk Partisi Beşikdüzü İlçe Teşkilatından geldi. CHP Beşikdüzü İlçe Teşkilatı telefonların geri iade edilmesi yönünde bir karar alarak telefonları alan meclis üyelerine kararı bildirdiler. Meclis üyelerinin karara uymaması halinde disipline sevk edilecekleri ifade ediliyor. 

Sular Kesilecek

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünün 4 Ocak Çarşamba günü gerçekleştireceği çalışmadan dolayı Ortahisar ilçesinin 14 mahallesinde su kesintisine gidilecek.  Kavakmeydan içme suyu deposunun giriş vanasının değiştirilmesi çalışmalarından ötürü 4 Ocak Çarşamba günü 1, 2 ve 3 Nolu Erdoğdu mahalleleri ile Aydınlıkevler ve Yeşiltepe Mahallesi’nde 08.30-14.00 saatleri arasında, Soğuksu, Bahçecik ve Çamoba mahallelerinde 08.30-16.00 saatleri arasında su kesintisi gerçekleştirilecek. 

Yine aynı çalışmadan ötürü Fatih, İnönü, Gülbaharhatun, Kurtuluş, Yeni Mahalle ve Toklu mahallelerinde 09.30-13.30 saatleri arasında su kesintisine gidilecek. Yapılacak çalışmayı olabilecek en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade eden TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, “Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri önceden almalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Konak, O Davayı Kazandı

Trabzonlu sanatçı Volkan Konak'ın, 1996'de çıkardığı 'Volkankik Parçalar' albümünün adı değiştirilerek bir başka müzik şirketi tarafından yeniden piyasaya sürüldüğü gerekçesiyle açtığı dava karara bağlandı. İstanbul Fikri ve Sanai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, sanatçının avukatı "Albüm, eser işletme belgesi de alınsa müvekkilimin izni olmadan ve adı değiştirilerek piyasaya sürülemez. Fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla 50 bin lira maddi-manevi tazminatın davalı müzik şirketinden tahsilini istiyoruz" dedi.  

Mahkeme Konak'ı haklı buldu. 20 yıl önce çıkan "Volkanik Parçalar" albümünde 8 eserin bulunduğunu belirten mahkeme, bilirkişi raporu doğrultusunda her bir eser için 6 bin liradan 48 bin lira tazminat belirledi. Bunun 6 yıllık faiziyle birlikte 144 bin lira olarak müzik şirketinden tahsiline karar verildi. Albüm adının değiştirilmesinden dolayı ayrıca 10 bin lira da manevi tazminat kararı çıktı.

TTB Kınadı

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yünetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınadı.  Dışarıdan ve içeriden, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik saldırıların had safhaya çıkarıldığı 2016'yı "kara bir sayfa" olarak kapatıp, aydınlık bir geleceğe hazırlandığımız bir gecede, karanlık emellerin sahipleri yine boş durmadılar. 

Kirli emelleri için zaman ve mekan tanımaksızın kitlesel terör eylemleri gerçekleştirenlerin Dünya'nın gözbebeği İstanbul'umuzdaki bir eğlence mekanında yaptıkları katliam, bundan öncekiler gibi, belli merkezlerin, belli hedeflerine ulaşmak için kullandıkları yol ve yöntemlerden başka bir şey değildir. Amaçları ve hedefleri son Türk Devleti'nin varlığını ortadan kaldırmak olan bu kirli hesapların sahipleri, Türk halkının sergilediği birlik ve beraberlik karşısında her türlü caniliği yapabilecek katil sürüsü haline dönüşmüşlerdir. 

Ancak, dışarıda ve içerideki bu kirli hesap sahiplerinin çabalarını, milleti ile bütünlük oluşturmuş, güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti boşa çıkaracaktır. Bu büyük mücadeleyi yaparken, içimizde oluşturulmak istenen ayrımcılıklara ve farklı düşüncelerin kavgasına alet olmamamız için hepimizin çok ama çok dikkatli olması gerekmektedir. Bu düşüncelerle, menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Karaman’ın Tedavisi Sürüyor

TBMM Başkanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 29 Aralık'ta hastaneye yatırılan Kahraman, yapılan ileri tetkiklerinde hızlı ilerleyen ve rüptür (yırtılma) riski bulunan "Inflamatuor Abdominal Aort Anevrizması" teşhisiyle 30 Aralık'ta ameliyat edildi. Başarıyla gerçekleştirilen ameliyat sonrasında Kahraman'ın yoğun bakım sürecinin normal seyrinde devam ettiği belirtildi. Kahraman'ın tedavisinin sürdüğü Güven Hastanesinin Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Çetinkaya Şardan da "Sayın Kahraman'ın tıbbi bakım ve tedavisine devam edilmektedir." bilgisini aktardı.
 
Editör: TE Bilisim