Ceyhun Atıf  Kansu’nun meşhur şiirine ilham veren sözler. Şefik öğretmen 24 yaşındaydı. Necmettin öğretmen 23. Şenay Aybüke öğretmen 22. Hepsi de o kaya diplerinde açan çiğdemlere benzeyen çocuklarımız için yollara düşen, pırıl pırıl evlatlarımızdı. Devletin tayin ettiği ücra bir köydeki çocukları kendi çocuğu bilen, onu sahiplenen, onu eğitip vatanına milletine faydalı bir insan yapmak için çırpınan insanların mesleğidir öğretmenlik.
 
Türkiye, onların sarıldığı ve uğruna şehit oldukları ideale sıkı sıkı sarılmıştır ve geleceğini öğretmenlerimizin emeğiyle eğitimli, dünya ile rekabet edebilen nesiller üzerinde yükseltmeye kararlıdır. Bu vesileyle,  Başöğretmen olmak üzere bizlere, çocuklarımıza, bu ülkenin geleceğine emek veren Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik ediyor, aramızdan ayrılmış olan, şehadete ermiş olan bütün öğretmenlerimize de
Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz” dedi.
 
Vekiller Öğretmenlerini Unutmadı
 
AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora ve Muhammet Balta  24 Kasım öğretmenler günü sebebiyle yazılı açıklama yaptılar:‘Ülkemizin gelişmesi kalkınması için üstlendiği görevin yüceliğinin farkında olan, vicdanı hür, aklı hür ve bu milletin dertleriyle hemhal olan nesilleri yetiştirmek için yola çıkan kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Onları medeniyetimizin ve geleceğimizin ışığı olarak görüyoruz. Biz öğretmenlerimizin çok yorucu, meşakkatli ama bir o kadar da mukaddes bir mesleği büyük bir onurla ve hassasiyetle gerçekleştirdiğinizi biliyoruz. Bu anlamda öğretmenlerimiz baştacımızdır. Öğretmenlerimizin yaşadığı mesleki sorunların çözümünde büyük bir çaba harcamaktayız.
 
Eğitim Öğretim sistemimizin temel unsuru saydığımız öğretmenlerimizin ülkemizde en çok istihdam edildiği dönem Ak Parti İktidarları dönemidir. 2003 yılından bugüne değin 584.288 öğretmen ataması yapılmıştır. Bu rakam toplam öğretmen sayımızın 3’te 2’sine tekabül etmektedir. Bu sayede OECD ülkeleri arasında en genç öğretim kadrosuna sahip ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız. Her eğitim öğretim dönemi başında öğretmenlerimize yönelik sağladığımız hazırlık ödeneğinin yanında maaş ve ek ders ücretlerinde yapılan artışla öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında iyileştirme sağlanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemizin en ücra köşesinde görev yapan aziz ve değerli öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutlar, başta başöğretmen olarak kabul ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi sırasında veya sonrasında ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerim.’
 
Topsakal Hemşehrilerinin Yanında
 
Mehmet Topsakal…Trabzon eski Sağlık Müdürü. Sağlık Bakanlığı Müşaviri ve danışmanlarından. Bakanlıkta ve etkin. Hemşerilerinin derdine derman oluyor. Trabzon ile dertleniyor. Geçmişte AK Partiden Milletvekili aday adayı olan Topsakal 2019 yılı ile ilgili henüz bir karar vermiş değil. Vekil olsa da olmasa da hemşerilerinin yanında. Her zaman bulunduğu koltuğu dolduran ve o koltuğun gücünü hemşerileri için kullanan Topsakal Bakanlıkta da önemli bir pozisyonda hizmet vermeyi sürdürüyor.
 
