Trabzon’da STK’ları ziyaret eden Genç, merhum Alparslan Türkeş’in kurduğu ülkücü ocakları ile birlikte merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu Alperen ocaklarını da ziyaret etti.

Ziyarette samimi bir ortam oluşurken Başkan Genç her iki derneğin başkan ve yöneticilerine Ortahisar belediyesi olarak yanınızdayız mesajını verdi. Ahmet Metin Genç’in attığı her adım Trabzon’da Cumhur ittifakına da ciddi manada katkı sağlıyor. Genç dün de Murat Zorluoğlu ve MHP İl yönetiminin yapmış olduğu Cumhur ittifakı yürüyüşüne katıldı.
 
Eline Sağlık Ayhan Hocam
 
Bölgenin sayılı Genel Cerrahlarından birisi olan Opr. Dr. Ayhan Çağılcı sabah saatlerinde başladığı ameliyatlarını akşam saatlerine kadar devam eder.

Öyle gün olur ki 10’un üzerinde bazen olağanüstü şartlarda 20 ameliyat gerçekleştirir. Özellikle Hemoraid ameliyatlarında tek geçilen isim olan Ayhan Çağılcı bu kez bir meslektaşımız Köksal Ustaoğlu’nu sağlığına kavuşturdu. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirdiği operasyonun başarılı geçtiğini söyleyen Çağılcı, ‘Köksal için yeni bir hayat başlıyor’ dedi
 
İp nerede koptu?
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’un sağ kolu, partideki en güvendiği isimlerden biri, bir dönem Trabzon CHP milletvekilliği de yapmış, Akif Hamzaçebi, partinin genel sekreterliğinden istifa etti. En son kurultayda Kılıçdaroğlu’nun(A) takımında yer alan partinin en önemli koltuğu genel sekreterlik görevine atanan Akif Hamzaçebi ani ve parti kulislerine göre sürpriz bir şekilde görevinden twitter üzerinden istifa etti. Tabi, bu istifa haberi elbette Trabzon’u da hareketlendirdi.. Hamzaçebi’nin istifasında iki gerekçe var.

İşte o gerekçe: Parti Meclisinde oylansa tek bir oy alacak olan(o da genel başkanın oyu) Fatih Bucak’ın Siverek adayı yapılması, Maltepe’de bütün aday adaylarının karşısında mutabakata varıp “O olmasın hangimiz olsa olur.”  dediği Ali Kılıç’ın aday gösterilmesi üzerine Akif Hamzaçebi MYK’dan istifa etti. Aslında İp 2 yıldır İstanbul Büyükşehir adaylığına hazırlanan Akif Hamzaçebi konusunda Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun duyarsızlığında kopmuştu ve yün teli ile tutuyordu. Hamzaçebi’nin istifası elbette Trabzon CHP’de de şok etkisi yarattı.. CHP’nin Trabzon örgütlerinin Ankara genel merkezdeki uğradığı ilk kapı olan genel sekreterlik görevinden Hamzaçebi’nin ayrılması ile Trabzon örgütlerinin de etkinliği sekteye uğrayacak gibi.
 
Kaşüstü’ne Uygur
 
Muhtarlık seçiminin en zorlu ve çekişmeli geçeceği merkezlerden birisi de Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesi, Yüksek nüfus oranı ile birlikte Kaşüstü tecrübe ve bilgi birikimin gerektiriyor.

Yomra Kaşüstü mahallesi muhtar adayı Murteza Uygur da  Kaşüstü’nde oturan vatandaşların talepleri üzerine adaylığını açıkladı. Emekli olan ve muhtarlık için tüm birikimini harcamaya hazır olan Murteza Uygur’a başarı diliyor. Ve Kaşüstüne güzel hizmet verebilecek kapasitede olduğunu da hatırlatıyoruz.
 
BBP’nin Trabzon Adayı Yazıcı
 
Büyük Birlik Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı. İl Başkanı Yahya Aksu açıklamasında Mehmet Yazıcı’nın aday olarak açıkladıklarını ifade etti.

Aksu, “Büyük Birlik Partisi Trabzon İl yönetimi olarak yaptığımız istişare toplantıları neticesinde Büyük Birlik Partisi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız Sayın Mehmet Yazıcı olmuştur. Şehrine hizmet aşkı ile çıktığı bu kutlu yolda kendisine başarılar diliyor, siz kıymetli vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.
 
Ülkü Ocakları’ndan Çevik’e Ziyaret
 
Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Bostan ve yönetim kurulu üyeleri İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik'i ziyaret etti.  Trabzon Ülkü Ocakları kurum ziyaretlerine devam ediyor.

Kurum ziyaretleri kapsamında Emniyet Müdürü Çevik'i ziyaret eden Bostan ve yönetimi Türk gençliğin sorunlarından ve projelerinden bahsetti. Bostan '' Gayemiz tertemiz bir gençlik inşa etmektir '' dedi. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Çevik Bostan'a teşekkür etti. Ziyaret sonunda Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan Çevik'e Ziya Gökalp'in Türk Töresi kitabını hediye etti.
 
Cami Cemaatinden Hocalara Jest
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesinde güzel bir gelenek var. Bölge esnafı her Cuma, sabah namazında Emriye Hatun Camiinde buluşuyor.

Sabah namazını kıldıktan sonra da hep birlikte cami lokalinde kahvaltı yapılıyor. Bu haftaki buluşmaya İl Müftüsü Osman Aydın’da katıldı. Esnaf, cami imamlarına jest yaparak Cuma buluşmalarında ki emekleri için teşekkür plaketi verdiler.
 
Nede Olsa Şoförlükten Yetişme
 
AK Parti’nin dün meydan da yürüyüşü vardı. Büyükşehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu ile İl başkanı Haydar Revi, ilçe belediye başkan adayları ve ilçe başkanları da yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşte en dikkat çekici ayrıntı da Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe oldu. Yürüyüşte dağıtılan kırmızı gülleri ilçe başkanı Altıntepe dolmuş şoförlerine takdim etti. Altıntepe, dolmuşçuluğun kendisi için ayrı bir anısı olduğunu dile getirerek, “Benim ilk meslek hayatım dolmuşçuluktu. Balta burun Ford Minibüs ile Akçaabat-Trabzon arasında çok yolcu taşıdım. Şoförleri de ayrı severim. Allah onlara kazasız belasız yolculuk nasip etsin” dedi.

Editör: TE Bilisim