Yavuz selim sahasında 5 bin kişilik bir iftar yemeği veren Usta, bir akşam sonra da kendi hemşehrileri Sürmenelilerle bir araya geldi. Özel ısıtmalı menü sunan Başkan Usta, hem Bakan Soylu’nun takdirini kazandı hemde uzun zamandan beri Trabzon’da yapmayı planladığı programda hemşehrileri ile buluşup dört dörtlük bir şekilde programı gerçekleştirerek İstanbul’a döndü. 

Arsin Heyetinin Mutluluğu

Trabzon’un hasretle beklediği 2 mega projede sona yaklaşıldı. Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi için aylardır beklenen Kıyı Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanunun tasarı TBMM, Bilim, Sanayi Enerji, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’ndan geçti. AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Trabzon Milletvekili Salih Cora komisyon toplantılarına katılarak projelere sahip çıktı ve sadece Trabzon’da uygulamak şartıyla komisyondan onay aldı. Yatırım adası hem Trabzon’un hem de ilçenin işsizliğinin panzehiri olacak. Trabzon milletvekili Salih Cora’nın yatırım adasının komisyondan geçmesini müjdelemesi üzerine Cuma günü Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu, İlçe Başkanı Tolga Şengül, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Sait Gürsoy, Metin Yılmaz ve Zeki Sarıalioğlu Bakan Süleyan Soylu’ya yatırım adası ile ilgili teşekkür ettiler. Bakan Soylu yatırım adası ile çok yakından ilgilendi. Cora’yı adeta orada nöbete bıraktı.

Cuma günü Arsin heyeti son derece mutlu idi. Yavuz Selim stadındaki iftara katıldılar. İftardan sonra ise bu kez cephaneliğe çıktı ve orada MÜSİAD’ın verdiği iftar programında bulundular. İftar programının ardından cephaneliğe çıktılar. Bir masada Milletvekili Muhammet Balta ile birlikte Ayşe Sula Köseoğlu ve Arsin heyeti. Ki, Başkan Şen, hem Arsin sahili hem de yatırım adası ile ilgili Trabzon milletvekillerine de tek, tek teşekkür etti.  Ayrıca Muhammet Balta’nın Arsinspor’a özel ilgi ve katkısı da yine Başkan Şen’i mutlu etti.

Bir tarafta Cephaneliği tam bir turizm merkezi yapan Ahmet Sarı, Celil Hekimoğlu ve arkadaşları, bir tarafta TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ve güzel bir ekip. Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Ali Kaan akşam uçağı ile İstanbul’a MÜSİAD kongresine gittiler. Balta ise geç saatlere kadar oturdu. Muhammet Balta’nın telefonu susmadı. Trabzon’da bireysel talepler ile yakınan ilgilenen vekillerden olan Balta, Başhekimleri arıyor ve vatandaşların derdine de derman olmaya çalışıyor. Bu arada Danışmanı Oğuz’un da işini eksiksiz yaptığını not edelim.

Yeni Genel Başkan Kaan Oldu

MÜSİAD'ın 24. Olağan Genel Kurulu'nda Trabzonlu Abdurrahman Kaan Genel Başkan oldu. Genel kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Hollanda, Japonya, İran ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 23 ülkeden başkonsolos, ticaret ateşesi ve konsolos yardımcısı düzeyinde 27 temsilci katıldı.

Kurulda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Abdurrahman Kaan ve Nail Olpak birer konuşma yaptı.

MTA’ya Kim Geliyor?

Trabzon MTA Bölge Müdürlüğü koltuğu boş. Kuşkusuz birçok isim oraya talip. Son aldığımz bilglere göre bu koltuk için milletvekili aday adaylarından Semih Peker’de karar kılınmış. Atamananın en kısa sürede yapılması bekleniyor.

Eski Bakan da Maça Geldi

Terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrasında ismi günlerce kamuoyunda tartışılan ve kısa bir süre sonra görevden de alınan yerine Süleyman Soylu’nun getirildiği İçişleri eski Bakanı Efkan Ala Trabzon’daydı. Ala ve beraberindekiler Trabzon’a Trabzonspor Bursaspor maçı için gelmişti. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve Milletvekili Salih Cora da Ala ve beraberindekileri dün kaldıkları otelde ziyaret etti.  

Şahin’in Kıyı Yorumu

Trabzon’da yatırım adası ve şehir hastanesi için kıyı kanununda yapılan değişimlere tepki geldi. Geçtiğimiz gün Milletvekili Salih Cora’nın TBMM’de komisyondan geçirmek için uzun uğraşlar verdiği tasarıyla alakalı CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin ilginç bir yaklaşımda bulundu. Şahin şunları söyledi: “Kıyı koruma kanununda değişiklik yapılmasına dair teklifi TBMM sanayi ve teknoloji komisyonundan geçmiş. Hadi hayırlısı  Tarım arazileri, ormanlar, yaylalar, dere'lerden sonra kıyı'larda artık yağmalanacak.” 

Trabzon’un Payı Düştü  

Trabzon Büyük şehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: “Bu şehir 4.685 kilometre kare alan üzerinde kurulu ve toplam nüfusu 777.000’dir. Biz 76 Km. uzaklıkta Çaykara, Merkeze 40 km. uzaklıkta Düzköy, 30 Km. uzaklıkta Maçka ilçemize, 55 Km uzaklıkta Hayrat, 68 Km. uzaklıkta Şalpazarı ilçemize hizmet getiriyoruz. Bu ülkenin en fazla yol ağına sahip vilayetiyiz. İl Bank’tan aldığımız kişi başına paylar düştü. Her yıl Erzurum’dan eski parayla 125 Trilyon Lira daha düşük para alıyoruz. Bunun kanuni düzenlemesi için bu hafta tüm vekiller ile bir araya geleceğim. Herkesi bu şehre sahip çıkmaya davet edeceğim” diyor.
 
 
Editör: TE Bilisim