Konu ile alakalı açıklama yapan Beşikdüzü Ülkü Ocağı Başkanı Doğukan Zıp; “Gazilik, bedeli çok ağır olan bir mücadelenin hak edilmiş mükafatıdır. Bu bedelin karşılığı hiçbir maddiyat ile ölçülemez.

Hatıra olarak saklamaları adına kendilerine Köstekli Saat hediye ettik. Tebessümleri ise bizlere en büyük mükafattır. Vatanımızın ve milletimizin bekası uğruna gözünü kırpmadan canını ortaya ko  yan Kahraman Gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor kendilerine uzun ömürler diliyoruz” dedi.
 
Başkan Erener’in Hediyesi
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılının başlaması nedeniyle ilçedeki okulları ziyaret ederek, 1,2 ve 3.cü sınıf öğrencilerimize içerisinde kalem, silgi ve defterdenoluşanokul öncesi eğitim seti dağıttı. Okula yeni başlayan öğrenciler hediyeler için Belediye Başkanımız Tolga Erener’e teşekkür ederken, Belediye Başkanı Tolga Erener’de öğrencilere her zaman yanlarında olacağının sözünü verdi.
 
Belediye olarak her zaman eğitimin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Tolga Erener, “Eğitimi çok önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi ve kaliteli eğitimi almaları için seferberiz. Eğitim anlamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çalışarak okullarımızın fiziki yapısını iyileştiriyor, araç gereç ihtiyaçlarına peyzaj gibi çevre düzenlemelerine kadar ilçemizde tüm okullarımıza her yıl olduğu gibi bu yılda destek vermeye devam ediyoruz. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek çocuklarımız için ilçemizde eğitime desteklerimiz artarak devam edecek. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ilçemize hayırlı olsun” dedi.
 
Yeniden Tonya MYO’nun Hizmetinde   
 
Tonya Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barındığı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Tonya kız öğrenci yurdu yeniden açıldı.

KYK tarafından geçen yıl hizmete açılan ve öğretim yılı başında kapatılan öğrenci yurdunun yeniden hizmete açılması ilçede memnuniyetle karşılandı.  50 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun kapasitesinin artırılması için başka bir binanın kiralanması konusunda çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.
 
Geçmiş Olsun Dedi
 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Şalpazarı eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcu’yu ziyaret ederek, “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Geçirdiği enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Mehmet Muhcu’nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 
 “Sorunların nedeni Kur’an-ı Kerim’i anlamamaktır “
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Aşure Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon’un 18 ilçesinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde toplamda 20 bin paket aşure ikramı gerçekleştirilirken 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) aşure ikram programı düzenlendi.  Burada katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İslam âleminde yaşanan sorunların temel nedeninin Kur’an-ı Kerim’i anlamamaktan kaynaklandığını ifade etti. İslam âleminin Muharrem ayından çok önemli dersler çıkarması gerektiğini ifade eden Kınalı, “Kerbela olayı Muharrem ayında gerçekleşmişti. Aradan yüzyıllar geçmesine rağmen İslam coğrafyasında benzer şekilde olaylar yaşanıyor.

Büyük ızdıraplar yaşanıyor. Allah-u Teâlâ (c.c.) yarattığı kullarına reçete gönderdi. Bu dünyayı ve ahreti huzur içinde yaşamamız için bize bir rehber gönderdi. Bu da Kur-an’ı Kerim’dir. İslam âleminde yaşanan olumsuzlukların bütün sebebi Cenab-ı Allah’ın (c.c.) bize gönderdiği o büyük rehberi okuyup algılamamızdan geçmektedir. Eğer biz Kur’an-ı Kerim’i iyice anlasak hem bu dünyamızda hem ahretimizde huzurumuz olur. ‘Rehberimiz Kur-an’dır’ diyoruz ama maalesef içini akıp bakmıyoruz ki ‘ne deniyor bu insanlara’. İşte İslam âleminde bugün insanların boğaz boğaza gelmesinin temel nedeni Kur-an’ı Kerim’i yaşamamaktır. Emperyalist güçlerin oyunlarına alet olunuyor. Bu yüzden büyük acılar ızdıraplar çekiyoruz. Bu ay vesilesi ile inşaAllah Rab’bim (c.c.) bize ve bütün kullarına Kur’an-ı iyice anlamayı ve yaşamayı nasip ederde bu ızdıraplar biter” şeklinde konuştu.
 Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinde düzenlenen programla halka aşure ikramı gerçekleştirilirken diğer ilçelerde ilçe belediyeleri vasıtasıyla ikramlar gerçekleştirildi.
 
Yılın Ahisini Ziyaret Ettiler
 
Trabzon'da 2018 Yılının Ahisi seçilen Akçaabatlı kuzine soba ustası 83 yaşındaki Hakkı Aydın, Ahilik Haftası Düzenleme Komitesi üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Akçaabat Kaymakamı Osman Şenel, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ve TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu, Yılın Ahisi Hakkı Aydın'ı Darıca Mahallesi'ndeki atölyesinde ziyaret etti. Aydın'dan kuzine yapımı hakkında bilgi alan heyet üyeleri, ayrıca hediye takdim etti.
 
 ‘Gövdemizi taşın altına koymaya hazırız’
  
AK Parti Giresun İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde ülkemizde örneği az olan ürünlerin üretiminin yapıldığını kaydetti. Yatırımcıları ve üretim alanlarını ziyaret ederek  bilgi alan Şenlikoğlu, “ülkemizde üretimi az olan ancak kullanışlı ve uygun fiyatlı ürünlerin Giresun’umuzda üretilmesi bizlere ayrı bir gurur vermektedir” dedi.

Üretim konusunda yalnızca ellerini değil, gövdelerini Giresun için taşın altına koymaya hazır olduklarını söyleyen Şenlikoğlu, Üretim kapasitesini günden güne artıran Giresun 2. OSB’sinde yatırımcı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Burada görev yapan çalışanlarımıza da görevlerinde başarılar diliyoruz. Bu üretimlerin artması ve istihdam olanaklarımızın genişlemesini ve günden güne artması için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Hatta yalnızca elimizi değil, Giresun için gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim