Bu teknik gezide oda yöneticileri ve çalışanları ile yerel yöneticiler ve STK mensupları ile görüşecek olan Ziraat odası heyeti fındık, çay ve diğer ürünlerle ilgili olarak kapsaklı bir teknik rapor hazırlayacak. Heyet Çarşamba günü Yomra’da basınla buluşacak. Heyeti, Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Hasan Kozoğlu ağırlıyor.
 
Ünal’dan Çok Burak’a Kızdılar

 
Sebahattin Alemdar, İbrahim İskender , Efkan Sayitoğlu ve Hasan Kandaz. Trabzonspor Bursaspor maçını locada izlediler. Maç anında ve maç sonrasında paylaşımlarda bulundular. Örneğin bu ekipten Ali Haydar Gedikli Ünal Karaman’ı yerden yere vurdu. Sebahattin Alemdar, Burak’ı dışarı alan Ünal’a destek verirken Burak’ı suçladı ve ‘yetti artık’ dedi. 
 
Arsin’de Hisoğlu Doğru Adımlar Atıyor
 
Yerel yönetimler seçimleri yaklaşıyor. AK Parti’de dün itibariyle aday adaylığı başvuruları alınmaya başlandı.  Belediye Başkanlıkları için 12 Kasım’a kadar devam edecek olan başvurular öncesi Arsin Belediye Başkanlığı için Dr. Seyit Hisoğlu aday adaylığı başvurusunda bulunacağını açıklamıştı. Hisoğlu temaslarını sürdürüyor. Aday adayı olacağını açıklamadan önce partinin tüm kademesindekilerle bir araya gelerek ‘ailem benden duyacak’ düşüncesiyle partililere basın yoluyla değil de kendi ağzından aday adaylığı düşüncesini aktaran Hisoğlu, şimdiden büyük bir kesimin desteğini de almış durumda. Geçen haftaki açıklamasının ardından yüzlerce kişi Hisoğlu’na desteğini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Hisoğlu, çevresince sevilen bir isim. Siyaseten yıpranmadığı gibi uzun yıllardır da parti içerisinde aktif görev yapıyor. Süreci ‘önce teşkilat’ anlayışıyla yürütüyor. ‘Biz’ diyebilmenin en güzel örneği de budur zaten. Var olana her daim sahip çıkmak, görev verilirse de ifa etmek için tüm gayretiyle çalışmak.
 
Katipoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
 
Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden yetişen ve bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında sayısız sergiye imza atan Ursula Katipoğlu 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. Katipoğlu'nun cenazesi Kuzguncuk'tan kaldırıldıktan sonra memleketi Trabzon'da toprağa verildi.  Bir hafta önce ani bir rahatsızlık geçiren Yusuf Katipoğlu, çok kısa bir süre önce de eşi Ursula Katipoğlu ile beraber 'Birikim' adlı sergisini açmıştı.
 
Yusuf katipoğlu kimdir?
 

1941 yılında Trabzon'da doğdu. DGSA Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden 1968 yılında mezun oldu. Resim çalışmalarını bir süre eğitim kurumlarındaki görevleri ile sürdürdü. 1975'te Trabzon Devlet Güzel sanatlar Akademisi'ni kurdu. 1978'e kadar bu galerinin yöneticiliğini üstlendi. Devlet Resim Sergisi dahil yurtiçi ve yurtdışında pek çok sergiye katıldı. Ressam Ursula Katipoğlu ile evli olan sanatçı 1981 yılında eğitim kurumlarındaki görevlerini bırakarak Kuzguncuk'a yerleşti. Çalışmalarını Kuzguncuk'taki atölyesinde sürdürdü.
 
Tarım’dan Ünal Hoca’ya Destek
 
Milliyetçi hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım önceki akşam berabere biten Trabzonspor ve Bursaspor maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım Teknik Direktör Ünal Karaman’ı eleştirenlere sert çıktı. Tarım, “Türkiye’de siyasette futbolda zorlaştı çünkü herkes ikisinden de çok anlıyor, düşünebiliyor musunuz dalga dalga gelen Bursa spor ataklarına karşı, ikinci  golü düşünmekte zorlanan Trabzonspor’un değişiklikleri normal değil mi, tutsaydı büyük hoca, güzel değişiklik yaptı, tutmayınca Ünal hoca hoca değil, güldürmeyin adamı. Ofsayttan ve gece kulübünden çıkamayan Burak’la bu kadar olur. Bir şey yapmıyorsun bari takımın motivasyonunu bozma. Halen ligin en iyi santraforu olduğunu düşünüyorum fakat Trabzonspor’u  emekli oyuncuların Amerika’ya gidip gönül eğlendirdikleri COSMOS kulübüyle karıştırdı herhalde. Şimdi diyecekler ki Ünal ülkücüde onun için sahip çıkıyorsunuz. Evet, doğru fakat hem ülkücü hem de adam gibi adam olduğu içindir. Sahiplenmemiz, biz Özkan Sümer’e de destek çıktık, Sümer ülkücü müydü? Değildi ama Trabzon’un futboldaki en büyük değerlerinden biriydi. Bizdeki adalet duygusunu ancak hareketimizi bilenler bilir.”
 
Pembe Tır Of’a Geliyor
 
Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan ve kanser taramalarının yapıldığı Pembe TIR, 5-16 Kasım tarihleri arasında Of Sağlık Müdürlüğü Aile Sağlığı Merkezi önünde Of ve bölge halkına kanser taraması yapacak. Ülkemizde her yıl yaklaşık 90 bin kişi kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin ise üçte birini erken teşhis ile engellemek mümkün. Kanserle mücadelede erken teşhisin hayati önemi olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı pembe tır uygulaması ile vatandaşlar ücretsiz şekilde kanser taramasından geçiriliyor.
 
 “Trabzonspor Başaracaksa Ünal’la Başaracaktır”
 
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru  Trabzonspor Olağan Kurulu ve Trabzonspor Bursaspor maçı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Kuru, “Trabzonspor kulübü Derneğinin Olağan Genel kuruluna az bir süre kaldı.Trabzonspor’ un değerli Hocası Ünal Karaman’ a karşı gerçekçi olmayan istekler başlamıştır TÜRKAV üyesi olan Trabzonspor kongre üyeleriyle yapılacak görüşme sonucunda şu an geçici bir dönemde göreve gelmiş Yönetim Kurulunun neleri yapı neleri yapamadıklarını değerlendirerek karar vereceğiz.  Trabzonspor- Bursaspor müsabakasında spor adına söylenecek bir şey olamaz. Ünal Hocanın kararında da sahayı okumakla verdiği kararı diye bakıyoruz. Alınan sonuç yakışmamıştır. Ve Trabzonspor taraftarını üzmüştür. Hala Trabzonspor! U8n üzerinden istikbal peşinde koşanların çabalarını görmekteyiz.  Neden? Başarısızlık diye, Kamuoyu oluşturarak Trabzonspor taraftarlarını Ünal Hocanın üzerine sevk etmek istenilmektedir. Trabzonspor kongre üyesi ve Trabzon TÜRKAV olarak buradan ifade ediyoruz; Bu anlayış sahiplerinin spora ve Trabzonspor’a vereceği katkıyı düşünmek mümkün olabilir mi? HocanınTakım oyunu için vereceği kararında dabu açıklamada bulunanların ne söyleyeceği gibi saçmalıklarla bu günlere gelinmemiş midir? Trabzonspor başaracaksa Ünal’la başaracaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim