Güçlü Türkiye İçin Sandığa Gidelim
 
31 Mart Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, çalışmalar kapsamında 27 Mart 2019 Çarşamba günü Çarşıbaşı ve Akçaabat'ta çalışmalarını sürdürdü. Carşıbaşı'nda Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Mümin Nuhoğlu ve Cumhur İttifakı teşkilat mensuplarıyla birlikte esnaf ve vatandaş ziyafetleri yaparak  Belediye Başkan Adayı Mümin Nuhoğlu’na destek istedi. Akşam saatlerinde Çarşıbaşı gençlik kolları tarafından düzenlenen "Gençlik Şölenine" katılan Mv. Günnar, burada bir konuşma yaparak; "Cumhur İttifakı sadece bu yerel seçimler için kurulmuş geçici bir ittifak değildir.

Temeli Yenikapı'da atılmış olan hatta daha da öncesinde, temeli 15 Temmuz hain darbe girişimini önlemek ve durdurmak için o kanlı gecede kurulmuş olan ve inşallah seçimlerden sonrada devam edecek uzun soluklu bir birlikteliktir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi Cumhur ittifakı tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan anlayışı çerçevesinde ülkemizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruma ittifakıdır" şeklinde konuştu. Çarşıbaşı programının ardından akşam programı için Akçaabat'a giden Milletvekili Günnar burada önce Yaylacık mahallesi daha sonrasında ise Sarıtaş mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Burada da oldukça kalabalık bir topluluğa hitap eden Günnar, 31 Mart yerel seçimlerinin öneminden bahsederek Büyükşehir’de Murat Zorluoğlu’na, Akçaabat’ta Osman Nuri Ekim’e destek istedi.
 
Konutkent’e Hacıalioğlu
 
Karadenizliler ve Trabzonlular Türkiye’nin dört bir yanında yönetimlere talip. Sadece Sakarya’da açıklanan Belediye Başkanlarından 4’ü Araklılı. İşte bir Araklılı hemşehrimiz de Ankara Konutkent’te muhtar adaylığına soyundu ve çok güzel bir çalışma yaptı. Konukkentlilerin çok güvendiği ve sevdiği hemşehrimiz Mustafa Hacıalioğlu, ‘Konutkenti ve oranın tüm sakinlerini çok seviyorum onlara hizmet etmekten büyük onur duyacağım. 31 Mart’ta tüm hemşehrilerimin ve konutkentlilerin desteğini bekliyorum’ dedi.
 
Yılmaz’dan Muhtarlara Plaket
 
Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinde 10 yıldır belediye başkanı olarak görev yapan Coşkun Yılmaz, ilçenin 23 mahallesinin muhtarlarını ağırladı.

1 Nisan itibari ile görevi sona erecek olan Yılmaz, ilçede muhtarlarla 10 yıl uyum içinde çalıştıklarını belirterek, “Göreve seçildiğim 2009 yılından itibaren muhtarlarımızla uyum içinde bir 10 yıl geçirdik. Mahallelerimize hizmet için beraberce mesai harcadık. Kendilerine uyum içinde geçirdiğimiz bu 10 yıl için teşekkür ediyorum. Bu 10 yıl içinde bilmeden kalp kırmışsak herkesten özür diliyorum. Benden yana hakkım varsa hepinize helal olsun sizde helal edin” dedi.
 
Bülent Saral CHP’den Meclis Üyesi Adayı
 
CHP Of Belediye Meclis Üyesi adayı Bülent Saral, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Of’ta oy patlaması yapacaklarını söyledi. 1999 Yerel Seçimleri’den sonra Of Belediye Başkanlığı’nın şu anki iktidarın elinde bulunduğunu belirten Bülent Saral, “2019 seçimlerinde bu tablo değişecek. 2004’ten bu yana Belediye Meclis Üyesi olmayan CHP’nin bu seçimde Of’ta en az 5 Meclis Üyesi çıkaracağına inanıyorum” dedi.
 
Altunbaş’tan, Seçim Öncesi Açıklama
 
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, seçim öncesi verdiği mesajda beka vurgusu yaparak istikrar çağrısı yaptı. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri’ne kısa bir süre kala, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, seçmene yönelik açılamasında beka ve istikrar çağrısında bulundu.

AK Parti Ortahisar teşkilatının seçimlere tamamen hazır olduğunu söyleyen Altunbaş, ilçeye bağlı 85 mahalledeki çalışmaları tamamladıklarını, tüm evlere ulaştıklarını söyledi. Altunbaş, açıklamasında “Ortahisar’da yaklaşık 3 ayı aşkındır sahada aktif bir şekilde yürüttüğümüz çalışmaları tamamladık. Kadın ve gençlik kollarımızın da desteğiyle, seçim koordinasyon merkezimizin hazırladığı programlar dahilinde kapı kapı dolaşıldı. Seçim günü, oylar sayılıp mühürlenene kadar çalışmalarımıza gayretle devam edeceğiz. Çünkü tüm bu sürecin en önemli yeri sandıktır” dedi.
 
Eğitim Toplantısı
 
2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Ölçme Değerlendirme Bölge İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Trabzon’da gerçekleştirildi. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş,  Artvin Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Giresun Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Ordu Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş ve Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak iştirak etti.  

Toplantıda, 2023 Vizyon Belgesi’nde ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri, E-sınav salonlarının kullanımı, TIMSS Sınavları ile ilgili hazırlıklar, izleme araştırmasına ilişkin illerimizde yürütülen çalışmalar, ölçme değerlendirme alanında yapılacak çalışmalar ile 2023 Eğitim Vizyonu’ndaki hedefler arasında yer alan okullar arası başarı farklarının azaltılması kapsamında illerdeki ölçme değerlendirme merkezlerinden daha etkin bir şekilde nasıl yararlanılabileceği ve öğretmenlerimize ölçme değerlendirme konusunda verilebilecek eğitimlerin çerçevesi görüşüldü.
 
Millet Bahçesi Başlıyor
 
Akçaabat Fatih Stadyumu’nun yerine inşa edilecek olan Millet Bahçesi TOKİ tarafından ihale edildi. 23bin 125 m2 alanda inşa edilecek Akçaabat Millet Bahçesi’nde: Millet kıraathanesi, Çocuk oyun alanları, Kareyemiş korusu, Fitness alanı ve Yeşil ve gölet alanı gibi birçok sosyal alan bulunacak.
Editör: TE Bilisim