KTÜ Eczacılık fakültesinden mezun olan 5 öğrenci  ile arkadaşlarına iftar yemeği  verdi.

Öğrencilerden birisi Mardin diğeri de Batman’a uğurlandı.

Uslu kardeşliği, birlik ve beraberliği anlattı.
Bizden de tecrübelerimizi aktarmamızı istedi.
Bizde ‘Fark yaratın, çok çalışın ve cesur olun’ dedik. 

Belediyenin haberi var mı?

Trabzon merkez ve sahil şeridinde olduğu kadar ilçelerde de başı boş köpeklerin yanı sıra köpek gezdirenler vatandaşın korkulu rüyası oldu.

Bazı kişiler vatandaşları rahatsız ediyor. Köpekleri vatandaşların üzerine salarak büyük bir korku yaşamalarına neden oluyor. Her an nereden çıkacağı belli olmayan başı boş köpeklerin yanı sıra özellikle akşamları sahilde vatandaşların önüne çıkan köpekler korkuya neden oluyor.

Belediye ve emniyet görevlilerinin akşamları sahilde bu tür gezinti yapan sahipli ve sahipsiz köpeklere izin vermemesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar “çocuklarımızla sahilde gezemiyoruz.

Eline bir köpek alan sahile çıkıyor. Bu köpeklerin aşıları var mı diye soran da yok. Bunları gördüğümüz yerde yolumuzu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bazı köpekler kendi aralarında kavga ettiriliyor ve aileler için büyük panik oluyor. Bu soruna bir an önce çözüm bulunması gerekir” şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.

5 Ayda 20 Milyon

Gümüşhane'den yılın ilk 5 ayında 20 milyon 635 bin 378 dolarlık madencilik ürünleri ihraç edildi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Gümüşhane'den Ocak-Mayıs 2017 döneminde 16 bin 87 ton madencilik ürününü ihraç etti. Madencilik ürünü ihracatı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 187 artarken elde edilen gelir miktarı 20 milyon 635 bin 378 dolar olarak gerçekleşti.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Gümüşhane'nin, maden ürünleri işletmeciliğiyle ön planda olduğunu söyledi. Kentte 13. yüzyılda dahi gümüş madenlerinin işletildiğini dile getiren Gürdoğan, Gümüşhane'nin, 2017 yılında madencilik ürünleri ihracatı ile atağa kalkarak, yüzde 187 gibi yüksek oranlı bir ihracat artışına ulaştığına dikkati çekti.

Katar Ne Yalnız Ne De Sahipsiz

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih Cora, Katar’ın Arap Ülkeleri tarafından haksız yere yalnızlaştırılmaya çalışıldığını belirtti.

Cora “Özellikle Hamas ve İhvan hareketine yapmış olduğu destekten dolayı Katar’ı terör örgütlerine destekle suçlayıp, sözde Amerika’ya, İsrail’e şirin gözükmeye çalışıp bir taraftan da Arap ülkelerinin bulunduğu coğrafyada, zamansız bir hamleyle bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yol açan bir tavır ortaya konulmaktadır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sonuna kadar Katar’ın yanında olduğunu belirten Cora: “Geçmişte ilişkilerimizin gereğini yapmaktayız. Türkiye müttefiklerini hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Genel politikamız haksızlığa karşı bir duruştur.” Dedi.

Arsin’den Teşekkür Var

Trabzon’un Arsin ilçesinde her yıl yaşanan trafik sıkıntısı ortadan kaldırıldı. İlçe Merkezi Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve Emniyet müdürü Murat Erkılıç’ın kararlılığı ile tek şeride dönüştürüldü ve sorunlar da ortadan kalktı. Arsin’in sevilen esnaflarından Cemal Gürsoy hem Başkan Şen’e hem de Erkılıç’a teşekkür etti.

Deniz Seki’ye Ateş Püskürdü

‘Uyuşturucu Ticareti yapmak’ suçundan hüküm giyen ve 2,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 5 Haziran'da tahliye olan Deniz Seki için yapılan kutlamalara büyük tepki var. Gazetemizi arayan Ertan Küçükbekir isimli okuyucumuz tepkisini şöyle dile getirdi, “Zehir taciri, gençlerimizin ölümüne neden olan, hayatlarını söndüren bu insanın PKK’dan ve ya hain FETÖ’cüden ne farkı var.

Doğudan gelen şehit haberlerinin önüne geçecek kadar bu kadının medyada yer alması Türk basınına yakışıyor mu? Uyuşturucu kaçaksısı, genlerimizi öldüren bu şahıs, 15 Temmuz’da konser teklifini kabul etmemiş. Akıl alır gibi değil. Kadın sen hangi yüzle toplumun karşısına çıkıyorsun.

Bu kadını destekleyen kişiler gençlerin zehirlenmesine, köşe başlarında ölmesine neden olan bu uyuşturucu tedarikçilerine nasıl destek verirsininiz. Bu normal bir şey mi aklımız almıyor. Sanatçıya desteğimiz her zaman var fakat böyle bir insan sanatçı olamaz” ifadelerini kullandı. 

O Akademisyen Uzaklaştırıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) 5 Haziran’da yapılan LİSTENİNG sınav sorularının çalınmasının ardından bir akademisyenin üyesinin açığa alındığı öğrenildi. Sınava giren öğrencilerin şikayetçi olduğu sınav soruların çalınmasına KTÜ yönteminin soruşturma açtığı bilgisine ulaşıldı. 
 
Yabancı Diller Yüksek Okulunda meydana gelen soru hırsızlığı sonrası 5 Haziran öğleden sonra oturumunda sınava giren öğrencilerin mağdur olduğu öğrenildi. 

Trabzon Bölgenin Lideri

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan “2016 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” listesinde Trabzon ilinin gurur tablosu olan 8 firma yer aldı. Tüm Karadeniz Bölgesi illerinden İlk 1000 ihracatçı listesinde en fazla ihracatçı sayısı ile Trabzon ili bölgenin lideri oldu.  Listeye Trabzon’daki Oltan Gıda’yı geçtiğimiz yıllardan satın alan ve bir İtalyan firması olan Ferrero 13. sıradan girdi. Bu firmayı listede çeşitli sıralarda yer bulan Özgün Gıda, Arslantürk Tarım Ürünleri, Kalyoncu Nakliyat, Sabırlar Fındık, Asya Gıda, Ekin Gıda ve Hekimoğlu Döküm Sanayii izledi. 
 
Editör: TE Bilisim