Yeşilova’daki Çalışma
 
Trabzon Yeşilova’dan Mahmut Mazlum aradı. Mazlum TİSKİ’nin Fatih mevkiinnde Nisan ayında başlattığı 800 metrelik kanalizasyon inşaatının halen bitmediğini, kış geldiğini, yolun perişan olduğunu söyleyerek, ‘Bir an önce TİSKİ ekipleri işini bitirip yolu asfaltlasınlar ki, insanlar çamuma saplanmasınlar’ dedi.
 
CHP Tepki Koydu
 

CHP Ortahisar ilçe başkanı Ömer Hacısalihoğlu, ‘Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu sosyal medyada memurlara yayın yasağı getiremez tek tip memur istiyor. Böyle olmaz. Eğer memur suç işlerse 657 sayılı yasanın 125. maddesine göre inceleme başlatır’ dedi.
 
Yurtsever, Cora’nın Danışmanı Oldu!
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Yurtsever, AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora’nın danışmanı oldu. AK Parti’de Milletvekili Av. Salih Cora ile adeta yol arkadaşlığı yapan Tayfun Yurtsever, çok önemli görevlerde de bulundu.
 
 Partide İl gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı, Arge Başkanlığı, Eğitim Birimi Başkanlığı görevlerinde bulunan Yurtsever, ayrıca 2005 yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından düzenlenen münazara yarışmasında ikinci olan 4 kişilik Trabzon takımının içerisinde yer aldı. Sonrasında AK Parti Genel Merkez Eğitmeni seçilen Tayfun Yurtsever 2006 yılında Trabzon’un tüm ilçelerinde eğitim faaliyetleri yapan 8 kişilik ekipte görev yaptı. Yurtsever ayrıca 2007, 2009, 2011 yıllarında gerçekleştirilen seçimlerde Seçim Koordinasyon Merkezi’nde aktif olarak görev aldı.
İş hayatında da başarılı bir özgeçmişe sahip olan Yurtsever, ilk ve orta öğretimini yaptıktan sonra bir dönem Almanya’da yaşadı.
 
Almanya’da geçen 3 yılın ardından vatani görevini yapmak için tekrar Türkiye’ye dönen Yurtsever, sonrasında dış ticaret firmasında 6 yıl uzman olarak çalıştıktan sonra, kendi reklam firmasını kurdu. 10 yıl kadar kendi reklam firmasını işleten Yurtsever, ulusal bir firmada 3 yıl kadar marka sorumlusu olarak çalıştı. Yurtsever son olarak ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda Genel Sanat Yönetmenliğini yürüttü. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde eğitimini sürdüren Yurtsever, Milletvekili Salih Cora’nın danışmanlığına getirildi.
 
Köprübaşı’na Resul Demirci
 
Büyük Birlik Partisi Köprübaşı İlçe Başkanlığına Resul Demirci seçildi. 31 Mart Seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nin güzel bir şekilde temsil eden ve Köprübaşı’nda 2. Parti olarak seçimden çıkmayı sağlayan Resul Demirci görevi almanın büyük gururunu yaşadı.

Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, dava arkadaşına başarılar dileyerek, “Davamızın içeriğini amaç ve gayelerini halka anlatarak birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak Köprübaşı’nda iktidar olma yoluna çıkan kardeşimiz Demirci’yi kutluyorum” dedi.
 
Torul’un Yeni Kaymakamı Karakaş
 
Yaklaşık 3 yıl önce Torul ilçesi Kaymakamı iken kendi isteği Mardin’in Derik ilçesine atanan Hakan Kafkas’ın ardından Torul Kaymakamlığına asaleten Ömer Sait Karakaş atandı.

Terör örgütü mensuplarının makam odasına düzenledikleri saldırı ile şehit edilen Mardin’in Derik ilçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine atanan Hakan Kafkas’tan sonra bugüne kadar ilçede vekaleten Kaymakam görevlendiriliyordu. 105.dönem Kaymakamlık Kursu kura çekimlerinin ardından Torul ilçesinin yeni kaymakamı olarak Ömer Sait Karakaş atandı. Karataş’ın görevine hemen başlaması bekleniyor.
 
TESOB Beştepe’ye Gidiyor
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ve 2016 yılında Türkiye'de Yılın Ahisi seçilen Emine Coşkuner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılacak. TESOB Başkanı Metin Kara, 2016 yılında Türkiye'nin Ahisi seçilerek Trabzon esnaf ve sanatkârını gururlandıran terzi Emine Coşkuner'le birlikte Beştepe'deki resepsiyona davet edildiklerini vurgulayarak, 'Emine Coşkuner 2016 yılında Kırşehir'de düzenlenen törenlerde Cumhurbaşkanımızın elinden Yılın Ahisi ödülünü almıştı. Bu kez de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törene davet edildik' dedi.

Kara, Trabzon'un esnaf ve sanatkâr şehri olduğunu hatırlatarak, '2016 yılında terzilik yapan Emine Coşkuner'in ardından 2017 yılında kayık ustası Ali Saraç büyüğümüz Türkiye'de Yılın Ahisi seçilmişti. 2019 yılında da keşan dokumacısı Ayşe Saka kardeşimiz Türkiye'de Yılın Kalfası seçilerek hepimizi gururlandırdı. Trabzon'un esnaf ve sanatkârlarıyla her zaman gurur duyduk ve duymaya da devam edeceğiz' ifadesini kullandı.
 
Rize’de Farkındalık Oluşturuldu
 
Rize'de ARDEN Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, beynin bir grup nörolojik bozukluğunu ifade eden Cerebral Palsy hastalığına dikkati çekmek amacıyla seminer düzenledi. ARDEN Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, gerçekleştirdiği ilk etkinlikle hem velilerin, hem de eğitim camiasının takdirini topladı.

Bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen Cerebral Palsy adlı nörolojik bozukluğa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen seminere, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Handan Doğan konuşmacı olarak katıldı. Doğan, "Cerebral Palsy'li Çocuklarda Özel Eğitim ve Bütünleşme" konusunda katılımcıları detaylı bir şekilde bilgilendirdi. Seminere, özel eğitim öğretmenleri, fizyoterapistler, veliler, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ile branş öğretmenleri katıldı.
Editör: TE Bilisim