Hamit Sarı’dan Ziyaret

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun Trabzonlu Yönetim kurulu üyesi hemşehrimiz, kardeşimiz Hamit Sarı Trabzon’da. Dün Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ziyaret eden Sarı, Sayın Valimiz ile güzel bir sohbet yaptı. Sarı, ‘Sayın Valim kentle örtüşmüş bir isim’ dedi. Daha sonra dostlarını ziyaret eden Sarı, Trabzon kıymalısını merkezinde yedi. Sarı, aile ziyaretlerinden sonra bugün Trabzon’dan ayrılacak.

Zağnos’un Stresi Tansiyon Yaptı

Trabzon’un Başarılı iş adamlarından Zağnosspor’un Hentbol takımının başkanı Aziz Baş, takımın zorlu Avrupa kupası maçları sebebiyle yüksek tansiyona bağlı rahatsızlık sebebiyle 3 gün Karadeniz hastanesinde tedavi görüyor. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Çavuşoğlu İyi 

Meslektaşımızdan Osman Çavuşoğlu geçirdiği rahatsızlık sebebiyle tedavi görüyor. Çavuğlu’nun geleni gideni bir hayli fazla. Son ziyaretçileri Recep Ergenç ve Hasan Kamber’di. Ziyaretçileri yüreklere su serpen açıklama yaparak: ‘Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavisini evinde sürdüren Osman Cavusoğlu'nu iyi bulduk. Kolonoskopi mi? Korkulacak bir durum olmadığını gösteriyor. Geçmiş olsun Osman’

AKV’de Eğitim Konusu Masada

Trabzon’da sosyo-kültürel ve manevi faaliyetler kapsamında en hareketli derneklerden biri olan Araştırma Kültür Vakfı (AKV) Trabzon Şubesi bu Cuma günü, Türkiye’nin en fazla tartışılan konuları arasında yer alan eğitim meselesini gündeme aldı. Bu Cuma günü gerçekleştirilecek olan konferansa konuşmacı olarak Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Zekeriya Abanozoğlu katılacak. Türkiye’nin en başarılı liseleri arasında yer alan Trabzon sosyal Bilimler Lisesi müdürü Abanozoğlu’nun mesajları merak ediliyor. Bu arada Abanozoğlu’nun babası geçtiğimiz hafta vefat etmişti, tekrardan Allah’tan rahmet diliyoruz. ‘’İnsan inşası sürecinde eğitim sistemimizdeki arayışlar konulu konferansın başlama saati Cuma 19.00. 

Erdöl’den 2 Önemli Uyarı

Trabzon eski milletvekili Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl helal ilaç ve tıbbi cihaz konularında önemli uyarılarda bulundu. Erdöl, ‘’Türkiye bir an önce kendi alternatiflerini geliştirmeli’’ dedi. Erdöl’ün açıklaması: 

‘’Ülkemizde, yoğun bir şekilde batılı ülkelerde üretilen jelatin kullanılmaktadır ve bu ürünün ana kaynakları içerisinde, ekonomik ve teknik bazı avantajları nedeniyle ağırlıklı olarak domuz deri ve kemikleri yer almaktadır. Aynı şekilde, bazı ilaçların elde edilmesinde alkolün kullanılması, insan vücudunda üçüncü derece yanıklarda domuz derisinin nakledilmesi gibi uygulamalar sorgulanması gereken olgulardır. Bu örnekleri artırabiliriz. Helal olmayan katkılar içeren ilaç ve tıbbi cihazların, Müslümanlarca tüketilmesi endişe verici olup, bu durum genlerimizi, geleneklerimizi, inancımızı tehdit etmektedir. Bu hayati meseleyi zaruret kavramıyla geçiştirmemeli ve bir an önce 'helal ilaç-helal tıbbi malzeme' konusunda kendi alternatiflerimizi geliştirmeliyiz."

Ekmek israfını nasıl önleriz?

Vakfıkebir Ekmeği Fırıncılar Derneği Başkanı Davut Kutoğlu, ekmek israfının önüne geçmek için Vakfıkebir ekmeği tavsiyesinde bulundu. Kutoğlu, "Vakfıkebir ekmeği, kesinlikle israfa yol açmayan bir ekmektir. Vakfıkebir ekmeği, bayatladığında da yenilebilen bir ekmektir. Bu ekmekte deforme, küflenme ve ufalanma olmaz. Aynı zamanda bayatladığından sonra da değerlendirilebilen bir ekmektir. Onun için Vakfıkebir ekmeği tüketenler, çok şanslı. 200 gram bile ekmek israf edilebiliyorsa bunu konuşmak da içler acısıdır. Ne olursa olsun bence halk, bilinçlenmeli bu konuda" diye konuştu. 
Bu arada Vakfıkebir ilçesinde her yıl temmuz ayının son haftasında, belirlenen günlerde, ün kazanan taş fırın ekmeğinin tanıtımı kapsamında da festival düzenleniyor.

Hasan Saka..

Dün Trabzon Gazeteciler cemiyetinde yeni bir siyasetçiyi tanıdık. Hasan Saka. Trabzon İyi Parti il Başkanı. Hitabeti iyi. Dağarcığı çok güçlü, örneklemeleri fevkalede. Ve yakışıklı. 4 eğilimi de bünyesinde taşıyan birisi. Aynı zaman da Lider. Etrafında kurucu ve ilçe başkanları varken onlar tek söz söylemediler. Bir saate yakın o başladı, o bitirdi. Trabzon’a Hayırlı olsun.
 
Editör: TE Bilisim