15. Asya Ombudsmanlar Birliği Genel Kurulu tarafından Türkiye, 4.5 milyar nüfus ile dünyanın en kalabalık kıtası olan Asya’da bulunan ombudsmanların oluşturduğu ve 22 ülkeden 35 üyesi bulunan Japonya, Çin, İran, Rusya, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerin üye olduğu Asya Ombudsmanlar Birliği’ne tam üyeliği oy birliğiyle kabul edildi. 

Genel Kurul’da konuşma yapan Malkoç, Asya Ombudsmanlar Birliğine teşekkür ederek, Türkiye’nin Birliğe katılmasıyla Birliğin daha da güçleneceğini ifade etti. Başdenetçi Malkoç, terör olayları ve göçmen sorununun çözümü için Dünya Ombudsmanları arasında iş birliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. 2019’da yapılacak olan Asya Ombudsmanlar Birliği 16. Genel Kurulu İstanbul’da Düzenlenecek

Trabzon Günlerinin Hamaratı

Hasan Hacıahnmetoğlu. Trabzon il kültür müdürlüğünün çalışanlarından. Hacıahmetoğlu 10 yıldan beri Trabzon günlerinde etkin. Ancak bu yıl etkinlik vakıftan Trabzon valiliğine geçince de yükü daha da arttı. Bir Trabzon’da bir Ankara’da. Zorlandı ama şu ana kadar da işini aksatmadı ve etkinliğin alt yapısını yapmak için yoğun gayret gösterdi.

Kutlu Olsun

Trabzonlu siyasetçi ve iş adamı Engin Mandıralı 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı ile ilgili yaptığı açıklamasında, ‘Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ve her zamankinden çok onu özlediğimizi söylüyorum’ dedi.

BTP’li Gençlerin Mesajı

Bağımız Türkiye Partisi’nin Gençlik kolları yönetimi 19 Mayıs’la ilgili açıklama yaptı: 
“Ulu  Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaya, anlamaya ve milli kimlik etrafında kenetlenmeye her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz şu günlerde, 19 MayısAtatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlamanın gururunu milletçe coşkuyla yaşamalıyız. 

Türk milletinin üzerine esaret gömleğinin giydirilmeye çalışıldığı, ezanı Muhammedi’nin İngiliz bayrağı altında susturulmaya çalışıldığı o günlerde, Samsun’a doğru yönelen ve içinde Mustafa KemalAtatürk'ün olduğu Bandırma vapuru yeni ve bağımsız bir Türkiye’nin temellerini atmak için yola çıkmıştı. Ulu önder Atatürk’ün bu fevkalede zor şartlar altında 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı; ümitsizliğe kapılmış milletimizin bağımsızlığı için umut ışığı olmuş, çağrısı kısa sürede karşılık bulmuş ve “Bağımsız Türkiye” ile neticelenen milli mücadelenin kıvılcımı olmuştur. 

Bu kutlu mücadele sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltme ve sürdürme görevi Ulu Önder Atatürk tarafından şu sözlerle gençlere verilmiştir.” Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” Bizde Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon Gençlik Kolları olarak Genel Başkanımız Prof.Dr. Haydar BAŞ'ın önderliğinde bu kutsal vazifeyi layıkıyla yapmaya çalışacağımızı belirtir Tüm genç arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarız.’

Ankara'da Trabzon Zirvesi

Ankara’da hem Trabzon tanıtım günleri hem de hafta sonu yapılacak Ak Parti kongresi ile ilgili olarak Trabzon’u direkt ilgilendiren buluşmalar gerçekleşiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon günlerinin kusursuz olması için elinden geleni yapıyor. Bütün Trabzon milletvekillerini yanına aldı ve TBMM’si Başkanı İsmail Karaman’a giderek, tanıtım günlerine davet etti. 

Soylu, tanıtım günlerinde her şeyin kusursuz olmasını istiyor. Bu tanıtım günlerinde Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın söylediği bir söz ise Trabzon tarihine mal olmuştu. “Trabzonlu ne zaman güleceğini ne zaman gürleyeceğini bilir..” Ankara’da Trabzon için bir başka gelişle ise Ak Parti genel kurulu. Erdoğan’ın genel başkanlığı tek aday olduğu seçimlerde MKYK da kimin yer alacağı elbette merak konusu.

Güngör'e Rakip Yok 

CHP Trabzon’da önümüzdeki yılın sonlarına doğru ilçe kongreleri tamamlanacak ve il kongresi yapılacak. Görünürde, CHP’de Turgay Güngör’e rakip yok. Güngör tek aday olarak ve ittifakla üzerinde birleşilmiş isim olarak il başkanlığına devam edecek.

Olgun İstifa Etti

Trabzon Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nurettin Olgun, okul müdürlüğü görevinden istifa etti. Olgun‘un istifası eğitim camiasında üzüntüyle karşılandı. Kuzuluk Mahallesi’nden olan Nurettin Olgun, Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü yaptığı dönemde dik duruşu ve eğitim camiasında ve çevrede dikkatleri üzerine çekmişti. Kısa zamanda örnek insan ve örnek okul yöneticisi olarak adından söz ettiren Nurettin Olgun rotasyon uygulaması nedeniyle Beşikdüzü İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü görevine atandıktan sonra da başarılı çalışmalarını sürdürdü. 40 öğrenci mevcuduyla aldığı Beşikdüzü İmam Hatip Lisesi’ni,  Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının yapılmasını da sağlayarak marka bir okula dönüştüren Nurettin Olgun, bazı sağlık sorunlarını ileri sürerek yöneticilik bayrağını devretme kararı aldığını duyurdu.

Balıkgölü Yolu Ulaşıma Açıldı

Trabzon’un Çaykara İlçesi Demirkapı mahallesinin üst kısımlarında bulunan özellikle Arap turistlerin merak edip gittiği Balıkgölü yolu ulaşıma açıldı. Kar kütleleri ile kaplı yol geçen yıllara göre daha erken açıldı. 2400 metre rakımındaki Balıkgölü bölgede tek doğal alabalık olan göl olarak biliniyor. Soğanlı dağlarında Aygır gölü, Karagöl, Sarıçiçek gölü bilinen ve turistlerin merak ederek görmeye gittikleri yerler olarak gözleniyor.                
 
Editör: TE Bilisim