Ustaoğlu, "Geleceğin güçlü Türkiye’sinin temellerinin atılmasında en kritik görevde bulunan, yarınlarımızın teminatı yavrularımızın; zihnen ve bedenen en sağlıklı şekilde yetişebilmesini amaç edinen öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızın tüm cefakâr mensuplarına, övgülerimiz az, haklarını teslim çabalarımız kifayetsiz kalacaktır. 
 
Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in, Yüce Allah’ın “Oku!” emri ile nazil olmaya başlaması, dinimizde öğrenmeye ve öğretmeye verilen önemi açıkça ortaya koymaktadır. Bu anlamda, kutsallığı tartışılmayacak öğretmenlik mesleği; hem inancımızın yeni kuşaklara doğru ve eksiksiz aktarılmasında, hem kültür ve medeniyetimizin sonsuza kadar yaşatılmasında, hem de ilim ve irfanın çağın gerektirdiği şekilde öğretilmesinde kritik önem taşımaktadır.  Tüm bu sürece, aziz milletimize vatanımızın dört bir köşesinde hizmet ederek hayat ve yön veren öğretmenlerimiz, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarını hazırlarken, inanıyorum ki; çocuklarımıza her daim sevgi diliyle, engin hoşgörüyle ve fedakârlıkla yaklaşacaktır. Bu sayede toplumumuz; hayatın her alanında başarılı, özgür düşünen ve karar verebilen, yeniliğe açık, özgüveni yüksek, millî ve manevî değerleri oturmuş, demokrasiye bağlı bireylerden oluşacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş her bir öğretmenimizi rahmetle anıyor, halen görev ifa eden eğitim neferlerimize ise sağlık ve başarı diliyorum." Dedi.
 
 “İlerleme öğretmenler sayesinde mümkündür”
 

İYİ Parti Trabzon il Başkanı Azmi Kuvvetli 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Kuvvetli, “ Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek ulusların medeniyet yolundaki yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir. Eğitimsiz ve öğretmensiz toplumların ‘ulus’ olamayacağı gerçeğinden hareketle, insanlığın her çağda, her türlü bilgisizlikten kurtularak, bilim yolunda ilerleyebilmesi de ancak öğretmenler sayesinde mümkün olabilmiştir.Eğitim kalitesinin olmazsa olmazı, öğretmenlerin maddi ve manevi olarak rahat, özgür ve bağımsız olmalarıdır. Bu gerçeğe rağmen öğretmenlerimizin, geçmişten gelen sorunları çözülemediği gibi bugün artarak gelen yeni sorunlarla karşı karşıya bırakılmışlardır.  Bu düşüncelerle öğretmenlerimize saygı, sevgi ve şükran duygularımızı sunuyoruz. Bu duygularla başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anarken; tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutluyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
Araklı’da Çalışmalar Devam Ediyor
 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis birim müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.  Toplantıda doğalgaz çalışmaları başta olmak üzere ilçede yapımına başlanan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı. Çebi, “Doğalgaz çalışmaları devam ederken kötü bir duruma gelen yollarda parke ve onarım çalışmalarının yapımına devam ediliyor. Bağlantıları tamamlanan ve son kontrolleri yapılan bölgelerde parke ve onarım çalışmaları yapılırken diğer bölgelerin doğalgaz kontrolleri yapıldıktan sonra onarımına başlanacak.” dedi. Başkan Recep Çebi, ummalı bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek yakında birçok projenin yapımına başlanacağını kısa bir zaman sonra projelerin akıbeti hakkında bilgi vereceğini belirtti. Başkan Çebi sıvasız ve boyasız evlerle ilgili yeni bir çalışma başlatacaklarını ifade ederek bu soruna kökten çözüm geleceğini ekledi. Araklı’da yakın zamanda TOKİ III. Etap, Spor Kompleksi, Polis Moral Merkezi, Kültür Sarayı projeleri ile ilgili yeni gelişmeler olacak.
 
Ataman Misafirlerini Ağırladı
 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan 1.Yardımcısı Atilla Ataman'ı makamında ziyaret etti. Türk Diyanet Vakıf -Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,Türkiye Kamu -Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, Türk Diyanet Vakıf -Sen Trabzon Şube Başkanı Arif Gürsoy  ve Başkan Yardımcısı Mehmet Odabaşı,Türk Eğitim -Sen 2 .Nolu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan 1.Yardımcısı Atilla Ataman ile bir süre sohbet edip gündemi değerlendirdiler. Başkan Yardımcısı Atilla Ataman Türk Diyanet Vakıf -Sen Genel Başkanı Nuri Ünal'a günün anısına Meşhur Sürmene Çakısı Hediye etti.
 
Çaykara Şehidini Unutmuyor
 

15 Ağustos 2015 Tarihinde Şemdinli´de terör örgütlerinin hain saldırısı ile şehit olan Özel Harekât Komiseri Şehit Ahmet Çamur Soğanlı Mahallesinde bulunan mezarı başında anıldı. Üniversite sınavlarına hazırlanan Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Birlikte Soğanlı Mahallesinde bulunan Şehit Ahmet Çamur’un  Kabrini ziyaret ettiler. Programda tüm şehitlerimizin için Yasin-İ Şerif okutuldu. Daha sonra öğrenciler tarafından Kur´an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi.
 
Öğrenciler Bilinçlendirildi
 

Giresun Alucra'da İlçe Jandarma Trafik Komutanlığı tarafından ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Öğrencilere trafik bilincinin kazandırılması amacıyla Şehit Er Zülkif Tekir İlkokulu öğrencilerine İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı’nda tarafından trafik kuralları, kontrollü yaya geçişi, yaya önceliği, trafik işaretleri ve kuralları ile emniyet kemeri kullanımı konuları detaylı olarak öğrencilere anlatıldı.
Editör: TE Bilisim