Dün, Vali Ustaoğlu, polis memurunun saldırısında şehit edilen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin cenaze törenine katıldı. Ardından ise tarifelen uçakla Kocaeli’ne gitti. Burada çok sevdiği teyzesini son yolculuğuna uğurlayan Vali Ustaoğlu’nun acısını paylaşıyor, merhumeye Allah’tan rahmet diliyoruz.
 
MHP’nin Adayı Korkmaz
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Trabzon’da ilçeler için aday çalışmaları devam ediyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Çaykara Belediye başkan adayı Refik Korkmaz oldu. Yaklaşan yerel seçimlerde merakla beklenen MHP Çaykara belediye başkan adayı belli oldu.
 
Refik Korkmaz genel merkeze başvurusunu yaparak aday oldu. Trabzon il başkanı Bekir Sıtkı Tarım sosyal paylaşım sayfasından “Çaykara Belediye Başkan adayımız, Refik Korkmaz. Genel merkezimize müracaatını yapmıştır” diyerek şimdiden hayırlı olsun paylaşımının da bulundu. Korkmaz kolları sıvadı ve ilçede ziyaretlere halkı dinlemeye notlar alamaya başladı.
 
Market Poşeti Artık Ücretli
 
Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla belirleyeceği ambalajlar için depozito uygulamasını 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren zorunlu tutacak.
 
Depozito kapsamındaki ambalajlı ürünlerin satış noktaları depozito uygulaması toplama sistemine katılım sağlayacak. Kaynakların verimli yönetimi ve plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşetler satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücret karşılığı verilecek. Uygulanacak taban ücret 25 kuruştan az olmamak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyon aracılığıyla belirlenecek ve her yıl için güncellenecek.
 
Akçaabat’a 55 Başvuru
 
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde belediye meclis üyeliği için AK Parti’de başvurular dün itibariyle bitti. AK Parti’den Akçaabat Belediye Meclisi üyeliği için şu ana kadar 55 ismin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Henüz Belediye Başkan Adayı ismi netleşmeyen Ak Parti’de belediye başkan adayı isminin açıklanmasının ardından gayrı resmi bir süreç başlatılacağı ve yeni başvurularında alınacağı gelen bilgiler arasında.
 
Türkyılmaz Trabzon’da
 
TMMOB Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, bugün Trabzon’a gelecek. Bugün saat 14.00’da SMM adayı 23 yeni orman mühendisine verilecek olan mesleki deneyim kazanma çalışmaları ve TEMDEM uyum eğitimlerine katılacak. Tecrübelerini genç meslektaşlarıyla paylaşacak. Eğitimler Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenecek Eğitimi Oda Başkan vekili Ahmet Kara ve Fidanlık Müdürü Faruk Aksu verecek. Eğitim sonrası serbest çalışan ve hizmet alımı ile orman bölge müdürlüğünde ve milliparklar bölge müdürlüğünde çalışan orman mühendisleri ile toplantı yapılacak ve mesleğin ve ormancılığın sorunları tartışılacak.
 
Baştan’a Vefa
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin gerçekleştirilen oturumunda Şehit Uzman Çavuş Bahattin Baştan'ın isminin memleketi Düzköy'de iki ayrı noktaya verilmesi kararlaştırıldı. Düzköy ilçesinde bulunan "Güneydoğu Küme Evleri"ne "Şehit Uzman Çavuş Bahattin Baştan Küme Evleri" ismi verildi. Ayrıca Düzköy ilçesi Düzalan Mahallesi Davut Kayhan Caddesi'nde bulunan ana yol üzerindeki isimsiz üstgeçide de "Şehit Uzman Çavuş Bahattin Baştan Üstgeçidi" ismi verildi.
 
Harun Demirci Ve Hizmet Serüveni
 
Harun Demirci uzun yıllar Beşikdüzü İlçe Teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yaptı. Ardından İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. Bu görevini yürütürken İlçe Başkanlığı görevine atandı ve iki göreve aynı anda devam etti. Yaklaşık olarak 10 yıldır Beşikdüzü’ne AK Parti İlçe Başkanı olarak hizmet ediyor. İlçe başkanlığı görevi sırasında teşkilatçılığı ve disiplinli çalışmaları ile AK Parti kurmaylarının her zaman takdirini kazandı. Beşikdüzü’nü dağında taşında yapılan her hizmette emeği ve katkısı var. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından adaylık için ilk olarak onun adı gündeme geldi ve herkesimden kabul gördü. AK Parti’nin Beşikdüzü Belediye Başkan adayı olarak adının açıklanması beklenen Harun Demirci, bu önemli sorumluluğu kaldırabilecek ve gerekliliklerini yerine getirebilecek en önemli isim.
 
Uzlaşmayı Seviyorum
 
Muzaffer Bayraktar Şalpazarlı emekli öğretmen."Trabzon Ak Parti Meclis Üyesiyim; insanları seviyorum. Hırsım yok, çıkarcı değilim.Amacım Şalpazarı'nda kavgasız gürültüsüz bir seçim olsun ve  Şalpazarı kazansın. Belediye başkanlığı için 11 adayın 11'i de bu görevi yapacak nitelikte güzel insanlardır. Evet diyalogdan, uzlaşmadan yanayım." Diyen Muzaffer Bayraktar'ın,  öğrencilere yönelik bir kitabı bulunmaktadır.  Tam bir gönül adamı olan Bayraktarı bu uzlaşmacı, rahat ve alicenap kişiliğinden ötürü kutluyoruz. 
 
Malkoç’tan Büyük Market
 
Trabzon Maçka İş insanı Mustafa Malkoç, Türkiye’nin en büyük en geniş hizmet veren sanal marketini kurdu. Birçok hizmet sektörünü halka hizmet için  “ayağinagelsin.com” adlı sanal markette birleştiren iş insanı Mustafa Malkoç, “Amacımız vatandaşın kısa yoldan hizmeti ayağına getirilmesi. Bu çalışmanın içerisinde Tüm Türkiye’de satış yapacak mağazalar zinciri olacak. İlave olarak yemek sepeti, yemek sipariş verilebilecek, çiçek sipariş verilebilecek, Halı ve koltuk yıkamacılar olacak. Ayrıca sektörün içinde aynı işi yapan birkaç firma da olacak böylelikle vatandaşın seçme ve pazarlık etme şansı doğacak” dedi.
 
Mesele Türkiye Meselesidir
 
MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, gündemle ilgili yaptığı paylaşımda Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye destek vererek yerel seçimler hakkında açıklamada bulundu. Gedikli, “Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalıdır. Bu işin şakası yoktur. Mesele beka meselesidir.
 
Mesele Türkiye meselesidir. Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’ne üç belediye fazla alırım, beş belediye eksik alırım anlayışıyla yaklaşmıyor, yaklaşmayacaktır!
 
1 Nisan 2019 sabahı Türkiye’nin başına çorap örmek için hazırlık yapan, el ovuşturan, sarı rüyalar gören kim ya da kimler varsa karşılarında bizi bulacaklardır” dedi.
Editör: TE Bilisim