İbrahim Uista cenaze merasiminde hazır bulundu. Merhume’nin cenazesi dün Dilek köyü camiinden son yolculuğuna uğurlandı.  
Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. 

Külünk Konferansa Geliyor

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Danışma Kurulu Başkanı ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili Türkiye’nin Abisi Metin Kulünk Salı günü 18.00 Hamamızade İhsan bey kültür merkezinde Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa ile ilgili konferansa katılacak.
 
Karadeniz gençlik kulüpleri federasyonu KTÜ öğrenci konseyi ve Genç Memursen beraber organize ettikleri bu konferansa Trabzonun davasına inanmış kardeşlerimizi önemli açıklamalarda bulunacak. TC Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi yanında olan Metin Külünk önemli açıklamalar yapcak.

Birlik Beraberlik Adımları

2016 yılına damga vuran olaylardan bir tanesi de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimi oldu. Mayıs ayında yapılan seçimlerde istifa sonucu 5 oy az alan Yusuf Turgut, Tekin Atay’a karşı(Yönetim 5-4) başkanlık koltuğuna oturmuştu. Yapılan itirazlar sonrası Yusuf Turgut cemiyetin mahkemelik olmaması için tekrar sandık kurulsun seçim oldun diyerek seçim kararı aldı. Eylül ayında tekrar seçim yapıldı. Yusuf Turgut eylül ayındaki seçimde 116 alarak tekrar başkan seçildi. Hem kendisi rahat etti hem de cemiyet tartışmaları son buldu. Seçim sonrası Başkan Turgut kimseye cephe almadı. Bu cemiyetin her üyesi bizim ağabeyimizdir, dostumuzdur, kardeşimizdir dedi işe koyuldu. Kısa sürede önemli işler yaptı. En küçük değişikliklerden köklü değişikliklere kadar imzasını attı. 

Vekillerin Performansı

Trabzon Kuzey Ekpres Gezetesi 23.yaş gününü kutladı. Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen kutlama programına Trabzon Milletvekilleri Muhamet Balta, Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu da iştirak etti. AK Parti’nin 3 vekili de tek tek masaları dolaştılar. Vatkandaşa dokundular ve ardından da eğlence bölümüne geçilirken salondan ayrıldılar. Muhammet Balta Ankara’ya Meclis nöbetine döndü. Ayşe Sula Köseoğlu birkaç gün daha Trabzon’da kalacağını söylerken, Günnar’da Ankara ile sürekli irtibat halinde olacak ve Trabzon’da seçmenlerini gezecek.

Sorun Sürücülerin Dikkatsizliğinde

Gazetemizi arayan bir okuyucumuz Muhammet Memiş, son dönemde Trabzon’da meydana gelen kazalarla ilgili görüşlerini bizimle paylaştı. Memiş; “Sürücüler hız limitine, trafik kurallarına uymuyor. Trafiğe çıkıyorlar ama levhaların anlamını bilmiyorlar. Kırmızı ışığa dikkat etmiyorlar, yayanın yaşama hakkını elinden alıyorlar. Trafik kuralları konusunda araç sürücüleri uyarılmalı ve belli yaptırımları olmalı. Yolcu yetiştirme kaygısı taşıyan dolmuş sürücülerimize trafikte daha çok görev düşüyor daha dikkatli olmalılar. Her geçen gün sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklanan kazalar meydana geliyor. Burada bulunan kavşaklar Avrupa Ülkelerinde olsa hiçbir sorun çıkmaz. Sorun kavşaklarda ya da yolda değil. Sorun sürücülerin dikkat etmemesinde. Bizde bir gün bir sürücünün ihlalinden kaynaklanan bir kazanın kurbanı olabiliriz. Bu konuda bize de, sürücülere de, yetkililere de çok görev düşüyor” dedi. 

Atamalar Ne Zaman Yapılacak?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon’da üç ilçede ilçe başkanı atamasının yapılmamasıyla ilgili belirsizlik sürüyor. Akçaabat, Çarşıbaşı ve Şalpazarı’nda ilçe başkanlarının görevlerinden alınmalarının ardından bu ilçelere yeni ilçe başkanı atanmazken parti binalarının kapılarına adeta kilit vuruldu. Her üç ilçede de partililerin genel anlamda parti ilçe başkanlıklarıyla ilişkileri koparken bu ilçelerle ilgili MHP Trabzon İl Başkanlığının herhangi bir tasarrufta bulunup bulunmayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, “O ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız neticelendiğinde ilçe başkanları atanacaktır.” dedi.

Trabzon Büyük Bir Değerini Daha Kaybetti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcılarından Arif Korkmaz'ın babası Emekli Müftülerimizden Raif Korkmaz (82) , Ankara'daki evinde Hakk'a yürüdü. Merhum Korkmaz’ın cenazesi, bugün öğle namazın müteakip Trabzon İskender Paşa Camii'nde cenaze namazı kılınacak.
Ardından ikindi namazının ardından Çaykara Ataköy'de kılınacak cenaze namazını müteakiben Ataköy'deki aile mezarlığında toprağa verilecek. Merhum Raif Kokmaz’a (82) Allah'tan rahmet, ailesine, eş, dost, hısım, akraba ve yakınlarına ve tüm camiaya sabır ve metanet diliyoruz.

 
Editör: TE Bilisim