“Sayın Bakanımız Cumartesi günü Trabzon’a geldi. Of ve Çaykara kongrelerini yaptı. Ankara’ya döndü ve mecliste HDP’li Osman Baydemir’in ağzının payını verdi. Gece saat 22.00’da Spor Bakanı ve Orman Bakanını alarak Trabzon’a geldi. Akçabaat ve Sürmene kongrelerini yaptı. Valilik Belediye ziyaretleri derken Vakfıkebir’de 147 milyon TL’lik temel atma töreni. Sayın Bakanımız hem Trabzon ve bölge hem de ülke için büyük bir şans. Terörle mücadelede gelinen nokta belli. Teröristlerin başlarını kaldıramadığını sayın Bakanımızdan dinledik. Sayın Bakanımız, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla birlikte Türkiye’nin çarkını döndüren en önemli isimlerden birisi. Ona sahip çıkacağız. Destekleyeceğiz, yük olmayacağız ve güç vereceğiz.’

Bayraktar’la Buluştu

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Usta, Bölge toplantısı için İstanbul’a gitti ve Erdoğan Bayraktar’la da Kadıköy’deki ofisinde bir araya geldi. Türkiye’de 500 bin konut inşa ederek gecekondulaşmaya son veren Bakan Bayraktar’ı Trabzon’a daha sık gelmeye davet eden Usta,  aynı zamanda Türkiye siyaseti üzerine de sohbet ederek ‘2019’da Türkiye ve Trabzon seni bekliyor’ dedi.

Hizmet-İş Başkanı Van’da

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanı Hizmet-İş Sendikasının Başkanı İsmail Kaplan görev adamıdır. Sendikada aldığı görevi de en güzel şekilde yapmak için çalışıyor. Hafta sonunda konuştuk, Van’da. Başkanlar konseyi toplantısında. Muhtemelen bugün yine Büyükşehir’deki görevinde olacak. Bir koltukta iki karpuz taşıyan Kaplan ikisini de başarıyor.

Kiloların Sırrı

AK Parti il eski Başkan Yardımcısı ve Sebat sürücü kursunun sahibi Aydın Özkurt kutsal toparaklardan döndü. Köşkteki evinde hayırlı olsuna gelenleri ağırladı. Özkurt’u görenler önce şöyle bir durdu. Çünkü simsiyah bıyıklar ve ortadan bir anda kaybolan göbek. Kutsal topraklarda gezme ve ibadet Aydın Özkurt’a çok yaramış. Yaklaşık olarak 12-13 kilo veren Özkurt, hacdan kendini ruhen ve bedenen yenileyerek döndü.

Hani Ak Parti’de Kriter Vardı?

AK Parti’nin Şalpazarı’nda, Trabzon’un en başarılı İlçe Başkanı Murat Topkara’yı yeniden aday göstermesi beklenirken bir başka ismi aday göstermesine tepkiler dinmiyor. Şalpazarı’nda tüm seçimlerde oyları sürekli artırarak yüzde 73’lere çıkaran Murat Topkara, üniversite mezunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçe başkan adayları için sıraladığı bütün kriterlere tıpatıp uyuyor. Ticaretle de uğraşmayan ve sadece Partisinin başarısı ve insanlara hizmet için çalışarak bugüne kadar görev yaptığı 3 yılda Şalpazarı’nda 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran Murat Topkara’ya yapılan bu vefasızlığı içine sindiremeyen AK Partililer, 2019 Seçimleri öncesi hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler.

Birinci’nin Baba Acısı

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci’nin babası Fevzi Birinci hayatını kaybetti. Uzun süreden beri tedavi gören Birinci bugün hayatını kaybetti. Birinci’in cenazesinin ne zaman yapılacağı ise henüz açıklanmadı.

Hasret Giderdi

Çaykaralı Van Valisi Murat Zorluoğlu, 1965 yılında Özalp ilçesi Dönerdere ve Emek Mahallelerine göç eden hemşerilerini ziyaret ederek hasret giderdi. 

Özalp ilçesinde gerçekleştirdiği bir dizi toplantıların ardından beraberindekilerle birlikte 1965 yılında Çaykara´dan Özalp Dönerdere ve Emek Mahallelerine yerleşen  hemşerilerini ziyaret etti. Burada muhtarlar öncülüğünde kendisini karşılayan vatandaşlarla bir araya gelen Vali Zorluoğlu, burada yaşayan Çaykaralılarla uzun uzun sohbet etti. Mahallelerin ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Ziyaretin ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, şehir merkezine döndü. 
 
Editör: TE Bilisim