Önceki akşam TTSO Kadın girişimcilerin Başkanı olarak TTSO’nun Zorlu grand otel’deki iftarına katılan Ulusoy geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Nazar değmez inşallah diyoruz.

 ‘Deri değil kurban topladık’

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un babası, Köprübaşı Kızılay Başkanı iken görevden alınan Aslan Aksoy dün aradı. ‘Kızılay kıyımı’ haberiyle ilgili açıklama yaptı: ‘Haberde bizim deri topladığımız yazıldı. 

Biz Kurban topladık. Her biri 850 TL’den olmak üzere 93 kurban toplayarak Türkiye’de ilçeler arasında  birinci olduk. Sonra da böyle bir muamemeleye tabi tutulduk. Makamlar kimseye baki değildir. Genel Başkana söyleyeceğim söz budur.’

Taşerona kadro ne zaman verilecek?

Türkiye 5 yıla yakın süredir taşeron işçilere verilecek kadroyu tartışıyor. 

Seçim süreçlerinde gündeme gelen sonrasında askıya alınan taşeron meselesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapılan açıklama ile taşeron işçilere kadro verilmesi için iki alternatifin hazırlandığı ve bu konunun bakanlar kurulunda görüşülerek taşerona kadro verilmesi için uygun bulunan yolun seçileceği ve seçilen yola göre çalışmaların yapılacağı açıklandı.

Peki taşeron işçiler için belirlenen iki alternatif yol nedir? Bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi  Bakan Faruk Özlü 2 alternatif yol hakkında herhangi bir bilgi vermedi.Bakanlar kurulu görüşmesinde taşeron işçilerine kadro verilmesi konusu görüşülecek ve belirlenmiş olan 2 alternatif yoldan uygun olanı seçilerek taşerona kadro için çalışmalar yapılacak.

Öğretmenlere İyi Haber Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin Ramazan Bayramı izinleriyle ilgili açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı açıklandı. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın onayıyla öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacaklar." ifadesine yer verildi.
 
Hamsiköy Rahatladı

Çoruh EDAŞ, Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy’ün 30 yıllık şebekesini yeniledi.Hamsiköy köyünde elektrik hatlarında iyileştirme çalışmaları kapsamında mevcut hatların ve sokak armatürlerinin de yenilendiğini belirten Çoruh Edaş Yatırım Grup Yöneticiliği, şu açıklamayı yaptı:

“Hamsiköy Köyü mevcut merkez trafosundan enerji alıyordu. Dere Mahallesi (balık çiftliği yanı), Sırt Mahalle ve eski Hamsiköy karayolu üzerinde yeni yapılan turizm tesislerinin artan enerji ihtiyaçlarını karşılamak, kısmi olarak tarihi Hamsikoy merkezi ile Gümüşhane istikametinde devam eden yol güzergahında yol aydınlatması yapabilmek adına yürütmüş olduğumuz çalışmalarımızı tamamladık. Çalışmalarımız kapsamında 140 adet AG direği, 1 adet trafo direği, 29 adet müşterek enerji direği ve 50 adet armatür bölge halkımızın hizmetine sunulmuştur.”
 
Eyupoğlu’ndan Fındık Mesajı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Fındıkta Örnek Uygulamalar Teknik Gezisi” Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü yerleşkesine Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarım işleri şube Müdürü Yakup Seymen ve Fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için düzenlenen Budama, gübreleme ve ilaçlama kursuna katılan 80 çiftçinin katılımı ile gerçekleştirildi.Seksen çiftçiden 14 ü bayan olan çiftçilere fındıkta yeni dikim sistemleri,küllenme hastalığında biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri anlatıldı. Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu:
 
‘’Birlikte Akçaabat’ı fındık üretiminde yapacak olduğumuz çalışmalar ile Trabzon da birinci sıraya getirelim.Bu geziyi düzenlemede bizlerle işbirliği yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi başkanı Fatih Erol’a ve ekibine desteklerinden ötürü teşekkür ederim.’’ dedi.

Öztürk Genel Merkezde

‘Her yönüyle Trabzon platformu Başkanı Köksal Öztürk Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Önce bakanlıkta Trabzon’un meselelerine ilişkin görüşmeler yapan Öztürk ardından da AK Parti Genel Merkezine geçerek orada Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığına seçilen Hüseyin Özbakır’la bir araya geldi. Özbakır’ı yeni görevinden dolayı tebrik eden Köksal Öztürk, meclis dışındaki ziyaretlerini de tamamlayarak İstanbul’a döndü. 

 
Editör: TE Bilisim