Tahir Çebi’den Anneye Veda
 
Araklı Özgen Mahallesi sakinlerinden Necmiye Çebi gözyaşları arasında Araklı Küçükcami’de kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Araklılı işadamı ve iş ve siyaset dünyasının yakınen tanıdığı Tahir Çebi annesi Necmiye Çebi’yi gözyaşları arasında toprağa verdi. Araklı daki cenaze törenine Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ortahisar Belediye Başkan vekili Selahattin Çebi, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Araklı Özgen Mahallesi muhtarı Mustafa Çebi’nin de amcasının eşi olan 89 yaşında 8 çocuk annesi Necmiye Çebi Özgen Mahallesi’nde aile kabristanlığında uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Muhteşem Ekip
 
Trabzon Hizmet İş Sendikası gerçekleştirmiş olduğu 5’nci Olağan kongresi sonrası yönetim kurulu belli oldu Edinilen bilgiye göre; 93 oyla seçimi kazanan Başkan İsmail Hakkı Kaplan yönetimdeki isimlerini şöyle belirledi. Genel Sekreteri Şevket Çelik, Şube Teşkilat Başkanı Yusuf Keskin, Şube Muhasibi Mahmut Keleş, Şube Eğitim sorumlusu Sami Köse olarak belirlendi. Başkan Kaplan, “Bir ve beraber birlik içerisinde Hizmet edeceğiz. Tüm işçilerimizin sorunları ile ilgilenip çözüm üreteceğiz. Bizimle birlikte sendikada yönetim anlayışının değişeceğini de işçi kardeşlerimiz görecektir.”dedi.
 
Geleceğimizi Şekillendiriyorlar
 
MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli öğretmenler günü ile ilgili açıklama yaptı. Gedikli; “  24 Kasım öğretmenler günü, 24 Kasım 1928 tarihinde açılan millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmen kabul tarihi olan 24 Kasım günü olarak 1928 yılından beri kutlanmaktadır. Aileden sonra çocukların hayata hazırlanmasında büyük rol alan öğretmenlerimiz geleceğimizin şekillendirilmesinde en önemli etkendir. Bu yüzdendir ki öğretmenlerimiz aslında bir meslekten ödedir.
 
Nasıl ki değerli taşı ustası nadide bir mücevhere dönüştürüyorsa dünyayı yöneten insanları da geçmişte bugünde ve gelecekte geliştirecek olan bu kutsal görevi yapan tabiî ki öğretmenlerdir. Bu vesile ile başta bugünlere onun sevgisiyle geldiğimiz ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve bu kutsal mesleği yapmış olan anne babama ve de uzun yıllar fedakarca bu mesleği yapmış, yapmakta olan ayrıca bu mesleği yapmak için atamalarını bekleyen tüm öğretmemelerimize şükran ve minnet duygularımı sunarım.”
 
Belediye İçmeyin Diyor, Tiski Fatura Kesiyor
 
Vatandaşlar TİSKİ’nin uyarısına tepki gösterdi. Yaptıkları açıklamada: “Belediye anons yapıyor "Santa taş köprüden gelen su içilmez, içme sularınızı eski yöntemlerle temin ediniz" Belediye haklı milyarlar harcanıp hatlara bağlanan bu suyun arıtma tesisi yok. TİSKİ nedendir bilinmez özellikle yaz aylarında nüfusun bu bölgede yoğunluğundan kirlenen bu suya arıtma yapmamış. Aynı TİSKİ belediyenin bile "içmeyin başka amaçlarda kullanın" dediği bu sudan gelir etmek için sayısız köylünün evine adeta cebri su sayaçlarını bağlatıp para tahsil ediyor, ödemeyenlere ise cezai işlem yapıyor” denildi.
 
Uzun’a Önemli Görev
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakanlıkta ekibini kurmaya başladı. Uzun bir süredir kadro değişikliğine gitmeyen Fakıbaba, düğmeye bastı. Personel Genel Müdürü ile Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü görevinden alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Yaşar Güçlü ile Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ethem Kalın, görevlerinden alındı. Her iki isim de görevlerini vekaleten yürütüyordu. Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü'ne Hayvancılık Genel Müdürü Osman Uzun getirildi. Osman Uzun'un yerine ise henüz bir atama yapılmadı. Osman Uzun, 1960 yılında Trabzon’da doğdu. Yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.
 
Editör: TE Bilisim